ÇAYKUR'UN YENİ KEYİF ÇAYI BÜYÜK BİR KEYİFLE TÜKETİLİYOR

ÇAYKUR

Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR)’un yurt için­de ve yurt dı­şın­da pazar pa­yı­nı art­tır­mak için yeni ürün çe­şit­li­li­ği­ni ge­liş­tir­me­ye devam edi­yor.

Çay­kur pa­zar­la­ma­da, siyah, yeşil, or­ga­nik gibi fark­lı damak ta­dı­na hitap eden çay çe­şit­le­ri­ni her geçen gün ar­tır­ma­ya devam edi­yor.
    Çay­kur’un ürün ga­mı­na yeni ek­le­di­ği, siyah Keyif Çayı tü­ke­ti­ci­le­rin büyük be­ğe­ni­si­ni ka­zan­dı. Çay tir­ya­ki­le­ri­nin ke­yif­le ter­cih et­ti­ği çay çe­şi­di, Çay­kur’un çay satış ma­ğa­za­la­rı­nın yanı sıra, tüm ülke ge­ne­lin­de en özel satış nok­ta­la­rı­nın vit­rin ve raf­la­rın­da ye­ri­ni almış oldu.
    Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM, Her geçen gün çay çe­şit­li­li­ği­ni art­tır­mak için AR-GE ça­lış­ma­sı yü­rüt­tük­le­ri­ni be­lir­ten, Genel Müdür ALİM,” “Ka­ra­de­niz’in be­re­ket­li top­rak­la­rı­nın ve em­sal­siz do­ğa­sı­nın eşsiz mu­ci­ze­si olan çay yap­rak­la­rı gü­nü­mü­zün her anına eşlik edi­yor.
    Bu amaç­la tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin fark­lı damak tat­la­rı­na uygun çay çe­şit­li­li­ği­mi­zi de­vam­lı ge­liş­ti­ri­yo­ruz.
    110 çeşit ça­yı­mız, çay satış ma­ğa­za­la­rı­mız­da ve on­lar­ca re­yo­nu­muz­da ve Tür­ki­ye ge­ne­lin­de Çay­kur çayı satan ma­ğa­za­lar­da ye­ri­ni almış bu­lun­mak­ta­dır. Doğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu böl­ge­le­ri­miz­de Me­zo­po­tam­ya, GAP, Di­yar­ba­kır ekst­ra gibi çay­la­rı­mız bu yö­re­mi­zin damak ta­dı­na uygun çay­lar üret­tik. Bu çay­la­rı­mız bu böl­ge­ler­de büyük bir be­ğe­niy­le tü­ke­til­mek­te­dir. Yine yeşil çay çe­şit­le­rin­den; matc­ha çayı, de­toks, matc­ha latte, he­di­ye­lik Gurme çay ve yeni üret­ti­ği­miz, Fa­ra­bi, Aya­sof­ya gibi çay­lar da tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin bir hayli be­ğe­ni­si­ni ka­zan­dı. Tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin damak ta­dı­na uygun en doğal ve en sağ­lık­lı çay­la­rı üret­me­ye devam ede­ce­ğiz.” şek­lin­de ifade etti.
       

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı