ÇAYKUR, CUMHURİYETİN 100.YILI ANISINA ÇAY ÜRETTİ

Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ila­nın­dan bu­gü­ne ÇAY­KUR mar­ka­sı­nın yol­cu­lu­ğun­da önem­li ta­rih­sel olay­lar çiz­gi­sel ola­rak gör­sel­leş­ti­ril­di.

Yerel Haberler 11.10.2023 10:03:00 0
ÇAYKUR, CUMHURİYETİN 100.YILI ANISINA ÇAY ÜRETTİ

 Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR), Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yıl Anı­sı­na Özel Ko­lek­si­yon ürünü ola­rak sı­nır­lı sa­yı­da üret­miş ol­du­ğu 200 gr. te­ne­ke kutu çay ka­mu­oyu ta­ra­fın­dan büyük be­ğe­ni top­la­dı. Te­ne­ke ku­tu­nun her bir yü­zün­de, Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ila­nın­dan bu­gü­ne ÇAY­KUR mar­ka­sı­nın yol­cu­lu­ğun­da önem­li ta­rih­sel olay­lar çiz­gi­sel ola­rak gör­sel­leş­ti­ril­di.
 ÇAY­KUR’un İyi­de­re 100. Yıl Pa­zar­la­ma ve Üre­tim Bölge Mü­dür­lü­ğü Fab­ri­ka­sın­da üre­ti­len, Cum­hu­ri­ye­tin 100. Yılı anı­sı­na ko­lek­si­yon­luk bir ürün ola­rak içe­ri­sin­de 200 gr. siyah çay bu­lu­nan ve kır­mı­zı, beyaz renk­ler­den olu­şan te­ne­ke ku­tu­nun dört bir ya­nı­na, Cum­hu­ri­ye­tin ku­ru­luş ta­ri­hi, ÇAY­KUR’un ku­ru­luş ta­ri­hi ve Ku­ru­çay üre­ti­mi­ne baş­la­nı­lan ilk çay fab­ri­ka­sı ile bir­lik­te bugün Çay­kur’un, çay ta­rı­mı­nın ya­pıl­dı­ğı, Rize, Trab­zon, Art­vin ve Gi­re­sun il­le­rin­de bu­lu­nan çay fab­ri­ka sa­yı­la­rıy­la il­gi­li özet bil­gi­ler içe­ri­yor.
Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü, Çay­kur çay satış ma­ğa­za­la­rın­da sa­tı­şa su­nu­lan, Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yıl Anı­sı­na yö­ne­lik özel ko­lek­si­yon ola­rak üret­ti­ği­miz çayın va­tan­daş­la­rı­mız ta­ra­fın­dan yoğun ilgi gör­me­si, Cum­hu­ri­ye­ti­miz ve ça­yı­mı­zın ge­le­ce­ği adına biz­le­ri bir hayli mutlu et­miş­tir de­nil­di.
         

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ÇAYKUR CUMHURİYETİN . ANISINA ÜRETTİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °