Çayelili Hemşerimiz Bisikletçi Furkan Uzunoğlu, birinci oldu

Trab­zon'da "2. Ar­sin-San­ta Dağ Bi­sik­le­ti Ma­ra­ton Şam­pi­yo­na­sı ve Halk Bi­sik­let Fes­ti­va­li" ger­çek­leş­ti.Ya­rış­lar­da elit er­kek­ler ka­te­go­ri­sin­de Ça­ye­li­li hem­şe­ri­miz Fur­kan Uzu­noğ­lu, bi­rin­ci oldu

Güncel Haberler 12.07.2022 11:29:00 0
Çayelili Hemşerimiz Bisikletçi Furkan Uzunoğlu, birinci oldu

    Trab­zon'da "2. Ar­sin-San­ta Dağ Bi­sik­le­ti Ma­ra­ton Şam­pi­yo­na­sı ve Halk Bi­sik­let Fes­ti­va­li" ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Arsin Be­le­di­ye­si ile Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen or­ga­ni­zas­yo­nun ilk etabı, Yan­bo­lu Cami önün­de hal­kın ka­tı­lı­mıy­la ya­pı­lan bi­sik­let ya­rış­ma­sıy­la start ve­ril­di.
    8 ki­lo­met­re­lik par­kur­da pedal çe­vi­rip ter döken ço­cuk­lar ve genç­ler­den olu­şan 85 ya­rış­ma­cı, Ye­ni­köy Ma­hal­le­si'ndeki bitiş nok­ta­sı­na kadar pedal çe­vir­di.
    Bitiş nok­ta­sın­da ya­rış­ma­ya ka­tı­lan her­ke­sin is­mi­nin ya­zı­lı ol­du­ğu ka­ğıt­lar ara­sın­dan çe­ki­liş ya­pı­la­rak 3 ya­rış­ma­cı­ya bi­sik­let he­di­ye edil­di.
    Ya­rış­ma­nın ikin­ci eta­bın­da ise 25 pro­fes­yo­nel bi­sik­let­çi, Ata­köy Ma­hal­le­si'nden Santa Ha­ra­be­le­ri'ne kadar olan 25 ki­lo­met­re­lik zorlu par­kur­da de­re­ce­ye gi­re­bil­mek için pedal çe­vir­di.
    Ya­rış­lar­da elit er­kek­ler ka­te­go­ri­sin­de Fur­kan Uzu­noğ­lu, yıl­dız er­kek­ler­de Sadık Öz­türk ve genç er­kek­ler­de Berat Atik bi­rin­ci­lik elde etti.
    İlçe­miz­den ya­rış­ma­ya ka­tı­lan 21 ya­şın­da­ki Uzu­noğ­lu yap­tı­ğı açık­la­ma­da, 5 yıl­dır bu spor­la il­gi­len­di­ği­ni, par­ku­ru bi­rin­ci ola­rak bi­tir­me­sin­den do­la­yı mutlu ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
    Ya­rı­şı 1 saat 15 da­ki­ka­da bi­tir­di­ği­ni ak­ta­ran Uzu­noğ­lu, "Par­ku­run pa­ti­ka ol­ma­sı bizim için de­za­van­taj gibi gö­zük­se de daha çok bu yönde ant­ren­man ya­pı­yo­ruz. Benim için rahat bir par­kur oldu.
    Yarış anın­da bir­bi­ri­mi­zi zor­la­dı­ğı­mız diğer ar­ka­daş­lar ol­du­ğu için bi­rin­ci­li­ği bek­le­mi­yor­dum." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan de­re­ce­ye giren spor­cu­la­ra ku­pa­la­rı ve para ödül­le­ri ve­ril­di.
    Yomra Kay­ma­ka­mı ve Arsin Kay­ma­kam Ve­ki­li Mu­ham­met Öz­ta­bak, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, doğa ile iç içe dü­zen­le­nen or­ga­ni­zas­yo­na ka­tıl­mak­tan ötürü mem­nun ol­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, "Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.
    Sporu ve spor­cu­yu ha­ya­tı­mı­zın her ala­nı­na almak üzere bu tür or­ga­ni­zas­yon­la­rın çok önem­li ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum." dedi.
    Arsin Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mu­ham­met Sait Gür­söy ise amaç­la­rı­nın sağ­lık­lı yaşam için sporu do­ğa­nın içe­ri­sin­de ya­pa­bil­me­yi teş­vik etmek ol­du­ğu­nu ifade etti.
    Santa Ha­ra­be­le­ri ve Yan­bo­lu böl­ge­si­nin aynı za­man­da tu­rizm açı­sın­dan önem­li ol­du­ğu­na ifade eden Gür­soy, "Ya­rış­ma­nın bu yıl 2.'nci­si­ni dü­zen­li­yo­ruz.
    Ama­cı­mız aynı za­man­da bu vadi ve böl­ge­de bi­sik­le­ti yay­gın­laş­tı­ra­bil­mek.
    Ge­le­nek­sel hale ge­lecek bu ya­rış­la­ra her yıl daha fazla şey­ler ka­ta­rak daha pro­fes­yo­nel ol­ma­sı­nı sağ­la­mak is­ti­yo­ruz." açık­la­ma­sı­nı yaptı.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °