"Çay Üreticilerinin Savunucusu Olacağım"

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı:

Güncel Haberler 23.05.2023 10:44:00 0

 İli­miz­de CHP’den 46 yıl sonra mil­let­ve­ki­li se­çi­len Tah­sin Ocak­lı, TBMM’de çay üre­ti­ci­le­ri­nin sa­vu­nu­cu­su ola­ca­ğı­nı be­lirt­ti.
 Çay­kur iş­çi­si­ne ve çay üre­ti­ci­le­ri­ne ver­dik­le­ri va­at­le­ri ye­ri­ne ge­tir­mek için el­le­rin­den ge­le­ni ya­pa­cak­la­rı­nı be­lir­ten Ocak­lı, “ Çay­kur’un özel­leş­tir­me teh­ti­ti­ni or­ta­dan kal­dı­ra­ca­ğız Kota ve kon­ten­jan so­run­la­rı­nı, çay çayda fiyat gün­cel­le­me­si­ni ya­pa­ca­ğız” dedi.
İli­miz­de CHP’den 46 yıl sonra mil­let­ve­ki­li se­çi­len Tah­sin Ocak­lı açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Her zaman Ri­ze­li­le­rin men­fa­ati doğ­rul­tu­sun­da ha­re­ket ede­ce­ği­ni be­lir­ten Ocak­lı, Çay­kur iş­çi­si ile çay üre­ti­ci­si­nin hak­la­rı­nı TBMM’de sa­vu­na­ca­ğı­nı söy­le­yen. Ocak­lı, “ Rize için ge­cik­miş bir karar ama doğru karar Hala eksik bir yanı var. O eksik yanı 13 gün sonra ta­mam­la­ya­ca­ğız. Yani Cum­hur­baş­ka­nı­mız Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu baş­kan­lı­ğın­da Tür­ki­ye’yi yö­net­mek. Bunu da iyi an­la­ta­ma­mış ola­bi­li­riz. 14 gün için­de an­la­tıp ül­ke­yi yö­ne­te­ce­ğiz” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ocak­lı, “ çay üre­ti­ci­si­ne tek­lif edi­len 11.30 li­ra­lık fiyat ne yazık ki kar­şı­lık bu­la­ma­dı. Çift­çi as­lı­na Er­do­ğan’ a uya­rı­da bu­lun­du. Bir mil­let­ve­ki­li­ni de­ğiş­tir­di. L Şimdi tek­lif et­ti­ği­miz 15 li­ra­lık çay taban fi­ya­tı­nı yine dik­ka­te al­maz­lar­sa bunun 13 gün içe­ri­sin­de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­ni de­ğiş­ti­re­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Do­la­yı­sıy­la Çay­kur’ da özel­leş­tir­me teh­li­ke­si devam edi­yor. Çay­kur’daki so­run­lar hala çö­zül­me­di. Ça­lı­şan­lar son güne kadar TV ek­ran­la­rın­dan ik­ti­dar yet­ki­li­le­ri­nin ağ­zın­dan çı­ka­cak olan cüm­le­le­re bak­tı­lar ama bek­le­dik­le­ri­ni ala­ma­dı­lar İşçi­ler hüs­ra­na uğ­ra­dı­lar” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Çay­kur iş­çi­si­ne 12 ay kadro sö­zü­nün hala devam et­ti­ği­ni söy­le­yen CHP Rize mil­let­ve­ki­li Ocak­lı, “ Ya­pa­ca­ğı­mı­zı beyan et­ti­ği­miz bir du­rum­dur 13 gün için­de ya­pı­la­cak olan 2.​tur se­çi­min­de Genel Baş­ka­nı­mız Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu’ nun ik­ti­da­rın­da tüm bu ver­di­ği­miz söz­le­ri ya­pa­ca­ğız. Çay­kur’ un özel­leş­tir­me teh­li­ke­si­ni or­ta­dan kal­dı­ra­ca­ğız.
Kota ve kon­ten­jan so­run­la­rı­nı, yaş çayda fiyat gün­cel­le­me­si­ni, hal­kın ya­ra­rı­na olan dü­zen­le­me­le­ri ya­pa­ca­ğız. Onun için 13 ça­lı­şıp rüş­tü­mü­zü ispat ede­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °