Tarih: 22.03.2023 10:25

ÇAYKUR'UN ÇAYDAN ÜRETTİĞİ ÇAY TOHUMU YAĞI SATIŞA SUNULDU

Facebook Twitter Linked-in

 Dün­ya­da ül­ke­miz­le bir­lik­te yaş çay ta­rı­mı ve üre­ti­mi­nin ya­pıl­dı­ğı, Ja­pon­ya, Çin, Hin­dis­tan, Sri Lanka ve En­do­nez­ya gibi ül­ke­ler­de çayın to­hu­mun­dan üre­ti­len, koz­me­tik sek­tö­rü ve ye­mek­ler­de kul­la­nı­lan çay to­hu­mu yağı, Tür­ki­ye’de de Çay­kur ta­ra­fın­dan ba­şa­rıy­la yü­rü­tü­len Ar-Ge ça­lış­ma­la­rı so­nu­cu ilk kez çay bit­ki­si­nin to­hu­mun­dan yağı elde edil­di.
 Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM, her geçen gün ÇAY­KUR’un üret­miş ol­du­ğu yüz­ler­ce yeni çay ürün­le­ri­ne eko­no­mik gir­di­si yük­sek, insan sağ­lı­ğı­na fay­da­lı yeni ürün­ler ka­zan­dır­ma­ya devam edi­yor.
Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM; “Bölge eko­no­mi­si­ne, üre­ti­ci­le­ri­mi­zin eko­no­mik re­fa­hı­nı yük­sel­ten ürün çe­şit­le­ri­ni üret­me­ye devam edi­yo­ruz. Uzak Doğu ül­ke­le­rin­de çay to­hu­mun­dan elde edi­len çay to­hu­mu ya­ğı­nı bizde üret­miş olduk. Bu yağ koz­me­tik ola­rak ve de bir­çok ye­mek­ler­de çok etkin, fay­da­lı ol­du­ğu­nun çe­şit­li ana­liz­ler so­nu­cun­da or­ta­ya ko­nul­muş­tur. Zey­tin­ya­ğı­na eş­de­ğer bir ürün­dür. Yoğun Ar-Ge ça­lış­ma­la­rı­mız so­nu­cu, Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­mi­zin, Rize, Trab­zon, Art­vin ve Gi­re­sun il­le­ri­miz­de ye­ti­şen çay bit­ki­le­rin­den elde edi­len to­hum­lar, özel bir ma­ki­ne­den ge­çi­ri­le­rek yağa dö­nüş­tü­rül­müş oldu. Sağ­lık­lı kabul edi­len tekli doy­ma­mış yağ­lar açı­sın­dan ol­duk­ça zen­gin­dir. Çay tohum yağı, ye­ni­le­bi­lir bir yağ olup, oleik asit açı­sın­dan zey­tin­ya­ğı­na ben­zer bir pro­fi­le sa­hip­tir. Aynı za­man­da yük­sek E vi­ta­mi­ni içe­ri­ği­ne sa­hip­tir. Yük­sek an­ti­ok­si­dan içe­ri­ği­ne sahip olan çay to­hu­mu ya­ğı­nın DNA'daki bazı ha­sar­la­rı azalt­tı­ğı ifade edil­miş­tir. Ay­rı­ca cilt sağ­lı­ğı­nı da ko­ru­du­ğu bi­lin­mek­te­dir. Ya­pı­lan bir ça­lış­ma­da soğuk sıkım çay to­hu­mu ya­ğı­nın çok iyi an­ti­ok­si­dan ve an­ti­mik­ro­bi­yal etki gös­ter­di­ği ifade edil­miş­tir. Çay tohum ya­ğı­nın ko­les­te­rol­le, yük­sek tan­si­yo­na, de­je­ne­ra­tif bo­zuk­luk­la­ra, kalp ra­hat­sız­lık­la­rı­na, kan­se­re karşı des­tek­le­yi­ci tak­vi­ye bir ürün ol­du­ğu ifade edil­miş­tir. Ba­ğı­şık­lık fonk­si­yo­nu­nun dü­zen­len­me­si gibi insan sağ­lı­ğı­na, insan cil­di­ne on­lar­ca fay­da­lı et­ki­le­re sahip ol­du­ğu dün­ya­ca bi­lin­mek­te­dir. Çay­dan is­miy­le üret­miş ol­du­ğu­muz çay to­hu­mu yağı tüm in­san­lı­ğın sağ­lı­ğı­na des­tek ve katkı sağ­la­ma­sı­nı di­li­yo­rum. “ dedi. Çay­kur’un en yeni ürünü, Çay to­hu­mu yağı, net 20 ml cam şi­şe­ler­de Çay­kur çay satış ma­ğa­za­la­rın­da sa­tı­şa su­nul­du.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —