Çayeli Bakır'dan Meme Kanseri'ne Dikkat Çeken Farkındalık

Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü iş bir­li­ğiy­le Meme Kan­se­ri Bi­linç­len­dir­me ve Far­kın­da­lık eği­ti­mi dü­zen­le­di.

Güncel Haberler 4.11.2023 11:18:00 0
Çayeli Bakır

 Ye­ral­tı maden iş­let­me­le­rin­den Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri, sos­yal so­rum­lu­luk ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da Meme Kan­se­ri Far­kın­da­lık ayın­da Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü iş bir­li­ğiy­le Meme Kan­se­ri Bi­linç­len­dir­me ve Far­kın­da­lık eği­ti­mi dü­zen­le­di. Ku­rul­du­ğu gün­den bu­gü­ne ça­lış­ma­la­rı­nı sos­yal so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le yü­rü­ten Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri ile Ça­ye­li İlçe Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü iş bir­li­ğiy­le Meme Kan­se­ri far­kın­da­lı­ğı­nı ar­tır­mak için dü­zen­le­nen Meme Kan­se­ri Bi­linç­len­dir­me ve Far­kın­da­lık Eği­tim­le­ri Rize halkı ta­ra­fın­dan büyük il­giy­le kar­şı­lan­dı. Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri’nde ça­lı­şan ka­dın­lar ve yöre hal­kın­dan ka­dın­la­rın ka­tı­lı­mı ile ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim­de Meme Kan­se­ri Bi­linç­len­dir­me ve Far­kın­da­lık Eği­tim­le­ri­nin yanı sıra meme, rahim ağzı ve kolon kan­se­ri, erken ta­nı­ya dik­kat çe­ki­lir­ken, kan­se­re karşı sağ­lık­lı bes­len­me ko­nu­sun­da da ka­tı­lım­cı­lar bil­gi­len­di­ril­di.
Hamit Bos­tan­cı Eği­tim ve Kül­tür Mer­ke­zi'nde Dr. Şev­val Aydın ve Dyt. Elif Ön­çı­rak ta­ra­fın­dan halkı bi­linç­len­dir­me amaç­lı ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim­de, rahim ağzı kan­se­ri be­lir­ti ve bul­gu­la­rı, rahim ağzı kan­se­ri ne­den­le­ri ve risk fak­tör­le­ri, rahim ağzı kan­se­ri­ne karşı ya­pı­lan tıbbi mu­aye­ne ve ta­ra­ma­lar, rahim ağzı kan­se­ri aşısı hak­kın­da bil­gi­ler ve­ril­di.
Gün boyu süren ve yak­la­şık 150 ki­şi­nin ka­tı­lım sağ­la­dı­ğı eği­tim­ler bo­yun­ca Kan­ser Erken Teş­his, Ta­ra­ma ve Eği­tim Mer­ke­zi (KETEM) tırı, 40-69 yaş arası ka­dın­la­ra üc­ret­siz ma­mog­ra­fi çe­ki­mi, ba­ğır­sak kan­se­ri kiti ve HPV testi için ta­ra­ma yön­len­dir­me­si ya­pıl­dı.
Ku­ze­yin Ka­dın­la­rı Der­ne­ği ile bi­lek­lik ya­pı­mı ve Halk Eği­tim Usta Öğ­re­ti­ci­si Demet Kes­kin ve ekibi ile se­ra­mik kupa ya­pı­mı works­hop­la­rıy­la ka­tı­lım­cı­lar hem bilgi aldı hem de el be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­tir­di­ler.
  Ha­ber-Fo­to: Didem KESKİN YIL­MAZ


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °