"ÇAYKUR VE ÜRETİCİYİ KORUYAN ÇAY KANUNUNDAN YANAYIZ"

MHP Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan, “ÇAY­KUR ve çay üre­ti­ci­si­ni ko­ru­yan Çay ka­nu­nu­nun çık­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz, Rize’ye gü­nü­bir­lik değil ka­lı­cı tu­rist ge­ti­ren tur­lar­dan ya­na­yız” dedi.

Güncel Haberler 26.05.2022 09:40:00 0

  MHP İL BAŞKANI İHSAN ALKAN,
 Rize’de Ha­va­li­ma­nı, çay ve tu­rizm ile il­gi­li ga­ze­te­ci­le­re açık­la­ma­da bu­lu­nan MHP Rize İl Baş­ka­nı İhsan Alkan gü­nü­bir­lik değil ka­lı­cı tu­rist­le­re ih­ti­yaç var­dır dedi. Baş­kan Alkan’ Rize’mizin doğal gü­zel­lik­le­ri­nin yok ol­ma­sı­nı is­te­mi­yo­ruz. Muh­te­şem gü­zel­lik­te yay­la­la­rı­mız var. Şi­kâ­yet alı­yo­ruz bazı yay­la­la­ra tur oto­büs­le­ri çı­ka­mı­yor yol is­ti­yor­lar­mış. Yay­la­ya gi­decek tu­rist sabah akşam ye­me­ği­ni başka yerde yi­ye­rek Rize’nin yay­la­sı­nı gez­me­ye gel­me­sin. Böl­ge­de gün­ler­ce ka­la­cak tu­rist is­te­riz.
ÇAY­KUR ve üre­ti­ci­den ya­na­yız
    Çay ka­nu­nu­nun çık­ma­sı­nı is­te­riz. Üre­ti­ci­miz ve ÇAY­KUR bizim ol­maz­sa ol­ma­zı­mız­dır. Üre­ti­ci ve ÇAY­KUR’u ko­ru­ya­cak bir çay ka­nu­nu­nun çık­ma­sın­dan ya­na­yız. Te­mas­la­rı­mız devam edi­yor. Müs­tah­sil ve ÇAY­KUR ol­ma­yan bir tek­li­fe açık ol­ma­dı­ğı­mı­zı her yerde söy­le­mi­şiz­dir. MHP ola­rak için­de müs­tah­sil ve ÇAY­KUR yoksa MHP orada yok­tur, ana un­su­ru­muz ÇAY­KUR’dur, üre­ti­ci­miz ko­run­ma­lı­dır. Çay çok de­ğer­li bir ürün­dür, % 60 kadar ya­pı­lan kuru çay zammı yine de ye­ter­li de­ğil­dir. 100 li­ra­dan aşağı fi­yat­ta çay ol­ma­ma­lı. Yeni yaş çay kam­pan­ya­mız­da özel sek­tö­rün açık­la­nan yaş çay fi­ya­tın­dan aşağı çay al­ma­ma­sı­nı is­te­riz.
Mil­let­ve­ki­li aday­lı­ğı
    Biz bir par­ti­yiz. MHP nin Rize İl Baş­ka­nı­yım. Genel Baş­ka­nı­mız Sn. Dev­let Bah­çe­li­nin ve­re­ce­ği her ka­ra­ra uya­rız. Genel Baş­ka­nım ne derse o olur. Rize’de Cum­hur it­ti­fa­kıy­la 3 Mil­let­ve­ki­li­ni almak is­te­riz’ dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °