ÇAYKUR 3'CÜ SÜRGÜN ÇAY ALIMLARINA BAŞLADI

ÇAY­KUR’da iki bay­ram ha­va­sın­da ba­şa­rıy­la ta­mam­la­nan, bi­rin­ci ve ikin­ci sür­gün yaş çay ha­sa­dı­nın ta­mam­la­ma­sı­nın ar­dın­dan hemen üçün­cü sür­gün yaş çay alım­la­rı­na baş­lan­dı.

Yerel Haberler 6.09.2023 09:34:00 0
ÇAYKUR 3

 Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR) Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de, Rize, Trab­zon, Art­vin, Gi­re­sun ve kıs­men Ordu ilin­de yeşil altın ola­rak ta­nı­nan, 2023 yılı yaş çay kam­pan­ya­sı 1’cı sür­gün ha­sa­dı­na 10 Mayıs 2023 ta­ri­hin­de baş­la­mış­tı. Böl­ge­de iki bay­ram ara­sın­da sağ­lık­lı ve hu­zur­lu ta­mam­la­nan ve üre­ti­ci ala­cak­la­rı­nın vak­tin­de öden­di­ği bi­rin­ci sür­gün yaş çay alım­la­rı­nın ar­dın­dan, 04 Tem­muz 2023 ta­ri­hin­de ikin­ci sür­gün yaş çay alım­la­rı­na baş­lan­mış­tı. ÇAY­KUR da ba­şa­rıy­la ta­mam­la­nan ikin­ci sür­gün­de üre­ti­ci­ler­den 214.590 ton yaş çay satın alın­dı. 27 Ağus­tos’ta ta­mam­la­nan 2’cı sür­gün çay alım­la­rı­nın bir gün son­ra­sın­da, 28 Ağus­tos 2023 ta­ri­hin­de yaş çay ha­sa­dı­nın ya­pıl­dı­ğı tüm il­ler­de üçün­cü sür­gün çay alım­la­rı­na baş­lan­dı.
Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR) “Bi­lin­di­ği gibi ka­li­te­li çay üre­ti­mi ka­li­te­li çay ha­sa­dın­dan geç­mek­te­dir. Bu an­lam­da üre­ti­ci­le­ri­mi­zin çay bah­çe­le­ri­ni ya­ban­cı ottan te­miz­le­me­le­ri­ni ve hasat ya­par­ken hem bit­ki­nin sağ­lı­ğı hem de ka­li­te­li ürün hasat et­me­le­ri, ça­yı­mız ka­li­te­si ve ge­le­ce­ği­miz açı­sın­dan he­pi­miz için önem arz et­mek­te­dir. Büyük bir huzur, sağ­lık, da­ya­nış­ma ve sevgi içe­ri­sin­de ta­mam­la­nan 1 ve 2’ci sür­gün yaş çay kam­pan­ya­la­rı­nın ar­dın­dan, son hasat olan üçün­cü sür­gün çay kam­pan­ya­sı­nın böl­ge­mi­ze, üre­ti­ci­le­ri­mi­ze, fab­ri­ka­la­rı­mı­za, ça­lı­şan­la­rı­mı­za ha­yır­lı ve be­re­ket­li bir kam­pan­ya ola­rak geç­me­si­ni di­li­yo­ruz.” de­nil­di.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ÇAYKUR ' SÜRGÜN ALIMLARINA BAŞLADI
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °