Çayeli 8. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali Düzenlendi

Çayeli 8. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali Düzenlendi

Ça­ye­li Doğa Spor­la­rı Ku­lü­bü (ÇAY­DOSK) bu yıl 03-07 Ağus­tos 2022 ta­rih­le­ri ara­sın­da Ça­ye­li 8. Ulus­la­ra­ra­sı Dağ­cı­lık Tu­rizm ve Yayla Şen­li­ği Fes­ti­va­li yoğun ka­tı­lım­la ya­pıl­dı.

    126 do­ğa­se­ve­re ilk ola­rak yemek ikram edil­di. Ar­dın­dan sırt çan­ta­la­rı kam­yon ile ka­tı­lım­cı­lar­da mi­ni­büs­ler ile ilk durak Kav­run Yay­la­sı­na doğru ha­re­ket et­ti­ler.
    Kamp yükü ile yak­la­şık 3 sa­at­lik yü­rü­yüş ile me­zo­vit kamp ala­nı­na gi­dil­di ve ça­dır­lar ku­rul­du 4 Ağus­tos Per­şem­be 74 ki­şi­lik zirve ekibi ile ku­zey­den Kaç­kar zir­ve­yi ba­şa­rı ile ta­mam­la­dı­lar, kamp­ta ka­lan­lar çevre göl­ler ge­zi­si­ni ger­çek­leş­tir­di.
    5 Ağus­tos sa­ba­hı me­zo­vit kamp ala­nın­dan ha­re­ket ile Sa­mis­tal Yay­la­sı­na 4 sa­at­lik yü­rü­yüş ile gi­dil­di ve kampı kur­du­lar. 6 Ağus­tos sa­ba­hı 2 sa­at­lik yü­rü­yüş ile Pa­lo­vit yay­la­sı­na ekip kampı kurdu. 7 Ağus­tos sa­ba­hı ka­tı­lım­cı­la­ra Çay­dosk yö­ne­ti­ci­le­ri ser­ti­fi­ka­la­rı­nı verdi.
    Öğle sa­at­le­rin­de Ça­ye­li’ne doğru ha­re­ket edil­di ve mi­sa­fir­ler uğur­lan­dı. Do­ğa­se­ver­ler­le ile bir da­ha­ki ge­zi­de bu­luş­mak üzere söz­leş­ti­ler.
    Fes­ti­val son­ra­sın­da açık­la­ma yapan Çay­dosk yö­ne­ti­ci­le­ri,
    Dağ­cı­lık fes­ti­va­li­nin ba­şın­dan so­nu­na kadar büyük coşku içe­ri­sin­de geç­me­sin­de emek­le­ri olan,
    Bu yıl fes­ti­va­li­mi­ze ka­tı­lan tüm do­ğa­se­ver­le­re, fes­ti­va­lin ön­ce­sin­de ve son­ra­sın­da emek sarf eden kulüp yö­ne­ti­ci ve spor­cu­la­rı­mı­za, Fes­ti­va­li­mi­zin ger­çek­leş­me­si için maddi des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­yen spon­sor­la­rı­mı­za, fes­ti­val bo­yun­ca biz­le­re mi­sa­fir­per­ver­lik gös­te­ren Sa­mis­tal Yay­la­sı ve uğ­ra­dı­ğı­mız yayla sa­kin­le­ri­ne, fes­ti­va­li­mi­ze ka­tı­la­ma­yıp gönlü bi­zim­le olan her­ke­se canı gö­nül­den te­şek­kür ede­riz de­di­ler.
Kat­kı­la­rın­dan Do­la­yı,
Ça­ye­li Kay­ma­kam­lı­ğı­na
Ça­ye­li Be­le­di­ye­si­ne
Ma­den­li Be­le­di­ye­si­ne
Rize il özel ida­re­si­ne
Ça­ye­li Gaye Mar­ke­te
Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri A.Ş.
An­ka­ra Bilim Üni­ver­si­te­si­ne
Alag­ru­pa’a
İkram­la­rı için
Oku­muş Çaya
Ça­ye­li Neşe Çaya
Kaç­kar Çaya
Ku­ru­lar Rize Bez­le­ri­ne
İşbir­li­ği için Kas­ta­mo­nu Üni­ver­si­te­si Tu­rizm Fa­kül­te­si­ne
Ay­rı­ca Drone Çe­kim­le­ri için
Ab­dul­ka­dir YA­ZI­CI
Gani DA­RIL­MAZ
Akif ÖZEK’e te­şek­kür ede­riz.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI