Çayeli Bakır'ın "Temel Madencilik Eğitimi" 13. Yılında

Ça­ye­li Bakır’ın “Temel Ma­den­ci­lik Eği­ti­mi” 13. Dönem Me­zun­la­rı­nı verdi.

Yerel Haberler 24.01.2024 09:14:00 0
Çayeli Bakır

 Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri’nin ku­rum­sal sos­yal so­rum­lu­luk yak­la­şı­mıy­la yü­rüt­tü­ğü “Temel Ma­den­ci­lik Eği­ti­mi” pro­je­si 13 yıl­dır ara ver­me­den devam edi­yor. İlçe­mi­ze bağlı Ma­den­li Bel­de­si’nde 1983 yı­lın­da ku­ru­lan ve 1994 yı­lın­dan bu yana ara­lık­sız ola­rak ope­ras­yon­la­rı­nı sür­dü­ren Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri, ye­ral­tın­dan çı­kar­dı­ğı cev­her­den bakır ve çinko kon­sant­re­si üre­te­rek ülke eko­no­mi­si­ne katkı sağ­lı­yor. 2010 yı­lın­dan bu yana, Ça­ye­li İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ile iş bir­li­ği içe­ri­sin­de, Ma­den­li Bel­de­si’ndeki is­tih­da­ma ulaş­mak is­te­yen genç­le­re yö­ne­lik “Temel Ma­den­ci­lik Eği­ti­mi” prog­ra­mı­nı yü­rü­ten iş­let­me, bu pro­je­siy­le Tür­ki­ye’ye de örnek olu­yor.
Yer altı ve yer üstü te­sis­le­rin­de 8 ay süren eği­tim­ler­de te­orik eği­tim­le­rin ya­nın­da iş ba­şın­da uy­gu­la­ma­lı eği­tim­ler de alan ka­tı­lım­cı­lar, öğ­ren­dik­le­ri­ni maden sa­ha­sın­da de­ne­yim­le­me im­ka­nı bu­lu­yor. Eği­ti­me dahil olan ka­tı­lım­cı­lar prog­ram so­nun­da, Ma­den­ci­lik­te İlk Yar­dım, Kal­dır­ma-Yük­le­me, İş Kam­yo­nu, Me­ka­ni­ze Metal Ma­den­ci­li­ği ve Ba­kı­mı ko­nu­la­rın­da­ki ser­ti­fi­ka­la­rı al­ma­ya hak ka­za­nı­yor.
Ka­tı­lım­cı­la­rın is­tih­da­ma ulaş­ma­sı­nı ko­lay­laş­tır­mak ama­cıy­la dü­zen­le­nen Temel Ma­den­ci­lik Eği­ti­mi prog­ra­mı­na, Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Top­lum Da­nış­ma Ku­ru­lu­nun (TDK) öne­ri­si ile bu yıl “Öz geç­miş Ha­zır­la­ma ve Mü­la­kat Tek­nik­le­ri” eği­ti­mi de dahil edil­di. 2 gün süren eği­tim so­nun­da, öz geç­miş­le­ri­ni uzman eğit­men­le be­ra­ber ha­zır­la­yan ka­tı­lım­cı­lar ya­pa­cak­la­rı mü­la­kat gö­rüş­me­le­ri için de şim­di­den de­ne­yim ka­zan­dı.
Bu­gü­ne kadar ya­pı­lan eği­tim­ler­le 152 mezun veren prog­ram, ka­tı­lım­cı­la­ra top­lam­da 600 adet resmi mes­le­ki ye­ter­li­lik bel­ge­si ka­zan­dır­dı. Ser­ti­fi­ka alan­la­rın yüzde 75'i ma­den­ci­lik sek­tö­rün­de ol­mak­la üzere is­tih­dam im­ka­nı­na ka­vuş­tu.
Ku­rul­du­ğu gün­den bu­gü­ne fa­ali­yet­le­ri­ni sos­yal so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le sür­dür­dük­le­ri­ni be­lir­ten Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Ali CAN, Temel Ma­den­ci­lik Eği­ti­mi’ni ta­mam­la­mış olan­la­ra ba­şa­rı­lar di­le­ye­rek; ”Kom­şu­la­rı­mı­zın özel­lik­le de genç­le­ri­mi­zin ye­te­nek­le­ri­ni ge­liş­tir­me­le­ri­nin ve iş ha­ya­tı­na atıl­ma­la­rı­nın önünü açıp, böl­ge­mi­ze ve ma­den­ci­lik sek­tö­rü­ne değer ka­ta­cak­la­rı­na ina­nı­yo­ruz” dedi.
Ya­pı­lan tö­re­nin ar­dın­dan, 13. dönem me­zun­la­rı ser­ti­fi­ka­la­rı­nı Top­lum Da­nış­ma Ku­ru­lu üye­le­ri ve Ça­ye­li Bakır Bölüm mü­dür­le­rin­den ala­rak mezun oldu.
              Ha­ber-Fo­to: Emrah Ana­bal


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °