“ÇAYKUR'DA ÇAY FABRİKA SAYISINI 49'A ÇIKARDIK”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ,

Yerel Haberler 28.04.2023 09:26:00 0
“ÇAYKUR

Tarım ve Orman Ba­ka­nı Prof. Dr. Vahit Ki­riş­çi, be­ra­be­rin­de Yar­dım­cı­sı İbra­him Yu­mak­lı ile bir­lik­te Rize prog­ra­mı kap­sa­mın­da, Çam­lı­hem­şin’de ÇAY­KUR ta­ra­fın­dan ya­pı­mı ta­mam­la­nan Or­ga­nik Çay Fab­ri­ka­sın­da in­ce­le­me­de bu­lun­du.

Tarım ve Orman Ba­ka­nı Prof. Dr. Ki­riş­çi’nin bir gün­lük Rize ça­lış­ma prog­ra­mı­na, Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim, Ak Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Adayı Av. Harun Mert, Çam­lı­hem­şin Be­le­di­ye Baş­ka­nı Osman Ha­şi­moğ­lu, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, Ak Parti Ar­de­şen İlçe Baş­ka­nı Mus­ta­fa Terzi ve çe­şit­li ku­rum­la­rım yö­ne­ti­ci­le­ri ka­tıl­dı­lar.
Tarım ve Orman Ba­ka­nı Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ’nin, yeni ya­pı­lan Çay­kur Çam­lı­hem­şin Or­ga­nik Çay Fab­ri­ka­sın­da­ki in­ce­le­me­sin­de, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM ta­ra­fın­dan, ÇAY­KUR'un Çam­lı­hem­şin ve İkiz­de­re'de gün­lük 100 ton ka­pa­si­te­li 2 yeni fab­ri­ka­la­rıy­la il­gi­li bil­gi­len­dir­me­de bu­lun­du.
Bakan KİRİŞÇİ, “ÇAY­KUR'un İkiz­de­re ve Çam­lı­hem­şin'de fab­ri­ka ya­pı­mı için gay­ret gös­ter­di­ği­ni ifade ede­rek, "Üre­ti­ci­le­ri­mi­zin bek­le­di­ği­ni bi­li­yo­ruz. İki fab­ri­ka ile bir­lik­te fab­ri­ka sa­yı­mı­zı 47'den 49'a çı­kar­mış olduk. Her bi­ri­nin 100 ton ka­pa­si­te­si var. 200 ton ilave ka­pa­si­te an­la­mı­na ge­li­yor. Bu iki yeni fab­ri­ka­mı­zı yaş çay se­zo­nun­da hiz­me­te açı­la­cak. Sa­de­ce Çam­lı­hem­şin'de or­ga­nik üre­tim ile il­gi­li 2 bin ci­va­rın­da üre­ti­ci­nin üret­tik­le­ri çayın alımı ya­pı­la­cak." diye ko­nuş­tu.
Fab­ri­ka­la­rın ya­pı­mı ile il­gi­li ka­rar­la­rın 2022 yı­lın­da alın­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Bakan KİRİŞÇİ, "Sek­tö­re, bölge üre­ti­mi­ne ve Rize'nin eko­no­mi­si­ne kat­kı­sı ola­ca­ğı­nı dü­şün­dük ve bir yıl gibi kısa bir sü­re­de eser­ler or­ta­ya çık­mış oldu." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ya­pı­mı ta­mam­la­nan 2 fab­ri­ka­da 400 ki­şi­nin ça­lı­şa­ca­ğı­nı kay­de­den Bakan KİRİŞÇİ, "İstih­dam bo­yu­tu bir ke­na­ra, çay­la­rın diğer ta­raf­la­ra nakli ikin­ci bir zah­met­ti. Ge­tir­di­ği ma­li­yet vardı. Bu böl­ge­nin çay üre­ti­mi bu fab­ri­ka­da katma de­ğer­li hale ge­ti­ri­lecek, çay­la­rı­mız pa­ket­le­necek ve daha sonra çay satış nok­ta­la­rı­mız­da sa­tı­şı, ge­rek­ti­ğin­de yurt dı­şın­da ih­ra­ca­tı­mız ola­cak." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Tarım ve Orman Ba­ka­nı Prof. Dr. KİRİŞÇİ, Rize in­ce­le­me­le­ri kap­sa­mın­da, Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı'nda tarım sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri­nin yan­sı­ra, Ar­de­şen Tu­rizm mer­ke­zin­de genç­ler­le bir araya geldi.    Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °