ÇAYKURSPOR'LU GÜREŞCİ ÜLKEMİZE AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ MADALYASINI KAZANDIRDI

Rize’ye ve Çay­kurs­por Ku­lü­bü­ne Av­ru­pa üçün­cü­sü ola­rak Bronz ma­dal­ya ka­zan­dır­ma­yı ba­şar­dı.

Spor Haberleri 16.03.2022 09:49:00 0
ÇAYKURSPOR

Bul­ga­ris­tan’ın Plov­div şeh­rin­de dü­zen­le­ne, U23 Av­ru­pa Güreş Şam­pi­yo­na­sı Gre­ko­ro­men stil­de 97 kg. min­de­re çıkan ÇAY­KUR Spor Güreş Ku­lü­bü spor­cu­su Mus­ta­fa OLGUN, ül­ke­mi­ze, Rize’ye ve Çay­kurs­por Ku­lü­bü­ne Av­ru­pa üçün­cü­sü ola­rak Bronz ma­dal­ya ka­zan­dır­ma­yı ba­şar­dı. Bir diğer, Rize TOHM gü­reş­çi­si 87 kg. Mu­hit­din SARIÇİÇEK ’de Av­ru­pa şam­pi­yo­na­sı­nın ye­din­ci­si oldu.
T.C. Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı, Tür­ki­ye Güreş Fe­de­ras­yo­nu or­ga­ni­zas­yo­nun­da, Bul­ga­ris­tan’ın Plov­div şeh­rin­de dü­zen­le­nen U23 Av­ru­pa Güreş Şam­pi­yo­na­sın­da gre­ko­ro­men stil­de min­de­re çıkan Türk spor­cu­lar, tur­nu­va­yı 7 ma­dal­ya ile ta­mam­la­dı ve Av­ru­pa ikin­ci­si oldu.
    27 ül­ke­den spor­cu­nun ka­tıl­dı­ğı şam­pi­yo­na­da Türk milli ta­kı­mı, gre­ko­ro­men­de 10 spor­cu ile mü­ca­de­le etti. Ay-yıl­dız­lı mil­li­le­ri­miz 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz ma­dal­ya ka­zan­dı ve 156 puan top­la­ya­rak Av­ru­pa ikin­ci­si oldu. 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz ma­dal­ya ile 183 puan top­la­yan Gür­cis­tan Av­ru­pa şam­pi­yo­nu olur­ken, 2 altın, 1 gümüş ve 2 de bronz ma­dal­ya alan Azer­bay­can da 102 pu­an­la tur­nu­va­yı üçün­cü ola­rak ta­mam­la­dı. Ül­ke­mi­ze bronz ma­dal­ya ka­zan­dı­ran, Çay­kurs­por Ku­lü­bü Gü­reş­çi­si Mus­ta­fa OLGUN; “Genç ve Spor Ba­kan­lı­ğı­mı­za, Güreş Fe­de­ras­yo­nu Baş­kan­lı­ğı­mı­za, Rize Va­li­miz Kemal Çeber’e, Eski Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı ve Rize Mil­let­ve­ki­li­miz Osman Aşkın Bak’a, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve aynı za­man­da Ku­lü­bü­müz Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim’e, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin’e, Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız’a, emeği geçen Ant­re­nör­le­ri­mi­ze şük­ran­la­rım­la te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum. “dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °