ÇAYKUR'DAN YENİ DAMIZLIK KLON ÇAY BAHÇELERİ

Çay Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Hay­rat Fi­dan­lı­ğı ve bir­çok çay fab­ri­ka­sın­da atıl kul­la­nım dışı alan­la­rın te­miz­le­nip sı­fır­dan yeni da­mız­lık klon çay bah­çe­si yapma ça­lış­ma­la­rı ara­lık­sız devam edi­yor.

Güncel Haberler 19.01.2023 09:30:00 0
ÇAYKUR

 Çay İşlet­me­le­ri (ÇAY­KUR) Genel Mü­dü­rü ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM; “Te­şek­kü­lü­müz­ce, eko­no­mik öm­rü­nü ta­mam­la­mış ve­rim­den düş­müş çay bah­çe­le­ri­nin yük­sek ve­rim­li tes­cil edil­miş çay çe­şit­le­ri ile ye­ni­len­me­si kap­sa­mın­da çay üre­ti­ci­le­ri­ne örnek teş­kil edecek model çay bah­çe­si ve aynı za­man­da mev­cut da­mız­lık klon çay bah­çe­le­rin ar­tı­rıl­ma­sı yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dür­me­ye devam edi­yo­ruz.
Bu kap­sam­da ön­ce­lik­li ola­rak te­şek­kü­lü­mü­ze ait atıl du­rum­da bu­lu­nan mev­cut ara­zi­le­rin de­ğer­len­di­ri­le­rek da­mız­lık çay bah­çe­le­ri oluş­tu­rul­muş­tur.
Aynı za­man­da de­ği­şik rakım ve arazi şart­la­rın­da tesis edi­len da­mız­lık klon çay bah­çe­le­ri ile de ge­li­şim per­for­mans­la­rı test edil­miş ola­cak­tır.
Bu amaç­la ilk kez başta, Se­li­mi­ye Çay Fab­ri­ka­mız­la, Kal­kan­de­re Çay Fab­ri­ka­mız­da brik ç ay önce baş­lat­tı­ğı­mız ol­du­ğu­muz ça­lış­ma­la­rı­mız çok ve­rim­li ol­muş­tur.
Yine, Çay Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Hay­rat Fi­dan­lı­ğı­mız ve Zi­ra­at Çay Bah­çe­miz­de­ki atıl olan kul­la­nım dışı uygun boş alan­lar başta olmak üzere 10 dönüm da­mız­lık sı­fır­dan yeni klon çay bah­çe­si tesis edil­miş­tir.
Bu böl­ge­ler­de ve bir kısım çay fab­ri­ka­mı­zın çev­re­sin­de bu­lu­nan ölü ve atıl top­rak alan­la­rı te­miz­le­yip da­mız­lık bahçe ola­rak ve­rim­li ko­nu­ma ge­tir­me­ye devam edi­yo­ruz. Bu ça­lış­ma­la­rı­mız ça­yı­mı­zın ge­le­ce­ği için çok önem arz et­mek­te­dir. “şek­lin­de ifade etti.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ÇAYKUR' DAMIZLIK BAHÇELERİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °