Çaykur Rizespor Adana'da Kaybetti

1. Lig'in 6. haf­ta­sın­da Ada­nas­por dep­las­ma­nın­da puan ara­yan tem­sil­ci­miz Çay­kur Ri­zes­por, sa­ha­dan 2-0 mağ­lup ay­rıl­dı.

Spor Haberleri 21.09.2022 09:17:00 0
Çaykur Rizespor Adana

    Maç­tan da­ki­ka­la­r 8. da­ki­ka­da orta alan­da topla bu­lu­şan Ada­nas­por'da Iseka, topu ceza sa­ha­sı dı­şı­na kadar sürdü.
    Iseka’nın ceza sa­ha­sı dı­şın­dan sert vu­ru­şun­da meşin yu­var­lak az fark­la auta çıktı.
    17. da­ki­ka­da Ada­nas­por'da gön­de­ri­len topta de­fan­sın ar­ka­sı­na sar­kan Burak, ka­le­ci Tarık ile karşı kar­şı­ya kaldı.
    Tec­rü­be­li orta saha oyun­cu­su Burak, meşin yu­var­la­ğı ka­le­ci Tarık’ın üze­rin­den aşır­ta­rak ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di.
    1-044. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan Ercan'ın or­ta­sın­da Emir­can'ın kafa vu­ru­şun­da meşin yu­var­lak ka­le­ci Hasan'da kaldı.
    46. da­ki­ka­da Efe'nin or­ta­sın­da ceza sa­ha­sı için­de topla bu­lu­şan Ku­bi­lay’ın vu­ru­şun­da meşin yu­var­lak az fark­la auta çıktı.
    59. da­ki­ka­da Ada­nas­por’un ata­ğın­da topla bu­lu­şan Evren’in vu­ru­şun­da meşin yu­var­lak ağ­lar­la bu­luş­tu.
    2-0Ri­zes­por, lig­le­re ve­ri­len bir haf­ta­lık Milli maç ara­sı­nın ar­dın­dan 01 Ekim Cu­mar­te­si günü saat 19:00’da sa­ha­sın­da Bod­rums­por’u konuk edecek.
    Stat: Yeni Ada­na­Ha­kem­ler: Onur Özü­top­rak xx, Emir Eray Eyi­soy xx, Meh­met Akın­cık xxA­da­nas­por: Hasan xx, Emre xx, Roche xx, Evren xx, Fer­hat xx, Hakkı xx (Pedro dk. 75 ?), Ben­nas­ser xx, Hakan xx (Ber­kan dk. 87 ?), Leya xx (Ah­met­han dk. 75 x), Burak xx (Yi­ğit­han dk. 87 ?), Tet­teh xx­Ye­dek­ler: Özer, Belem, Özcan, Ber­kan, Meh­met­Tek­nik Di­rek­tör: Eyüp Arın­Çay­kur Ri­zes­por: Tarık x, Ercan x, Emir­han xx, Koray x, Kerem x (Gök­han dk. 71 x), Miya x (Efe dk. 46 x), Papa x (Hurk dk. 64 x), Mit­hat xx, Emir­can xx (Alper dk. 46 x), Ben­hur xx (Selim dk. 64 x), Ku­bi­lay xx,Ye­dek­ler: 
    Emre, Zafer, Eren, Anıl, Al­berk­Tek­nik Di­rek­tör: Bü­lent Kork­maz­Gol­ler: Burak (dk. 16), Evren (dk. 58) (Ada­nas­por)
    Se­zo­nun ilk ga­li­bi­ye­ti­ni alan Ada­nas­por 7 puana ula­şır­ken, se­zo­nun ilk mağ­lu­bi­ye­ti­ni alan Çay­kur Ri­zes­por ise 6 pu­an­da kaldı.
    Ma­çı­nın ar­dın­dan- Ada­nas­por Tek­nik So­rum­lu­su Eyüp Arın:"Sa­ha­da ger­çek­ten iki takım da oy­na­mak is­te­di ve ikisi de iyi mü­ca­de­le etti"
- Çay­kur Ri­zes­por Tek­nik Di­rek­tö­rü Bü­lent Kork­maz:"
    Geçen haf­ta­ki iyi oyun, iyi mü­ca­de­le­nin üze­ri­ne böyle bir oyun bek­le­mi­yor­dum"
    Ada­nas­por'un tek­nik so­rum­lu­su Eyüp Arın, "Bun­dan sonra Ada­nas­por ola­rak daha fazla ça­lış­ma­mız lazım, çünkü bu mü­ca­de­ley­le bir­lik­te biraz da topun bizde kal­ma­sı­nı sağ­la­ya­bi­lir­sek, bizim takım ger­çek­ten seyir zevki daha iyi bir takım ola­cak." de­di­Arın, maçın ar­dın­dan dü­zen­le­nen basın top­lan­tı­sın­da, he­ye­can­lı bir maç ge­çir­dik­le­ri­ni vur­gu­la­dı.
    Ça­lı­şan ve sa­va­şan bir ta­kı­ma sahip ol­duk­la­rı­nı ak­ta­ran Arın, şun­la­rı kay­det­ti: "Maç­tan önce Mus­ta­fa hoca ve eki­bi­ne bizim ca­mi­amı­za en iyi şe­kil­de hiz­met et­tik­le­ri için te­şek­kür edi­yo­rum.
    Bize ça­lı­şan, sa­va­şan bir takım bı­rak­mış­lar.
    Biz de bu iki gün, üç gün içe­ri­sin­de sa­de­ce on­lar­la men­tal an­lam­da biraz ko­nuş­ma ya­pa­rak ha­zır­lan­ma­ya ça­lış­tık
     Tabii bak­tı­ğı­mız­da kısa gün içe­ri­sin­de kendi oyun dü­şün­ce­le­ri­mi­zi, oyun­cu­la­rı­mı­za an­la­ta­rak bugün sa­ha­da mü­ca­de­le et­me­ye ça­lış­tık.
    Oyu­nun ba­şın­da is­te­di­ği­miz gibi baş­la­dık.
    Golü de bul­duk. Topu on­la­ra verip kendi ala­nı­mı­zı da­ral­ta­rak oy­na­ma pla­nı­mız vardı, gol­den sonra onu faz­la­sıy­la yap­tık.
    İkinci ya­rı­ya biraz den­ge­li baş­la­dık.
    İkinci golü bul­duk­tan sonra maçın seyri çok daha fark­lı hale geldi.
    Oyuna son­ra­dan giren oyun­cu­la­rın da ta­kı­ma kat­kı­sı ger­çek­ten önem­liy­di.
    Biz takım olma adına adım­lar at­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Bugün ço­cuk­la­rı­mız çok is­te­di, ina­nıl­maz mü­ca­de­le etti. Ben on­la­rı kut­lu­yo­rum. Ri­zes­por oyun­cu­la­rı­nı da teb­rik edi­yo­rum. Sa­ha­da ger­çek­ten iki takım da oy­na­mak is­te­di ve ikisi de iyi mü­ca­de­le etti. Bun­dan sonra Ada­nas­por ola­rak daha fazla ça­lış­ma­mız lazım, çünkü bu mü­ca­de­ley­le bir­lik­te biraz da topun bizde kal­ma­sı­nı sağ­la­ya­bi­lir­sek, bizim takım ger­çek­ten seyir zevki daha iyi bir takım ola­cak diye dü­şü­nü­yo­rum."
- Bü­lent Kork­maz: "Ye­nil­gi­yi hak ettik"Çay­kur Ri­zes­por Tek­nik Di­rek­tö­rü Bü­lent Kork­maz ise oyun­cu­la­rın­dan bek­le­me­di­ği bir per­for­mans iz­le­di­ği­ni be­lir­te­rek, "Kötü oy­na­dık, kötü mü­ca­de­le ettik, so­rum­lu­su benim. Do­la­yı­sıy­la bunu bek­le­mi­yor­dum, açık söy­le­ye­yim. Geçen haf­ta­ki iyi oyun, iyi mü­ca­de­le­nin üze­ri­ne böyle bir oyun bek­le­mi­yor­dum. Ye­nil­gi­yi hak ettik. Ada­nas­por'u teb­rik edi­yo­rum." diye ko­nuş­tu.


Anahtar Kelimeler: Çaykur Rizespor Adana' Kaybetti
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °