Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek grubu İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

Mes­lek Grubu Üye­le­ri İsti­şa­re Top­lan­tı­la­rı­nın ilki 6. Mes­lek Grubu İmalat ve Sa­na­yi­ci üye­le­rin ka­tı­lı­mıy­la Ça­ye­li Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası kon­fe­rans sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.

Yerel Haberler 13.01.2023 09:16:00 0
Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek grubu İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

 Ça­ye­li Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası üye­le­ri­nin mes­le­ki ve sek­tö­rel so­run­la­rı­nın tes­pit edi­lip çözüm öne­ri­le­ri­nin be­lir­len­me­si, ara ele­man ve tek­nik ele­man ih­ti­yaç­la­rın be­lir­le­nip il­gi­li ma­kam­la­ra bil­di­ril­me­si için dü­zen­le­nen Mes­lek Grubu Üye­le­ri İsti­şa­re Top­lan­tı­la­rı­nın ilki 6. Mes­lek Grubu İmalat ve Sa­na­yi­ci üye­le­rin ka­tı­lı­mıy­la Ça­ye­li Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası kon­fe­rans sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.
 Oda Baş­ka­nı Meh­met Ali MERT açı­lış ko­nuş­ma­sın­da: “Oda­la­rın iş­le­yi­şi­nin et­kin­li­ği­ni ar­tır­mak için üye­le­ri­mi­zin alan­da ya­şa­mış ol­duk­la­rı so­run­la­rı­nı biz­le­re bil­dir­me­le­ri ge­rek­mek­te­dir. Üye­le­ri­miz­den gelen sorun ve ta­lep­le­ri il­gi­li kurum ve ku­ru­luş­la­ra bil­dir­mek bizim işi­miz­dir.
Bu amaç­la bu top­lan­tı­la­rı çok önem­si­yo­ruz.” Diye be­lir­te­rek, ko­nuş­ma­la­rı­na şöyle devam etti. “ İlçe­mi­zin kal­kın­ma­sı ve ge­liş­me­si­ne katkı sağ­la­ya­cak sa­na­yi­ci ve ima­lat­çı ala­nın­da fa­ali­yet gös­te­ren iş­ve­ren­le­re ih­ti­ya­cı var, bu alan­da sek­tö­rün ge­li­şi­mi­ne katkı sağ­la­ya­cak daha geniş ve sa­na­yi­ye uygun ara­zi­le­re ih­ti­ya­cı­mız ol­du­ğu or­ta­da­dır.
Bu kap­sam­da il­çe­miz­de mev­cut sa­na­yi ala­nı­na uygun dere ya­tak­la­rı­nın ko­nut­tan zi­ya­de sa­na­yi alanı ola­rak be­lir­len­me­si ve imara o şe­kil­de açıl­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Oda­mız Doğu Ka­ra­de­niz kal­kın­ma Ajan­sı­nın des­tek­le­riy­le il­çe­miz­de yeni bir sa­na­yi alanı olu­şu­mu için proje yü­rü­tü­yor. Yakın bir za­man­da sonuç ra­por­la­ma­sı­nın eli­miz­de ola­cak. Proje ra­por­la­ma­sı­nın so­nu­cun­da başta va­li­lik olmak üzere diğer il­gi­li kurum ve ku­ru­luş­la­ra bilgi ak­ta­rı­mı ya­pı­la­cak­tır”. Diye be­lirt­ti.
Top­lan­tı­nın de­va­mın­da Oda üye­le­ri tek tek söz ala­rak mes­lek ve iş ha­ya­tın­da olu­şan so­run­la­rı dile ge­tir­di­ler. Top­lan­tı­da dile ge­ti­ri­len ko­nu­lar ra­por­la­na­rak il­gi­li ku­rum­la­ra ve TOBB’a bil­di­ri­le­ce­ği be­lir­til­di.
                  

Haber-Foto: Osman DOĞRU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °