ÇAYELİ VAKFI'NDAN GÜZEL BİR DENEYİM PAYLAŞIMI, Prof. Dr. TEMEL KOTİL'DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Eği­ti­me yö­ne­lik ça­lış­ma­la­ra ayrı önem veren Ça­ye­li Vakfı güzel bir de­ne­yim pay­la­şı­mı­na ev sa­hip­li­ği yaptı.

9.06.2022 08:55:00 0
ÇAYELİ VAKFI

    Ça­ye­li Vakfı Genç­lik Plat­for­mu’nun or­ga­ni­ze et­ti­ği et­kin­lik­te Ri­ze­li hem­şeh­ri­miz, Türk Ha­va­cı­lık ve Uzay Sa­na­yii A.Ş Genel Mü­dü­rü Prof. Dr. Temel Kotil Ri­ze­li öğ­ren­ci­ler­le de­ne­yim­le­ri­ni pay­laş­tı.
    Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın İsmail Hakkı Çift­çi, ÇAY­DEF Baş­ka­nı Yıl­maz Hüs­rev de et­kin­lik de yer al­dı­lar.
SONUÇ ALMAK İSTİYOR­SA­NIZ İŞİNİZE KİLİTLENİN
    Prof. Dr. Temel Kotil yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da ço­cuk­lu­ğun­dan Rize Gün­doğ­du’daki gün­le­rin­den bah­se­den kendi ha­ya­tın­dan ör­nek­ler ve­re­rek genç­le­re tav­si­ye­ler­de bu­lun­du. “Genç ar­ka­daş­la­ra yurt­dı­şı­na değil, se­rü­ven­le­re çık­ma­la­rı­nı öne­ri­rim. ‘Sonuç almak is­ti­yor­san o işe kit­le­ne­cek­sin. Gece ya­rı­sı uya­nıp ‘Ya bu iş nasıl ola­cak” di­yor­san sonra ge­re­ği­ni ya­pı­yor­sun zaten. Bir diğer öne­rim; psi­ko­lo­jik es­nek­lik. Bir darbe ye­di­ği­niz­de önce bir durun. Rüz­gâr es­ti­ğin­de hemen ‘Aman üşü­düm’ de­me­yin, daha kan­da­ki sı­cak­lık düş­me­di, belki bi­raz­dan sıcak hava ge­lecek’ dedi.
HEP ÇA­LIŞ­TIM
    Temel Kotil, geçen yıl CO­VID-19 se­be­biy­le çok uzun süre yoğun ba­kım­da te­da­vi gör­müş­tü. Kotil te­da­vi sü­re­cin­de ya­şa­dık­la­rı­nı şöyle an­lat­tı: “Ne­re­dey­se ölü­yor­dum. Ölür­ken di­yecek bir şe­yi­ni­zin ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Dü­şün­düm; so­nun­da ‘60 ya­şı­ma kadar ça­lış­tım derim’ dedim! Ak­lı­ma başka şey gel­me­di… İle­ri­ye hep ümit­le bak­mak lazım. So­nuç­ta biz bir gemi için­de­yiz; dalga da, balık da, fır­tı­na da çıkar ama devam eden bir hayat var ve hayat çok güzel.
ÇAYELİ VAKFI GÜZEL İŞLER YA­PI­YOR
    Türk Ha­va­cı­lık ve Uzay Sa­na­yii A.Ş Genel Mü­dü­rü Prof. Dr. Temel Kotil ko­nuş­ma­sı son­ra­sı öğ­ren­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı tek tek ce­vap­la­dı. Ça­ye­li Vakfı Baş­ka­nı Ali Zeki Sa­ru­han, Türk Ha­va­cı­lık ve Uzay Sa­na­yii A.Ş Genel Mü­dü­rü Prof. Dr. Temel Kotil’e te­şek­kür ede­rek baş­la­dı­ğı ko­nuş­ma­sın­da Ça­ye­li Vakfı’nın eği­tim ça­lış­ma­la­rın­dan kı­sa­ca an­lat­tı ve ka­tı­lım­cı­la­ra te­şek­kür etti.
    Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın İsmail Hakkı Çift­çi ve Ça­ye­li Vakfı Baş­ka­nı Ali Zeki Sa­ru­han, Prof. Dr. Temel Kotil'e pla­ket tak­dim et­ti­ler.
       

Ha­ber-Fo­to: Fatih Sul­tan KAR


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °