Tarih: 18.08.2023 09:02

ÇAYDOSK YİNE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

 Bu kap­sam­da ilk defa Va­ça­kar da­ğı­na fes­ti­val dü­zen­len­miş oldu, Çay­dosk daha ön­ce­de Tatos Da­ğı­na fes­ti­val dü­zen­le­miş­ti.
 İlçe­miz mer­ke­zin­de 8 Ağus­tos günü Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ ve Ma­den­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Necip Ya­zı­cı Gaye Mar­ket yö­ne­tim ku­ru­lu Baş­ka­nı Zik­rul­lah SA­RI­ÇAM, Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Dış İliş­ki­ler Uz­ma­nı Didem Kes­kin YIL­MAZ’ın ka­tı­lı­mı ile ül­ke­miz ve yurt dı­şın­dan gelen do­ğa­se­ver­ler ile açı­lış ger­çek­leş­ti­ril­di.
 İlçe­mi­ze gelen mi­sa­fir­le­re öğle ye­me­ği ik­ra­mı ya­pıl­dı. Ar­dın­dan yak­la­şık 3 sa­at­lik araç yol­cu­lu­ğu ile Çam­lı­hem­şin Baş­yay­la’da kamp ku­rul­du.
Er­te­si gün (9 Ağus­tos) 58 zirve spor­cu­su ile 3480m ra­kım­lı Va­ça­kar dağı (KALE DAĞI) na çı­kı­la­rak ilk fes­ti­val ger­çek­leş­ti­ril­di.
10 Ağus­tos günü yak­la­şık 3 sa­at­lik yü­rü­yü­şün ar­dın­dan Yıl­dız­lı Göle va­rı­la­rak kamp ku­rul­du.
Son gün olan 11 Ağus­tos günü 3 sa­at­lik yü­rü­yüş ile Ha­çı­va­nak Yay­la­sı ar­dın­dan da Ele­vit Yay­la­sı­na yü­rü­ye­rek va­rıl­dı.
Fes­ti­va­le gelen do­ğa­se­ver­le­re ka­tı­lım ser­ti­fi­ka­sı tak­dim edil­di, ar­dın­dan on­la­rı bek­le­yen araç­lar­la Ça­ye­li’ne doğru yola çı­kıl­dı ve ka­tı­lım sağ­la­yan mi­sa­fir­ler de il­çe­miz­den yolcu edil­di.
Çay­dosk’tan ya­pı­lan açık­la­ma­da
Biz­le­ri 4 gün­lük fes­ti­val­de yal­nız bı­rak­ma­yan dost ve do­ğa­se­ver­le­re, Dağ­da­ki gü­zel­lik­le­ri be­ra­ber­ce ya­şa­dı­ğı­mız çok de­ğer­li dağcı ar­ka­daş­la­rı­mı­za, ay­rı­ca gönlü bi­zim­le olan her­ke­se canı gö­nül­den te­şek­kür ede­riz.
Aylar ön­ce­sin­den fes­ti­va­lin so­nu­na kadar canla başla ça­lı­şan Çay­dosk eki­bi­ne, ko­ca­man te­şek­kür.
Dost­luk­la­rı­mı­zı per­çin­le­dik yeni dost­luk­lar edin­dik ay­rı­ca Fes­ti­va­li­mi­zin ger­çek­leş­me­si için bize des­tek olup spon­sor olan ÇAYELİ KAY­MA­KAM­LI­ĞI­NA, ÇAYELİ BELEDİYESİNE, MA­DENLİ BELEDİYESİNE, RİZE ÖZEL İDARESİNE, ÇAYELİ BAKIR İŞLET­ME­LERİ A.Ş., AN­KA­RA BİLİM ÜNİVERSİTESİNE, GAYE MAR­KET (ÇAYELİ), FLORA TOUR & TRA­VEL (Or­du-Uzun­göl-Han­dü­zü), PEN­SAN YAPI (ÇAYELİ) te­şek­kür ede­riz de­nil­di.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —