Çay Üreticilerine "Çay Tomurcuğu Toplayın" Çağrısı

Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı (RTB) Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, "İmpa­ra­tor­la­rın Çayı" ola­rak da isim­len­di­ri­len "Beyaz Çay" için çay üre­ti­ci­le­ri­ne çağ­rı­da bu­lu­na­rak çay to­mur­cu­ğu top­la­ma­la­rı­nı is­te­di.

Yerel Haberler 13.07.2023 09:14:00 0
Çay Üreticilerine

 Böl­ge­miz­de çay bah­çe­le­rin­de hasat ön­ce­sin­de elle top­la­nıp ge­le­nek­sel yön­tem­ler­le ku­ru­tu­la­rak ya­pı­lan ve "İmpa­ra­tor­la­rın Çayı" ola­rak isim­len­di­ri­len "Beyaz Çay" çay üre­ti­ci­le­ri ta­ra­fın­dan top­la­na­rak ki­lo­su 1.500 TL'den ÇAY­KUR ta­ra­fın­dan alımı ger­çek­leş­ti­ri­li­yor. Tü­ke­ti­ci­le­re sa­tı­şın­da 20 gram­lık ka­va­noz­lar­la sa­tı­lan beyaz çayın ki­lo­su 10 bin TL'nin üze­rin­den sa­tı­şa çı­kı­yor. RTB Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan da beyaz çay to­mur­cu­ğu­nun hasat dö­ne­min­de ol­duk­la­rı­nı ifade ede­rek üre­ti­ci­le­re beyaz çayın hasat edil­me­si için çağrı yaptı.
To­mur­cu­ğun en ka­li­te­li hale gel­di­ği dö­nem­de ol­duk­la­rı­nı ve üre­ti­ci­le­rin çay­lık­la­ra gi­re­rek hasat yap­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Er­do­ğan, "Beyaz çayın ha­sa­dı­nın tam dö­ne­min­de­yiz. 2. Sür­gü­nün 1 hafta 10 gün­lük sü­re­si­nin içe­ri­sin­de to­mur­cu­ğun en ka­li­te­li hale ulaş­tı­ğı dönem. Bunun için hasat baş­la­mış­tır. Geçen yıl to­mur­cuk üre­ti­min­de, to­mur­cu­ğun top­lan­ma­sın­da ek­sik­le­ri­miz ol­muş­tu ama bunu bu yıl gi­der­dik. Yük­se­len ka­li­te­de, ye­ter­li mik­tar­da to­mur­cuk ha­sa­dı­mız ola­cak­tır. Talep edi­lecek kadar Beyaz çay üre­ti­mi de ya­pı­la­cak­tır" şek­lin­de ko­nuş­tu.        

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °