ÇAYELİ YAZARLIK OKULUNUN "YAZARLIĞA İLK ADIM VE AŞURE HİKÂYE KİTABI TANITIM PROGRAMI" YAPILDI

Ça­ye­li Genç­lik Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğün­de ger­çek­leşti

Yerel Haberler 13.06.2024 09:18:00 0
ÇAYELİ YAZARLIK OKULUNUN

Ça­ye­li Genç­lik Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğün­de ger­çek­le­şen prog­ra­ma Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­kan ve­ki­li Yaşar Sa­rı­ib­ra­him, Ma­den­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Ça­lış­kan, İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Yusuf Tü­fek­çi, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ça­ye­li Eği­tim Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Yıl­maz Geçit, Ça­ye­li İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Hü­se­yin Şahin, İsha­koğ­lu Ça­ye­li Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Yahya Ke­si­ci çok sa­yı­da da­vet­li, yazar, şair ve öğ­ren­ci ve­li­le­ri ka­tıl­dı.

 Prog­ram Ça­ye­li Ya­zar­lık Oku­lun­da­ki eği­tim sü­re­ciy­le il­gi­li gör­se­lin su­nu­muy­la baş­la­dı. Ar­dın­dan eği­tim sü­re­ci yö­ne­ten eği­tim­ci yazar Cen­giz Azman Ça­ye­li Ya­zar­lık Oku­lun­da ya­pı­lan ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi veren ko­nuş­ma­sı­nı yaptı. Ko­nuş­ma­sın­da, 20 genç ya­za­ra çok bo­yut­lu bir ya­zar­lık eği­ti­mi ver­dik­le­ri­ni ifade ede­rek des­tek veren, katkı sunan her­ke­se te­şek­kür etti. Prog­ram öğ­ren­ci­le­rin özel yazma uy­gu­la­ma­la­rın­dan olu­şan hi­kâ­ye ora­tor­yo­su­nun sah­ne­len­me­si, hi­kâ­ye­le­rin okun­ma­sı, Altın Kalem ödül vi­de­osu­nu su­nu­mu, öğ­ren­ci­le­rin, ve­li­le­rin ko­nuş­ma­la­rı ile devam etti.
Rize İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Yusuf Tü­fek­çi ko­nuş­ma­sın­da, "Rize'de okuma ve yazma ko­nu­su­na özel bir önem ver­dik­le­ri­ni, Ça­ye­li Ya­zar­lık Oku­lun­da Cen­giz Azman ho­ca­mı­zın yap­tı­ğı ça­lış­ma­la­rı ha­sa­dı­nın çok kıy­met­li ol­du­ğu­nu ifade etti.
Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel ko­nus­ma­sın­da, Ça­ye­li'nin özel bir po­tan­si­ye­li ol­du­ğu­nu, bu po­tan­si­ye­lin or­ta­ya çı­ka­rıl­ma­sı için ve­ri­len emek­le­rin yeni cev­her­le­ri keş­fet­me adına güzel so­nuç­lar or­ta­ya koy­ma­sı­nın mut­lu­luk ve­ri­ci ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek Ça­ye­li Ya­zar­lık Oku­lun­dan Cen­giz Azman'ın yap­tı­ğı ça­lıs­may­la bu an­lam­da de­ğer­li ol­du­ğu­nu ifade etti. Öğ­ren­ci­le­rin yazma per­for­man­sı ve Aşure hi­kâ­ye ki­ta­bı­nın or­ta­ya çık­ma­sı­nın ken­di­le­ri­ni mem­nun et­ti­ği­ni be­lirt­ti.
Prog­ra­mın so­nun­da öğ­ren­ci­le­re Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı ve İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü ta­ra­fın­dan ba­şa­rı bel­ge­le­ri ve­ril­di. Genç ya­zar­la­ra Aşure hi­kâ­ye ki­ta­bı­nı­nın ya­nı­sı­ra Çınar ve Ri­say­der der­nek­le­ri ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ki­tap­lar he­di­ye edil­di.
Öğ­ren­ci­le­rin Aşure hi­kâ­ye ki­ta­bı­nı da­vet­li­ler için im­za­la­ma­sıy­la prog­ram son buldu.
Ça­ye­li Ya­zar­lık Okulu 10 Şubat 2024 ta­ri­hin­de Ça­ye­li Kay­ma­kam­lı­ğı ve Ça­ye­li İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Ça­ye­li Genç­lik Mer­ke­zi bün­ye­sin­de Eği­tim­ci/Yazar Cen­giz Azman ta­ra­fın­dan ta­ma­men gö­nül­lü­lü­lük esa­say­la üc­ret­siz ola­rak ve­ri­len ya­zar­lık eği­tim­le­ri ver­me­ye baş­la­dı. Dört ay süren eği­tim sü­re­cin­de yazar aday­la­rı­na çok bo­yut­lu ya­zar­lık eği­tim­le­ri ve­ril­di. Ça­ye­li'nde 7 fark­lı okul­dan 20 yazar ada­yı­nın ka­tıl­dı­ğı eği­tim­ler­de te­orik eği­tim­le­rin dı­şın­da fark­lı me­kân­la­ra eği­ti­ci ge­zi­le­rin ve kah­val­tı prog­ram­la­rı­nın dü­zen­len­me­si, yüz yüze ve uzak­tan bağ­lan­tı ile fark­lı şe­hir­ler­den canlı bağ­lan­tı yön­te­miy­le bağ­la­nan yazar, şair, edi­tör, aka­de­mis­yen, ga­ze­te­ci, TV ve Radyo prog­ram­cı­sı-su­nu­cu­su, ya­yı­ne­vi genel yayın yö­net­me­ni gibi geniş bir yel­pa­ze­de ala­nı­nın uz­ma­nıy­la eği­tim­ler des­tek­len­di. Yazar aday­la­rı­nın bir yan­dan ya­zar­lık kül­tür­le­ri­nin ve sos­yal be­ce­ri­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si sağ­la­nır­ken diğer yan­dan ka­ri­yer ola­rak do­na­nım­lı hane ge­ti­ril­me­le­ri he­def­len­di.
Ça­ye­li Ya­zar­lık Okulu ve eği­tim­ci yazar Cen­giz Azman "2024 yılı en ba­şa­rı­lı ya­zar­lık okulu ve yazar öğ­ret­me­ni" se­çi­le­rek Altın Kalem ödülü al­ma­ya değer gö­rül­dü. Ödül 25 Mayıs 2024 ta­ri­hin­de İstan­bul'da dü­zen­le­nen tö­ren­de Cen­giz Azman'a tes­lim edil­di.
Ça­ye­li Ya­zar­lık Okulu Rize ve Ça­ye­li'nin po­tan­si­ye­li­ni or­ta­ya koyma nok­ta­sın­da önem­li des­tek­ler gördü. Bu kap­sam­da ala­nın­da ba­şa­rı­lı on­lar­ca hem­şeh­ri­miz ta­ra­fın­dan des­tek­le­nil­di­ği öğ­re­nil­di.
Süreç içe­ri­sin­de ya­pı­lan özel yazma uy­gu­la­ma­la­rın­dan olu­şan yüze yakın hi­ka­ye ve şi­irin yer al­dı­ğı "AŞURE" isim­li hi­kâ­ye ki­ta­bı­nın ba­sı­mı ger­çek­leş­ti­ril­di. Ki­ta­bın ba­sı­mı Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi'nin biz­zat il­gi­len­me­siy­le Mu­zaf­fer Yıl­maz ve Sa­adet­tin Yıl­maz ta­ra­fın­dan ger­çek­les­ti­ril­di. Ki­ta­bın or­ta­okul ve lise öğ­ren­ci­le­ri­ne da­ğı­tı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di. Ça­ye­li Ya­zar­lık Okulu ta­ma­men gö­nül­lü­lük esa­sıy­la ve üc­ret­siz ola­rak yeni eği­tim öğ­re­tim yı­lı­nın baş­la­ma­sıy­la be­ra­ber yeni öğ­ren­ci gru­buy­la eği­tim­le­ri­ne devam ede­ce­ği bil­di­ril­di.
  Haber-Foto: Mustafa SAKLI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °