Doğu Karadeniz Bölgesinin, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde yaz mevsimi boyunca 3 hasat dönemi olarak yaş çay tarımının yapıldığı ve 1 milyonun üzerinde ailenin en önemli geçim kaynağının en büyük işletmesi ve istihdam edicisi, Çaykur’un operasyonel olarak kara geçmesi üreticileri mutlu etti.
Çay Fabrikasının bulunmadığı, Rize’nin Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerinde günlük 100 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip iki yeni fabrikayı bu yılki kampanyada üretime açacak olan, ÇAYKUR’un Bölge ekonomisin her yıl büyümesine yönelik yatırmaları devam ediyor.
Genel Müdürlüğünü ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Yusuf Ziya ALİM’ın yürütmekte olduğu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR’un) Türkiye Varlık Fonu Portföyünün tarım ve gıda sektörü bölümünde, gıda sektörü olarak, Türkiye için geleceğin stratejik yatırım alanı olarak görülüyor. Çaykur ile birlikte, Kayseri Şeker, Türk Şeker’de bu gıda portföyünde yer almaktadır.
Geçen haftalarda, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuşan, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi A.Ş Genel Müdürü Salim Arda Ermut’un, TVF'in 2021 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının görüşüldüğü toplantıda, ÇAYKUR ve Türk Şeker’in Operasyonel olarak kara geçmiş olduklarını, bu iki kurumda finansman maliyetlerinde çözülünce gelecek yıllarda da kara geçtikleri görmüş olacağız. Biz elimizden geldiği kadar diğer şirketlerimiz üzerinden de portföyümüzdeki bu önemli gıda sektörü kuruluşlara destek konusunda elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz, diye yanıtlamıştı.
Haber-Foto: Bayram Ali Kavalcı