Çaykur Rizespor Süper Lige Bir Adım Daha Yaklaştı

Çaykur Rizespor Süper Lige Bir Adım Daha Yaklaştı

Eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por Genç­ler­bir­li­ği en­ge­li­ni sa­ha­sın­da beş golle geçti.

 Spor Toto 1. Lig'in 34. haf­ta­sın­da tem­sil­ci­miz Çay­kur Ri­zes­por, sa­ha­sın­da Genç­ler­bir­li­ği'ni 5-3 mağ­lup ede­rek Süper Lig yo­lun­da avan­taj elde etti.
Spor Toto 1. Lig 34. hafta kar­şı­laş­ma­sın­da Genç­ler­bir­li­ği’ni ağır­la­yan eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por, 8 golün kay­de­dil­di­ği maçı 5-3’lük skor­la ka­zan­ma­sı­nı bildi ve Süper Lig’e yük­sel­me yo­lun­da kri­tik bir maçı daha ka­yıp­sız geçti.
Büyük çe­kiş­me­ye sahne olan maç­ta­ki gol per­de­si­ni 7. da­ki­ka­da Sinan Os­ma­noğ­lu açtı ve eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por öne geçti. Da­ki­ka 27’de Mete Kaan Demir’in go­lüy­le du­ru­mu 1-1’e ge­ti­ren Genç­ler­bir­li­ği’ne 32. da­ki­ka­da oyun­cu­muz John Mary yanıt verdi ve eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por ye­ni­den 2-1 öne geçti. İlk ya­rı­nın uzat­ma an­la­rın­da Mu­ham­med Er­türk’ün at­tı­ğı golle skor 2-2’ye ge­lir­ken, 45+5’te oyun­cu­muz Yan­nick Bo­la­sie’nin go­lüy­le eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por so­yun­ma oda­sı­na 3-2 önde girdi.
Maçın ikin­ci ya­rı­sı da hızlı baş­la­dı ve 46’da oyun­cu­muz Amil­ton da Silva du­ru­mu 4-2 yaptı. eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por’un yıl­dı­zı Bo­la­sie 53. da­ki­ka­da pe­nal­tı­dan at­tı­ğı golle ta­kı­mı­nı 5-2’lik üs­tün­lü­ğe ta­şı­dı. Konuk ekip Genç­ler­bir­li­ği, Ab­dul­lah Durak’ın 56. da­ki­ka­da pe­nal­tı­dan at­tı­ğı golle skoru 5-3 yapsa da, kalan da­ki­ka­lar­da başka gol ol­ma­yın­ca mü­ca­de­le bu skor­la sona erdi. Bu so­nuç­la pu­anı­nı 63 yapan ve ikin­ci­lik kol­tu­ğun­da­ki ye­ri­ni sağ­lam­laş­tı­ran eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por, ligin bi­ti­mi­ne 4 hafta kala önem­li bir avan­ta­jı da elde etti. Kü­me­de kalma mü­ca­de­le­si veren Genç­ler­bir­li­ği ise, 28 pu­an­da kaldı ve 16. sı­ra­da küme düşme hat­tın­dan kur­tu­la­ma­dı.