ÇAYKUR ZİRAAT BOTANİK ÇAY BAHÇESİ YENİLENDİ

ÇAYKUR ZİRAAT BOTANİK ÇAY BAHÇESİ YENİLENDİ

ÇAY­KUR’a ait Zi­ra­at Bo­ta­nik Bah­çe­si ye­ni­le­nen yüzü ile Rize’nin yüz akı ol­ma­ya değer bir eser. Yerli ya­ban­cı bin­ler­ce tu­ris­tin ilk uğrak yeri Zi­ra­at. Çay Bah­çe­sin­de ye­ni­le­nen alan­lar hemen göze çar­pı­yo

    ÇAY­KUR Genel Mü­dür­lü­ğü, Rize’de dört mev­sim en çok zi­ya­ret edi­len Rize’de ya­şa­yan aile­ler ve dı­şa­rı­dan gelen yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin mem­nu­ni­ye­ti­ni ar­tı­rı­cı ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı­na ara­lık­sız devam edi­yor. Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü, Ata­türk Çay ve Bahçe Kül­tür­le­ri Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Mü­dür­lü­ğü­nün, ÇAY­KUR’a ait Hay­rat Fi­dan­lı­ğı böl­ge­sin­de yeni hiz­met bi­na­sı­na ta­şın­ma­sıy­la ta­ma­men hal­kın hiz­me­ti­ne açı­lan Zi­ra­at Çay bah­çe­sin­de ger­çek Rize ÇAY­KUR Çayı içmek is­te­yen yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin yoğun il­gi­si her geçen gün ar­ta­rak devam edi­yor.
Oto­park so­ru­nu çö­zül­dü
    Ya­pı­lan yeni oto­park­lar ile ÇAY­KUR Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay bah­çe­sin­de geç­miş yıl­lar­da ya­şa­nan araç park so­ru­nu ta­ma­men or­ta­dan kalk­mış du­rum­da.
    Bah­çe­nin çev­re­sin­de ya­pı­lan yeni oto­park­lar so­nu­cun­da ÇAY­KUR çayı iç­me­ye, bah­çe­yi gezip din­len­me­ye ve Çay­la­da yemek ye­me­ye, Rize’yi bu­ra­dan sey­ret­me­ye ge­len­ler oto­park sı­kın­tı­sı ya­şa­mı­yor.
    Zi­ra­at Bah­çe­si­ne gelen yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin son yıl­lar­da, ÇAY­KUR Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay bah­çe­sin­de ya­pı­lan ye­ni­lik ve daha ka­li­te­li hiz­met verme kon­sep­tin­den bir hayli mem­nun ol­duk­la­rı­nı göz­le­ni­yor.
    Her gün bin­ler­ce ki­şi­nin zi­ya­ret et­ti­ği, Zi­ra­at Bo­ta­nik Bah­çe­si­ni gez­me­ye ve çay iç­me­ye gelen, yerli ve ya­ban­cı mi­sa­fir­ler­le bir­lik­te, Rize- Art­vin ha­va­li­ma­nı­nın açıl­ma­sıy­la bir­lik­te Rize’yi gez­me­ye gelen, Or­ta­do­ğu ve Uzak­do­ğu ül­ke­le­rin­den gelen tu­rist­le­rin, bu­ra­da iç­tik­le­ri damak zev­ki­ne uygun siyah, yeşil sıcak ve de soğuk çay çe­şit­le­ri­ni çok be­ğen­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di­ler.
Zihni Derin unu­tul­ma­dı
    ÇAY­KUR Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay bah­çe­si­nin gi­ri­şin­de, Rize’ye özgü kara taş­tan ya­pı­lan yeni du­var­lar, Zihni Derin büstü, Rize’nin eski çeş­me­le­ri, çay fi­da­nı ye­tiş­tir­me bah­çe­le­ri­nin ge­niş­le­til­me­si­nin ya­nın­da, Rize’nin geç­mi­şin­de önem­li yer tutan ve çay­dan önce geçim ka­ya­ğı olan, Rize’ye özgü mey­ve­ler, man­da­li­na, por­ta­kal, limon gibi mey­ve­le­rin Ri­ze­li olup, mes­le­ği ve işi ge­re­ği Rize dı­şın­da fark­lı şehir ve ül­ke­ler­de ya­şa­yıp yıl­lar sonra gerek çay top­la­mak için, ge­rek­se yıl­lar sonra mem­le­ke­ti­ne gelen mi­sa­fir­le­ri bir hayli mutlu edi­yor.
    Bil­has­sa iş son­ra­sı din­le­mek için, Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay bah­çe­si­ne çay iç­me­ye giden Rize’de ya­şa­yan aile­ler ve dı­şa­rı­dan gelen mi­sa­fir­ler, bah­çe­de son yıl­lar­da ya­pı­lan ye­ni­lik­le­rin ken­di­le­ri­ne daha hu­zur­lu bir ortam oluş­tur­ma­sın­dan do­la­yı, ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Âlim’e te­şek­kür et­ti­ler.
    ÇAY­KUR Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay bah­çe­sin­de ya­pı­mı devam eden Çay Satış ve Ta­nı­tım ma­ğa­za­sıy­la bir­lik­te, bah­çe­ye olan yoğun il­gi­den do­la­yı araç park sı­kın­tı­sı ya­şa­ma­mak için yeni oto­park ha­zır­la­ma ça­lış­ma­sı devam edi­yor.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU