ÇAYKUR İKRAM TIR VE STANTLARI DEPREM ACISININ YAŞANDIĞI 10. İLİN HİZMETİNDE

Dep­re­min mey­da­na gel­di­ği ge­çe­nin sa­ba­hın­da Rize’den yola çıkan, ÇAY­KUR İkram tırı ka­ra­yo­lu ile dep­re­min büyük ka­yıp­lar ver­di­ği, Ma­lat­ya ilin­de ilk gün­den iti­ba­ren sıcak çay ser­vi­si yap­ma­ya devam edi­

Yerel Haberler 13.02.2023 15:53:00 0
ÇAYKUR İKRAM TIR VE STANTLARI DEPREM ACISININ YAŞANDIĞI 10. İLİN HİZMETİNDE

Çay­kur Genel Müdür ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim’ın ta­li­ma­tıy­la, Çay­kur’un Tür­ki­ye ge­ne­lin­de bu­lu­nan diğer 8 Bölge Mü­dür­lü­ğün­den dep­rem fe­la­ke­ti­nin ya­şan­dı­ğı il­le­re giden araç ve gö­rev­li­ler sıcak çay ik­ram­la­rı­na ara­lık­sız devam edi­yor­lar.
Çay­kur An­ka­ra Böl­ge­den, Kah­ra­man­ma­raş, Ga­zi­an­tep il­le­ri­ne, Di­yar­ba­kır ve Er­zu­rum Böl­ge­den, Di­yar­ba­kır ili­nin Kent me­yan­dı ve Ko­şu­yo­lu sem­tin­de ku­ru­lan stant­lar­dan sıcak çay ik­ra­mı ya­pıl­ma­ya devam edi­li­yor. İstan­bul Böl­ge­den Adana’ya gön­de­ri­len araç­la ve Kay­se­ri Böl­ge­den Kah­ra­man­ma­raş’a gön­de­ri­len ekip­le, Talas Be­le­di­ye­si ara­cı­na yer­leş­ti­ri­len sıcak çay stan­dın­dan ik­ra­ma ya­pı­lı­yor.
Çay­kur Mer­sin Böl­ge­den, Hatay iline sıcak çay ik­ra­mı­na baş­lan­dı. Ay­rı­ca, Adı­ya­man, Os­ma­ni­ye ve Kilis İlle­rin­den sıcak çay ik­ra­mı stant­la­rı ku­ru­lu­yor. Dep­re­min en çok et­ki­le­di­ği, Kah­ra­man­ma­raş ili­nin, Pa­zar­cık ve Nur­da­ğı İlçe­le­rin­de ’de ku­ru­lan stant­lar­dan dep­rem­ze­de­le­re sıcak çay ik­ra­mı­na devam edi­li­yor.
Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM; “Ül­ke­miz ta­ri­hi­nin en büyük dep­rem fe­la­ke­tiy­le mü­ca­de­le edi­yor. Pa­zar­te­si günü Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li ger­çek­le­şen 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de­ki iki dep­rem 10 il ve bir­çok il­çe­ler­de bin­ler­ce in­sa­nı­mı­zın vefat et­me­si­ne, bin­ler­ce in­sa­nı­mı­zın ya­ra­lan­ma­sı­na neden oldu. Gece 04:17’de mey­da­na gelen bi­rin­ci dep­rem­de kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı devam eder­ken, gün için­de sa­at­ler 13:24'ü gös­ter­di­ğin­de 7,6 bü­yük­lü­ğün­de ikin­ci bir dep­rem­le bölge ye­ni­den sar­sıl­dı.
Mil­let­çe acı­mız kat­lan­dı. Dep­re­min mey­da­na gel­di­ği ge­ce­nin sa­ba­hım­da İkram tı­rı­mı­zı gö­rev­li eki­bi­miz­le bir­lik­te hemen böl­ge­ye gön­der­dik. Te­şek­kül­lü­müz ola­rak ül­ke­mi­zin ge­ne­lin­de bu­lu­nan 8 böl­ge­miz­le bir­lik­te hemen ha­re­ke­te ge­çe­rek, dep­re­min mey­da­na gel­di­ği il­le­re sı­nır­sız sıcak çay ik­ra­mı ver­me­ye baş­la­dık. Mil­let­çe ba­şı­mız sağ olsun.
Dep­rem­de hak­kın rah­me­ti­ne ka­vu­şan bin­ler­ce kıy­met­li in­sa­nı­mı­za Allah’tan rah­met, ke­der­li aile­le­ri­ne sabrı ce­mi­ler ve ya­ra­lı va­tan­daş­la­rı­mı­za da acil şi­fa­lar di­li­yo­rum.” dedi.   Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °