Tarih: 25.04.2023 11:32

ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALİ MERT, "İŞ DÜNYASI KONUT SEFERBERLİĞİ" HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Facebook Twitter Linked-in

 Ça­ye­li TSO baş­ka­nı MERT: “Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li iki büyük dep­rem ya­şa­dık, 50 bin­den fazla ca­nı­mı­zı kay­bet­tik. 100 bin­ler­ce ev yı­kıl­dı ve kul­la­nı­la­maz hale geldi dedi.
 Ha­ya­tı­nı kay­be­den va­tan­daş­la­rı­mı­za Allah’tan rah­met, ya­ra­lı­la­rı­mı­za acil şi­fa­lar, ya­kın­la­rı­na da sa­bır­lar di­li­yo­ruz. Mil­le­ti­mi­zin başı sağ olsun. Her milli me­se­le­de ol­du­ğu gibi bu dep­rem son­ra­sın­da da TOBB ve Oda/Borsa ca­mi­ası ola­rak hızla se­fer­ber olduk. Türk iş dün­ya­sı ola­rak dep­rem böl­ge­sin­de­ki mağ­dur­la­rın ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­mak için kendi kay­nak ve im­kan­la­rı­nı­zı se­fer­ber et­ti­niz, dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rı­mı­zı yal­nız bı­rak­ma­dı­nız. Des­te­ği­ni­zi dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rı­mız­dan esir­ge­me­di­ği­niz ve da­ya­nış­ma ile se­fer­ber­lik ruhu içe­ri­sin­de dep­rem böl­ge­si­ne yö­ne­lik sağ­la­dı­ğı­nız tüm yar­dım­lar için ül­ke­miz iş dün­ya­sı adına şük­ran­la­rı­mı­zı su­nu­yo­ruz. Gü­nü­müz iti­ba­riy­le dep­rem böl­ge­sin­de­ki en büyük ih­ti­yaç, dep­rem­ze­de­le­re ka­lı­cı-gü­ven­li ko­nut­lar sağ­lan­ma­sı­dır. Bu kap­sam­da Bir­lik Baş­ka­nı­mız Sn. M. Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu’nun çağ­rı­sı ile “İş Dün­ya­sı Konut Se­fer­ber­li­ği Kam­pan­ya­sı”nın baş­la­tıl­dı­ğı du­yu­rul­muş­tur. Kam­pan­ya ile İş Dün­ya­sı ola­rak fe­la­ket böl­ge­sin­de­ki kent­le­ri­miz­de dep­re­me da­ya­nık­lı ve gü­ven­li ko­nut­lar inşa edil­me­si amaç­lan­mak­ta­dır. Kam­pan­ya kap­sa­mın­da TOBB ve iş­ti­rak­le­ri­miz­de zo­run­lu olan­lar dı­şın­da tüm har­ca­ma ve ya­tı­rım­lar dur­du­rul­muş, tüm kay­nak­la­rı­mız bu ha­yır­lı işe se­fer­ber edil­miş­tir. Kam­pan­ya, Tür­ki­ye Odalar ve Bor­sa­lar Bir­li­ği ve İşti­rak­le­ri ta­ra­fın­dan 1 mil­yar TL nakdi katkı ve­ri­le­rek baş­la­tıl­mış­tır. Bu kap­sam­da kam­pan­ya­ya iliş­kin de­tay­lar aşa­ğı­da dik­ka­ti­ni­ze su­nul­mak­ta­dır:
BAĞIŞ KU­RAL­LA­RI:
Ha­yır­se­ver­ler is­te­di­ği tu­tar­da bağış ya­pa­bi­le­cek­tir., Sanal POS ara­cı­lı­ğı ve kredi kart­la­rı ile bağış alı­na­bi­le­cek­tir., Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı’ndan alı­nan izin doğ­rul­tu­sun­da di­le­yen Oda ve Bor­sa­la­rı­mız kendi ad­la­rı­na ya da il­de­ki tüm Oda ve Bor­sa­lar­la bir­lik­te ortak hesap aça­bi­le­cek­tir., He­sap­la­rı­nı­za yatan ba­ğış­lar (ba­ğış­çı bil­gi­si ve bağış tu­ta­rı) gün­lük ola­rak Oda ve Borsa web si­te­niz­de ya­yın­la­na­cak­tır., Talep ha­lin­de, Oda ve Bor­sa­la­rı­mız ay­rı­ca bir zekât he­sa­bı aça­rak ha­yır­se­ver­le­rin ze­kât­la­rı­nı da kabul ede­bi­le­cek­tir. (https://kurul.di­ya­net.gov.tr/Ce­vap-Ara/1094/afet­ze­de­ler-icin-ze­kat-pa­ra­siy­la-ba­rin­ma-yer­le­ri-kon­tey­ner-ca­dir-ko­nut-ya­pil­ma­si-ca­iz-mi­dir), Bağış tu­ta­rı­nın ta­ma­mı vergi mat­ra­hın­dan dü­şü­rü­le­cek­tir., Kam­pan­ya he­sap­la­rı 1 Tem­muz ta­ri­hi­ne kadar açık ola­cak­tır., Daha önce Bir­li­ği­miz­ce baş­la­tı­lan ‘’Dep­rem yar­dım kam­pan­ya­sı’’ kap­sa­mın­da top­la­nan tutar ‘’bu kam­pan­ya he­sa­bı­na ak­ta­rı­la­cak­tır’’., Oda veya Bor­sa­nı­zın he­sap­la­rın­dan ya­pa­ca­ğı­nız ba­ğış­lar için ‘’İhti­yat­lar he­sa­bı’’ da kul­la­nı­la­bi­le­cek­tir., Di­le­yen­ler ba­ğış­la­rı­nı Bir­li­ği­miz he­sap­la­rı­na ya­pa­bi­le­cek­tir., Oda ve Borsa he­sap­la­rın­da top­la­nan tu­tar­lar, haf­ta­lık ola­rak TOBB ta­ra­fın­dan açı­lan he­sap­la­ra ak­ta­rı­la­cak­tır.
İNŞAAT VE İHA­LE­LER:
Konut ya­pı­la­cak böl­ge­ler, Çevre Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan be­lir­le­ne­cek­tir., Arsa tah­si­si ve alt­ya­pı­lar Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir., Konut yapım iha­le­le­ri, Bir­li­ği­miz ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir., Yapı de­ne­tim­le­ri TOKİ ta­ra­fın­dan ya­pı­la­cak­tır., İnşa edi­lecek evler, TOKİ mo­de­lin­de 105 m2 ve 3+1 oda bü­yük­lü­ğün­de ola­cak­tır., Her bir blok 20 da­ire­den olu­şa­cak­tır., İnşa­at­lar bit­tik­ten sonra dep­rem­ze­de­le­re kura ile tes­lim edi­le­cek­tir., Bir da­ire­nin inşa be­de­li­nin, alt yapı ve sos­yal do­na­tı­lar hariç 1,3 mil­yon TL ci­va­rın­da ol­ma­sı bek­len­mek­te­dir., Ma­hal­le, site, blok ya da daire be­de­li­nin ba­ğış­lan­ma­sı du­ru­mun­da, il­gi­li bö­lü­me ba­ğış­çı­nın arzu et­ti­ği isim ve­ri­le­cek­tir.” Açık­la­ma­la­rın­da bu­lun­du.   

 Ha­ber-Fo­to: Osman DOĞRU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —