ÇAYKUR TARAFINDAN DEPREM BÖLGESİ İLLERE İFTAR SONRASI SICAK ÇAY İKRAMI

ÇAYKUR TARAFINDAN DEPREM BÖLGESİ İLLERE İFTAR SONRASI SICAK ÇAY İKRAMI

böl­ge­de dep­rem ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rüt­mek­te olan bin­ler­ce gö­rev­li­ye iftar son­ra­sın­da sıcak çay ik­ra­mı ve­ril­me­ye devam edi­li­yor.

 Tür­ki­ye için en üzücü günün baş­lan­gı­cı olan, 06 Şubat 2023 ta­ri­hin­de Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li 11 ilde mey­da­na gelen asrın en büyük dep­re­min­den et­ki­le­nen il­le­re ilk gün­den iti­ba­ren gece ve gün­düz sıcak çay ik­ra­mın­da bu­lu­nan Çay­kur’un bu hiz­me­ti Ra­ma­zan if­ta­rın­dan son­ra­da ayın­da da devam edi­yor. Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR) ta­ra­fın­dan dep­re­min ya­şan­dı­ğı şe­hir­ler­de ki, bin­ler­ce afet­ze­de va­tan­da­şa ve be­ra­be­rin­de böl­ge­de dep­rem ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rüt­mek­te olan bin­ler­ce gö­rev­li­ye iftar son­ra­sın­da sıcak çay ik­ra­mı ve­ril­me­ye devam edi­li­yor.
 Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM, "Ül­ke­mi­zi yasa boğan asrın bu büyük dep­re­mi­nin ilk gü­nün­den iti­ba­ren te­şek­kü­lü­müz ola­rak hemen ha­re­ke­te geç­tik. İli­miz­de bu­lu­nan ve tüm Tür­ki­ye’yi gezen ta­nı­tı­mı ve sıcak çay ik­ra­mı yapan TIR’ımızı ve diğer küçük öl­çek­li çay ikram araç ve stant­la­rı­mı­zı hemen böl­ge­ye sevk ettik. Dep­rem böl­ge­sin­de­ki en yakın Çay­kur Bölge Mü­dür­lük­le­ri­miz ve Çay­kur ba­yi­le­ri­miz gö­rev­li ela­man­la­rı­mız­la bir­lik­te dep­re­min mey­da­na gel­di­ği il­ler­de ki en yoğun nok­ta­lar­da sıcak çay ik­ra­mı için se­fer­ber olduk. O gün­den bu­gü­ne değin, böl­ge­de­ki ça­lış­ma­la­rı­mız devam et­mek­te­dir. Mü­ba­rek ra­ma­zan ayı­nın baş­la­ma­sıy­la bir­lik­te dep­rem böl­ge­sin­de­ki afet­ze­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın yoğun ol­du­ğu nok­ta­la­ra iftar son­ra­sı sıcak çay ik­ra­mın­da bu­lun­ma ça­lış­ma­la­rı­mız ara­lık­sız devam et­mek­te­dir. Bu böl­ge­ler­de ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rüt­mek­te olan gö­rev­li­le­re sıcak çay ikram ser­vi­si ya­pıl­mak­ta­dır. İfta­rın ar­dın­dan gö­rev­li­le­ri­miz ta­ra­fın­dan stant­la­rı­mız­dan ra­ma­za­nı­nın so­nu­na kadar her akşam bin­ler­ce bar­dak sıcak çay da­ğı­tı­mı yap­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Ana­do­lu’nun bağ­rın­dan çık­mış milli ve yerli ül­ke­mi­zin en ta­nın­mış dünya mar­ka­sı olan Çay­kur Ku­ru­mu ola­rak, Türk in­sa­nı­nın vaz­ge­çil­mez içe­cek­le­ri­nin ba­şın­da yer alan ça­yı­mız­la mil­let­çe acı­sı­nı ya­şan­dı­ğı­mız, dev­let ve mil­let el ele hızla acı­la­rın iyi­leş­ti­ril­di­ği bu üzün­tü­lü mü­ba­rek gün­ler­de dep­rem­ze­de ve böl­ge­de­ki gö­rev­li­le­rin içini ısıt­ma­ya ve du­ala­rı­nı al­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Çay­kur ola­rak bu za­ma­na kadar dep­rem böl­ge­sin­de­ki iller bu­lu­nan her­ke­se 15 mil­yon­dan fazla sıcak çay ik­ra­mın­da bu­lun­duk ve bu­lun­ma­ya devam edi­yo­ruz. Bu ve­si­ley­le dep­rem­de ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­re Allah'tan rah­met, ya­ra­lı­la­ra acil şifa di­li­yo­rum. Allah bir daha ül­ke­mi­ze ve mil­le­ti­mi­ze böyle ke­der­li gün­ler ya­şat­ma­sın. Bu ve­si­ley­le, dep­rem böl­ge­si şe­hir­ler­de ya­şa­yan kıy­met­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın, tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin, üre­ti­ci­le­ri­mi­zin, ça­lı­şan­la­rı­mı­zın mü­ba­rek ra­ma­zan ayını teb­rik edi­yo­rum. “ dedi.
          

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI