Tarih: 12.08.2022 09:38

ÇAYELİ ZİRAAT ODASI ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

    Ça­ye­li ilçe Zi­ra­at Odası ta­ra­fın­dan bu yıl ikin­ci­si dü­zen­le­nen arı­cı­lık kur­sun­da ba­şa­rı gös­te­rip ser­ti­fi­ka al­ma­ya hak ka­za­nan 148 kur­si­ye­re bel­ge­le­ri Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel’inde ka­tı­lı­mıy­la ilçe Zi­ra­at Oda­sın­da dü­zen­le­nen tö­ren­le ser­ti­fi­ka­la­rı tak­dim edil­di.
    İlçe Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ali Kü­çü­kis­la­moğ­lu tö­ren­de yap­mış ol­du­ğu ko­nuş­ma­da, zi­ra­at odası ola­rak il­çe­miz hal­kı­nın baş­lı­ca geçim kay­na­ğı ko­nu­mun­da­ki ça­yı­mız­dan daha ka­li­te­li ürün­ler elde etme nok­ta­sın­da ça­lış­ma­lar için­de ol­duk­la­rı­nı, bu amaç­la çayla il­gi­li ta­dım­cı­lık kurs­la­rı dü­zen­le­dik­le­ri­ni be­lir­tir­ken, bu bağ­lam­da ol­du­ğu gibi hemen her alan­da des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­yen Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel’e te­şek­kür­le­ri­ni ifade et­ti­ler. Baş­kan Kü­çü­kis­la­moğ­lu, ay­rı­ca kadın gi­ri­şim­ci­ler­le il­gi­li ola­rak­tan kısa zaman önce ku­ru­lan ko­ope­ra­ti­fin­de biz­le­re kat­kı­lar sun­ma­sı bizim önü­mü­zün açıl­ma­sı­na katkı su­na­ca­ğı mu­hak­kak­tır. Baş­kan, bu yıl ikin­ci­si­ni dü­zen­le­di­ği­miz arı­cı­lık kur­sun­da 148 kur­si­ye­ri­mi­ze ser­ti­fi­ka­la­rı­nı tak­dim ede­ce­ğiz, ilk kur­su­muz­da da 96 kur­si­ye­ri­mi­ze ser­ti­fi­ka ver­miş, bu­gün­de 148 kur­si­ye­ri­miz ser­ti­fi­ka al­ma­yı hak ka­zan­mış ol­du­ğun­dan top­lam­da 244 ar­ka­da­şı­mız ça­yı­mı­za al­ter­na­tif arı­cı­lık bel­ge­si al­ma­ya ka­zan­mış­tır. Ay­rı­ca arı­cı­lık mes­le­ği­ne gönül ver­miş kar­deş­le­ri­miz için bu yıl içe­ri­sin­de üçün­cü kur­su­mu­zu da dü­zen­le­ye­ce­ği­mi­zi be­lirt­mek is­ti­yo­rum der­ken, kursa ka­tıl­mak is­te­yen kadın, erkek her­ke­sin İlçe zi­ra­at Oda­sı­na ge­le­rek ka­yıt­la­rı­nı yap­tır­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.
    İlçe Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel, Çayın baş­ken­ti ili­miz­de çaya al­ter­na­tif ürün­ler, (ta­rım­sal, hay­van­sal) nok­ta­sın­da ça­lış­ma­la­rı­nı ara­lık­sız ola­rak yü­rü­ten başta İlçe Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ali Kü­çü­lis­la­moğ­lu ve eki­bi­ni kut­lu­yo­rum. Bugün bu­ra­da kursu ba­şa­rıy­la bi­ti­ren 148 kur­si­ye­ri­mi­ze ser­ti­fi­ka­la­rı­nı ve­re­ce­ğiz. Bu bel­ge­yi al­ma­ya hak ka­za­nan ar­ka­daş­la­rı­mı­zın ül­ke­miz eko­no­mi­si­ne ya­pa­cak­la­rı ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­lar so­nu­cu katma de­ğe­ri yük­sek ürün­ler üret­me­le­ri­dir. Ba­şa­rı­lı kur­si­yer­le­ri­mi­zi teb­rik edi­yor, ba­şa­rı­la­rı­nın daim ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.
   

Ha­ber-Fo­to: Halil İbra­him SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —