ÇAYELİ BAKIR HAKKARİDE MADEN ARAYACAK

Zen­gin Maden ya­tak­la­rı­nın bu­lun­du­ğu Tür­ki­ye’de maden fir­ma­la­rı­nın Hak­kâ­ri’de de yeni maden ocağı açmak için gö­rüş­me­ler devam edi­yor.

Yerel Haberler 25.03.2022 10:25:00 0
ÇAYELİ BAKIR HAKKARİDE MADEN ARAYACAK

Hak­kâ­ri Va­li­si ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı İdris Ak­bı­yık’ı ma­ka­mın­da zi­ya­ret eden firma yet­ki­li­le­ri maden ocağı iş­let­me ko­nu­sun­da ça­lış­ma­ya baş­la­ya­cak. Hak­kâ­ri Va­li­si ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı İdris Ak­bı­yık ma­den­ci­le­rin zi­ya­re­tin­de yap­tı­ğı açık­la­ma­da’ ’ma­den­ci fir­ma­la­rı­nın maden arama ça­lış­ma­la­rı için İli­miz­de bu­lun­ma­la­rın­dan mem­nun­luk duy­duk. Maden ve çe­şit­li alan­lar­da ya­tı­rım yap­ma­yı dü­şü­nü­yor­lar. Hak­kâ­ri’de işe aşa ih­ti­yaç var. Eğer maden çı­ka­rı­lır­sa ça­lı­şa­cak iş­gü­cü­ne ön­ce­lik Hak­kâ­ri in­sa­nın­da ol­ma­lı. Ça­lış­ma yap­mak is­te­yen fir­ma­la­rın ko­nu­sun­da uzman fir­ma­lar ol­du­ğu­nu bi­li­yo­ruz, in­şal­lah ha­yır­lı olur’’ dedi.
    Hak­kâ­ri Va­li­siy­le ya­pı­lan gö­rüş­me­de First Qu­an­tum Mi­ne­rals Ope­ras­yon­lar Di­rek­tö­rü Matt Pas­call, Maden Arama Di­rek­tö­rü Mike Ch­risty, Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Dış İliş­ki­ler Mü­dü­rü Dr. Ercan Balcı, Ölmez Ma­den­ci­lik sa­hi­bi İsmet Ölmez ve Ölmez Ma­den­ci­lik CEO'su Azad İsmet Ölmez hazır bu­lun­du.
     

  Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: ÇAYELİ BAKIR HAKKARİDE MADEN ARAYACAK
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °