ÇAYELİ ZİRAAT ODASINDAN ÜRETİCİLERE 40 BİN FİDAN

Ça­ye­li Zi­ra­at Odası ta­ra­fın­dan ge­le­nek­sel hale ge­ti­ri­len ‘ATA’ to­hu­mun­dan fidan ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği­nin ve üre­ti­ci­ler­le bu­luş­tu­rul­ma­sı­nın 3.​ncüsü üre­ti­ci­le­rin yoğun iş­ti­ra­kiy­le ger­çek­leş­ti­r

Yerel Haberler 14.06.2024 13:23:00 0
ÇAYELİ ZİRAAT ODASINDAN  ÜRETİCİLERE 40 BİN FİDAN

Ça­ye­li Zi­ra­at Odası ta­ra­fın­dan 3. dü­zen­le­nen fidan da­ğı­tım tö­re­nin­de Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, yap­tı­ğı kısa ko­nuş­ma­da özel­lik­le son yıl­lar­da yurt dı­şın­dan ge­ti­ri­len tek se­fer­lik yani hib­rit to­hum­lar­dan üre­ti­ci­le­ri­mi­zin kur­tul­ma­sı­nı sağ­la­yıp, es­ki­den ana-ba­ba, de­de-ni­ne ve top­ye­kün ec­da­dı­mı­zın ye­tiş­tir­di­ği milli de­ğe­ri­miz ‘ATA’ to­hu­mu­na üre­ti­ci­le­ri­mi­zin yön­len­di­ril­me­si, teş­vik edil­me­sin­de öna­yak olan Ça­ye­li Zi­ra­at Odası ça­lı­şan­la­rı­na te­şek­kür edi­yor, ça­lış­ma­la­rın­da ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum dedi.

 Ça­ye­li Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ali Kü­çü­kis­la­moğ­lu, ko­nuş­ma­sın­da bu yıl 3. ger­çek­leş­tir­di­ği­miz ‘ATA’ to­ru­mu sebze fi­dan­la­rı­mı­zın üre­ti­ci­le­ri­miz­le bu­luş­tur­ma­nın son­suz mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­mak­ta­yız.
Bu­ra­da­ki temel ama­cı­mız üre­ti­ci­le­ri­mi­zi özel­lik­le (İsrail) men­şe­li tek se­fer­lik Hib­rit to­hum­la­rın­dan kur­ta­rıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ve yer­li-mil­li to­hu­mu­muz olan ‘ATA’ to­hu­mu­na yö­nel­me­le­ri­nin önünü açma ama­cıy­la oda ola­rak ça­lış­ma­la­rı­mı­za ara­lık­sız ola­rak devam et­mek­te­yiz.
Bu çer­çe­ve­de bu yıl üre­ti­ci­le­ri­mi­ze kendi ye­tiş­tir­miş ol­du­ğu­muz 40 bin adet do­ma­tes, sa­la­ta­lık, biber, pat­lı­can vs. fi­dan­la­rı­mı­zı bugün(Çar­şam­ba)siz üre­ti­ci­le­ri­miz­le bu­luş­tu­ru­yo­ruz.
Ba­ğı­nı­za bah­çe­ni­ze eke­ce­ği­niz bu sebze fi­dan­la­rın­dan elde ede­ce­ği­niz to­hum­lar­la ge­lecek yıl­lar­da da ba­ğı­nız-bah­çe­niz şen­len­miş ola­cak.
Bu ve­si­le ile de dışa ba­ğım­lı­lık­tan en kısa sü­re­de kur­tul­muş ola­ca­ğız.
Bizde oda ola­rak kendi im­kam­la­rı­mız­la bu yıl 40 bin fidan üret­tik, nasip olur­sa bu ra­ka­mı önü­müz­de­ki yıl 150 bin sa­yı­sı­na ulaş­tır­mak ol­du­ğu­nu siz üre­ti­ci­le­ri­mi­ze özel­lik­le be­lirt­mek is­ti­yo­rum.
Baş­kan Kü­çü­kis­la­moğ­lu, bu özel gü­nü­müz­de biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­yıp et­kin­li­ği­mi­ze ka­tı­lan başta üre­ti­ci­le­ri­miz olmak üzere, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, Ma­den­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Ça­lış­kan, Bü­yük­köy Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hamza Sa­ru­han’a, Pazar, Ar­de­şen, Fın­dık­lı, Gü­ney­su ilçe Zi­ra­at Oda­la­rı Baş­kan­la­rı­na, T.Z.O.B. Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Hasan Ko­zoğ­lu’na, Recep Tay­yib Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Pazar Zi­ra­at Fa­kül­te­si De­ka­nı Mus­ta­fa Ak­bu­lut’a ka­tı­lım­la­rın­dan do­la­yı te­şek­kür edi­yo­rum dedi.
    Ha­ber-Fo­to: Halil İbra­him SAKLI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °