Çaykur Rizespor'da işler yoluna girmeye başladı

Çaykur Rizespor

Süper Lig'de ge­ri­de kalan 18. hafta so­nun­da 25,3 yaş or­ta­la­ma­sı ile en genç kad­ro­ya sahip takım ko­nu­mun­da­ki eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por, bu sü­re­de 26 puan top­la­ma­yı ba­şar­dı.

 Tem­sil­ci­miz Çay­kur Ri­zes­por 18 haf­ta­da 32 ya­şın­da­ki İngi­liz oyun­cu Shel­vey forma giyen en yaşlı oyun­cu olur­ken, 18 ya­şın­da­ki Se­ne­gal­li Faye ise en genç oyun­cu ola­rak ta­kım­da görev aldı.
İlhan Palut, Takım ola­rak her zaman kon­sant­re ol­ma­ya devam et­me­le­ri ge­rek­ti­ği­nin ifade ede­rek, "Çünkü öyle bir ta­kı­mız ki 'Çok kötü oy­na­dık ama bir oyun­cu bi­rey­sel per­for­man­sıy­la bize maçı ge­tir­di.' du­ru­mu biz de çok müm­kün değil. Takım ola­rak mü­ca­de­le et­me­miz, be­ra­ber ha­re­ket et­me­miz ve sis­te­me uyum­lu bir şe­kil­de, bunu is­tik­rar­lı bir şe­kil­de sür­dür­me­miz ge­re­ki­yor." ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
Genç kad­ro­la­rın po­zi­tif ve ne­ga­tif an­lam­da çok fazla et­ki­le­ri ol­du­ğu­na de­ği­nen Palut, söz­le­ri­ne şöyle devam etti: "Genç kad­ro­lar­da dö­nü­şü­mü yap­mak çok büyük bir ha­di­se değil çünkü oyun­cu­la­rın ara­sın­da­ki ma­kas­lar, ol­maz­sa olmaz oyun­cu sa­yı­sı çok fazla değil. Oyun­cu­lar pe­ri­yot­ta­ki form du­rum­la­rı­na göre sa­ha­da yer alı­yor veya ala­mı­yor, belki son­ra­dan gi­ri­yor­lar. Ra­ki­be, dü­şün­dü­ğü­müz oyun st­ra­te­ji­si­ne göre, görev ver­me­di­ği­miz oyun­cu­lar olu­yor. Bir­çok tek­nik di­rek­tö­rün ka­fa­sın­da maç biter bit­mez diğer maçın kad­ro­su net­tir ama ben her hafta gerek 21'i ku­rar­ken, gerek 11'i ku­rar­ken çok ince ele­yip sık oku­yo­rum. Benim için çok zor­la­yı­cı ka­rar­lar olu­yor ama bunu bir avan­taj ola­rak alı­yo­rum."
İlhan Palut, genç oyun­cu­la­rın saha içe­ri­sin­de ge­li­şip, de­ğiş­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, "Maç­la­rı ya­şa­ya­rak öğ­re­ne­cek­ler, bazen ka­za­nır­ken, bazen Ga­zi­an­tep'te ol­du­ğu gibi çok pa­ha­lı­ya öğ­re­ne­ce­ğiz. Bu sü­re­ci bir şe­kil­de daha iyiye gö­tü­re­ce­ğiz. Genç kad­ro­la­rın en büyük zor­lu­ğu saha içe­ri­sin­de oyu­nun se­kans­la­rı­nın ge­rek­tir­di­ği re­ak­si­yon­la­rı ver­mek­te zor­la­nıp, kendi bil­di­ği­miz üze­ri­ne devam ede­bi­li­yo­ruz." dedi.
Ligde 5-0 kay­bet­tik­le­ri Fe­ner­bah­çe ma­çı­nı ha­tır­la­mak is­te­me­di­ği­ni an­la­tan Palut, şun­la­rı söy­le­di: "Fe­ner­bah­çe ma­çı­nı bir ta­ra­fa bı­ra­kı­yo­rum, kül­li­yen kötü bir maçtı. Kay­se­ris­por ve Ga­zi­an­tep ma­çın­dan sonra da biraz açık­ça­sı modum düştü. Ka­zan­ma­mı­za rağ­men İstan­buls­por maçı çok is­te­di­ğim tem­po­da geç­me­di ama şimdi an­lı­yo­rum o maçı ka­zan­ma­nın ne kadar önem­li ol­du­ğu­nu, oyuna çok ta­kıl­ma­mam ge­rek­ti­ği­ni çünkü İstan­buls­por maçı ile kı­rıl­ma oldu. Geri dö­nü­şün baş­lan­gı­cı olan bir maçtı. Ne­ga­tif an­lam­da Kay­se­ri ve Ga­zi­an­tep maç­la­rı, po­zi­tif an­lam­da ise ligin giriş maç­la­rı çok önem­liy­di. Takım geç ku­rul­du, yeni ve genç bir takım de­ni­le­bi­lir­di. O bölüm çok po­zi­tif geçti."
- "Ri­zes­por'da hu­zur­la ça­lı­şı­yo­ruz"
Palut, yeni ku­ru­lan takım ol­ma­la­rı­na rağ­men ligde iyi ko­num­da ol­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, "İnsan­la­rın büyük dü­şün­me­si, kendi şeh­ri­ni, ca­mi­ası­nı en güzel yer­ler­de hayal et­me­si­ne çok saygı du­yu­yo­rum ve mutlu olu­yo­rum çünkü ta­raf­ta­ra bunu dü­şün­dü­re­bil­dik. Bu ha­ya­li ku­ru­yor­lar. Ta­kı­mı­mı­za bak­tı­ğı­mız zaman hala ligin orta sı­ra­la­rın­da puan top­la­dı­ğı­mız bö­lü­mün­de­yiz. Ne kadar puan top­lar­sak bizim için avan­taj, ata­ca­ğız hey­be­mi­ze ve ile­ri­ye daha umut­la ba­ka­ca­ğız." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Ligin ge­ri­ye kalan bö­lü­mü ile he­def­le­rin yavaş yavaş şe­kil­len­me­ye baş­la­dı­ğı­nı be­lir­ten Palut, söz­le­ri­ne şöyle devam etti: "Şu anda bir hedef be­lirt­me­nin takım üze­rin­de oluş­tu­ra­bi­le­ce­ği bas­kı­yı hiç ge­rek­li gör­mü­yo­rum. Maç maç iler­li­yor ve şu anda sa­de­ce önü­müz­de oy­na­ya­ca­ğı­mız maç bizim için hedef.Biz de en iyi­si­ni is­ti­yo­ruz. Me­se­la Fe­ner­bah­çe'nin, Ga­la­ta­sa­ray'ın bu sene mut­la­ka şam­pi­yon olma he­de­fi çok doğal. Biz daha uzun me­sa­fe­li ko­şu­la­rın or­ta­la­rın­da yer kapma he­de­fin­de, ön grup­ta yer ala­lım, en son bir atak ya­pa­rız dü­şün­ce­sin­de­yiz. Şu anda tam onu ya­şı­yo­ruz." Se­zo­na baş­lar­ken takım is­ke­le­ti kurma zo­run­lu­lu­ğu ile oyun­cu grubu oluş­tur­duk­la­rı­nı ifade etti. Ku­ru­lan kad­ro­nun uzun yıl­lar için temel oluş­tur­ma­sı ge­rek­ti­ği dü­şün­ce­si ile yola çık­tık­la­rı­nı be­lir­ten Palut, bu ne­den­le genç bir takım kur­ma­ya karar ver­dik­le­ri­ni söy­le­di.