ÇAYKUR'UN OPERASYONEL OLARAK KARA GEÇMESİ ÇAY ÜRETİCİLERİNİ MUTLU ETTİ

ÇAYKUR

Çay­kur’un ope­ras­yo­nel ola­rak kara geç­me­si üre­ti­ci­le­ri mutlu etti.

 Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­nin, Rize, Trab­zon, Art­vin ve Gi­re­sun il­le­rin­de yaz mev­si­mi bo­yun­ca 3 hasat dö­ne­mi ola­rak yaş çay ta­rı­mı­nın ya­pıl­dı­ğı ve 1 mil­yo­nun üze­rin­de aile­nin en önem­li geçim kay­na­ğı­nın en büyük iş­let­me­si ve is­tih­dam edi­ci­si, Çay­kur’un ope­ras­yo­nel ola­rak kara geç­me­si üre­ti­ci­le­ri mutlu etti.
 Çay Fab­ri­ka­sı­nın bu­lun­ma­dı­ğı, Rize’nin Çam­lı­hem­şin ve İkiz­de­re il­çe­le­rin­de gün­lük 100 ton yaş çay iş­le­me ka­pa­si­te­si­ne sahip iki yeni fab­ri­ka­yı bu yılki kam­pan­ya­da üre­ti­me aça­cak olan, ÇAY­KUR’un Bölge eko­no­mi­sin her yıl bü­yü­me­si­ne yö­ne­lik ya­tır­ma­la­rı devam edi­yor.
Genel Mü­dür­lü­ğü­nü ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı­nı Yusuf Ziya ALİM’ın yü­rüt­mek­te ol­du­ğu, Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR’un) Tür­ki­ye Var­lık Fonu Port­fö­yü­nün tarım ve gıda sek­tö­rü bö­lü­mün­de, gıda sek­tö­rü ola­rak, Tür­ki­ye için ge­le­ce­ğin st­ra­te­jik ya­tı­rım alanı ola­rak gö­rü­lü­yor. Çay­kur ile bir­lik­te, Kay­se­ri Şeker, Türk Şeker’de bu gıda port­fö­yün­de yer al­mak­ta­dır.
Geçen haf­ta­lar­da, TBMM Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu gö­rüş­me­le­rin­de ko­nu­şan, Tür­ki­ye Var­lık Fonu (TVF) Yö­ne­ti­mi A.Ş Genel Mü­dü­rü Salim Arda Ermut’un, TVF'in 2021 Yılı Mali Tab­lo­la­rı ve Fa­ali­yet­le­ri ile İlgili De­ne­tim Ra­por­la­rı­nın gö­rü­şül­dü­ğü top­lan­tı­da, ÇAY­KUR ve Türk Şeker’in Ope­ras­yo­nel ola­rak kara geç­miş ol­duk­la­rı­nı, bu iki ku­rum­da fi­nans­man ma­li­yet­le­rin­de çö­zü­lün­ce ge­lecek yıl­lar­da da kara geç­tik­le­ri gör­müş ola­ca­ğız. Biz eli­miz­den gel­di­ği kadar diğer şir­ket­le­ri­miz üze­rin­den de port­fö­yü­müz­de­ki bu önem­li gıda sek­tö­rü ku­ru­luş­la­ra des­tek ko­nu­sun­da eli­miz­den ge­le­ni yap­ma­ya devam edi­yo­ruz, diye ya­nıt­la­mış­tı.
    

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı