Tarih: 06.12.2023 09:24

Çayeli Bakır İşletmeleri, Dünya Madenciler Gününde Satranç Turnuvası Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

 40 yıl­dır Rize’de fa­ali­yet gös­te­ren Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri, ku­rum­sal sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­riy­le adın­dan sıkça söz et­ti­ri­yor. 4 Ara­lık Dünya Ma­den­ci­ler Günü kap­sa­mın­da ilki geç­ti­ği­miz yıl ya­pı­lan ve yoğun ilgi gören Sat­ranç Tur­nu­va­sı­nın ikin­ci­si 2-3 Ara­lık ta­rih­le­rin­de Ça­ye­li Genç­lik ve Spor İlçe Mü­dür­lü­ğü Spor Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti. Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri ve Tür­ki­ye Sat­ranç Fe­de­ras­yo­nu iş bir­li­ği ile dü­zen­le­nen tur­nu­va­ya 8, 10 ve 14 yaş ka­te­go­ri­sin­de 177 spor­cu ka­tıl­dı.
Ma­den­ci­ler anı­sı­na saygı du­ru­şu aka­bin­de İstik­lal Mar­şı­nın okun­ma­sıy­la baş­la­yan tur­nu­va­nın açı­lış tö­re­ni­ne ka­tı­la­rak bir açı­lış ko­nuş­ma­sı yapan ÇBİ Dış İliş­ki­ler Mü­dü­rü Osman Zeki YA­ZI­CI; 4 Ara­lık Dünya Ma­den­ci­ler Günü do­la­yı­sıy­la Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri adına tüm ma­den­ci­le­rin Dünya Ma­den­ci­ler Gü­nü­nü kut­la­dı. Kut­la­ma prog­ra­mı do­la­yı­sıy­la il dı­şın­da bu­lu­nan ÇBİ Genel Mü­dü­rü Murat GÜ­REŞÇİ’nin tüm ka­tı­lım­cı­la­ra ba­şa­rı ve se­lam­la­rı­nı ilet­ti. Daha sonra YA­ZI­CI ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len sem­bo­lik açı­lış ham­le­si ile 2 gün süren tur­nu­va baş­la­tıl­dı.
Sat­ranç spor­cu­la­rı ve aile­ler ta­ra­fın­dan yoğun ka­tı­lı­mın ger­çek­leş­ti­ği tur­nu­va so­nun­da ma­den­ci­ler için hamle yapan spor­cu­lar­dan ka­te­go­ri­le­rin­de ilk ona gi­ren­ler Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri A.Ş. ta­ra­fın­dan çe­şit­li he­di­ye­ler­le ödül­len­di­ril­di­ler.
Tur­nu­va so­nun­da de­re­ce­ye giren spor­cu­lar için dü­zen­le­nen ödül tö­re­nin­de spor­cu­la­ra ödül­le­ri Ça­ye­li Genç­lik Mer­ke­zi Mü­dü­rü Emre ÇA­TAK­LI, Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri A.Ş. Dış İliş­ki­ler Mü­dü­rü Osman Zeki YA­ZI­CI, Dış İliş­ki­ler Uz­ma­nı Didem KESKİN YIL­MAZ ve Tür­ki­ye Sat­ranç Fe­de­ras­yo­nu Rize İl Tem­sil­ci­si Ersoy US­TA­OĞ­LU ta­ra­fın­dan ve­ril­di.
ÇBİ Dış İliş­ki­ler Mü­dü­rü Osman Zeki YA­ZI­CI ka­pa­nış tö­re­nin­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da iki gün bo­yun­ca ya­rı­şan tüm spor­cu­la­rı teb­rik etti. Spor­cu­la­ra eşlik eden ant­re­nör ve ve­li­le­ri­ni gös­ter­miş ol­duk­la­rı öz­ve­ri için ay­rı­ca teb­rik eden YA­ZI­CI sat­ranç spo­ru­nun öne­mi­ne dik­kat çe­ke­rek bu tip et­kin­lik­le­ri ku­rum­sal ola­rak her zaman des­tek­le­mek is­te­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Ka­pa­nış tö­re­nin­de Rize Sat­ranç İl Tem­sil­ci­si Ersoy US­TA­OĞ­LU 4 Ara­lık Dünya Ma­den­ci­ler Günü do­la­yı­sıy­la Tür­ki­ye Sat­ranç Fe­de­ras­yo­nu adına YA­ZI­CI’ya çiçek tak­dim ede­rek tüm ma­den­ci­le­rin ma­den­ci­ler gü­nü­nü kut­la­dı.
Ödül tö­re­ni toplu aile fo­toğ­ra­fı­nın çe­kil­me­siy­le son buldu.
Tur­nu­va­ya dair eş­len­dir­me, sonuç ve sı­ra­la­ma­ya ait de­tay­lı bil­gi­ler Tür­ki­ye Sat­ranç Fe­de­ras­yo­nu Rize İl Tem­sil­ci­li­ği in­ter­net say­fa­sın­da (http://​rize.​tsf.​org.​tr) ya­yın­lan­dı.
  Ha­ber-Fo­to: Didem Kes­kin Yıl­maz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —