ÇAYLIKLARIN HORONCUSU SERCAN ÇAKIR HEDEF BÜYÜTÜYOR

Her çay se­zo­nun­da çay bah­çe­sin­de çay top­lar­ken ke­men­ce mü­zi­ğiy­le yük­sek ri­tim­le oy­na­dı­ğı ho­ron­la ta­nı­nan Ser­can ÇAKIR bu oyu­nuy­la sos­yal med­ya­da yap­tı­ğı pay­la­şım­lar­la fe­no­men oldu.

Güncel Haberler 20.10.2022 10:36:00 0
ÇAYLIKLARIN HORONCUSU SERCAN ÇAKIR HEDEF BÜYÜTÜYOR

    Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­ne özgü müzik aleti ke­men­ce eş­li­ğin­de oy­na­dı­ğı horon eş­li­ğin­de yaş çay top­la­yan Ser­can ÇAKIR, “Ho­ro­na ilgim henüz ço­cuk­ken 8 ya­şın­da baş­la­mış oldu.
    Ço­cuk­ken aile bü­yük­le­rim­le dü­ğü­ne gi­der­dim kimse beni ho­ro­na al­maz­dı üzü­lür­düm. Bu bende o yaşta inat ettim ve horon oyu­nu­nu pro­fes­yo­nel­ce oy­na­ma­ya karar ver­dim. Li­se­de folk­lor eki­bi­ne dahil oldum. 4 yıl horon eki­biy­le gös­te­ri­le­re baş­la­dım ve horon oy­na­ma­yı iyi de­re­ce­de öğ­ren­dim. İnter­net­te vi­de­olar çek­me­ye karar ver­dim. Çay­lık­lar­da cad­de­ler­de Rize ka­le­sin­de vb. yer­ler­de vi­de­olar çek­tim. Vi­de­olar hiç bek­le­me­di­ğim anda yük­sek dü­zey­de iz­len­me­ye baş­lan­dı. Bir hayli yük­sek Like (be­ğen­me) al­ma­ya baş­la­dım. Daha çok video çek­me­ye karar verdi. Kü­çük­lük ha­ya­lim olan ka­nal­lar­da is­mi­min ol­ma­sı ken­di­min ol­ma­sıy­dı ve çek­ti­ğim vi­de­ola­ra des­tek veren sos­yal medya fe­no­men­le­ri­nin dik­ka­ti­ni çek­me­ye baş­la­dım. Bu yük­sek be­ğe­ni­ler so­nu­cu başta, TRT, FOX TV, ÇAT TV gibi ka­lan­lar­da ha­ber­le­rim ya­yım­lan­dı. Bu beni çok mutlu etmiş oldu. Es­ki­den beni dü­ğü­ne ho­ro­na almak is­te­me­yen­ler, ho­ron­da ta­nı­nan bi­ri­si ol­ma­ya baş­la­yın­ca on­lar­dan ho­ron­lar­da oy­na­mam için davet al­ma­ya baş­la­dım. Çe­şit­li ka­nal­lar­da boy gös­ter­dik­ten sonra SHOW TV’de ya­yım­la­nan Za­hi­de YETİŞ prog­ra­mı­na konuk oldum. Ül­ke­miz ge­ne­lin­de ta­nın­mış iyi in­san­lar­la ta­nış­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dım. O kadar iler­le­dik­ten sonra hiç bek­le­me­di­ğim bir anda bir si­ne­ma fil­min­de oy­na­mak nasip oldu. Kü­çük­lük ha­ya­lim­de­ki ta­nış­mak is­te­di­ğim ün­lü­ler­le sette be­ra­ber oldum. Te­le­viz­yon ka­nal­la­rın­dan ve si­ne­ma film­le­rin­den sonra ken­di­me bir kul­la­nı­cı ismi seç­tim ken­di­me “çay­luk­la­run adamı” ru­mu­zu­nu uygun gör­düm. Müzik dün­ya­sın­da Çay­luk­la­run adamı is­miy­le anıl­ma­ya baş­la­dım. Bin­ler­ce insan ta­ra­fın­dan sos­yal medya plat­form­la­rın­da vi­de­ola­rı­mın pay­laş­ma­sı ho­şu­ma gi­di­yor. Bu ta­nış­mış­lık bana şu anda ça­lış­tı­ğım yemek sek­tö­rü iş çı­kı­şı­mın ar­dın­dan dü­ğün­le­re davet edi­lip horon oy­na­ma sa­na­tı­mı sür­dü­rü­yo­rum. Bir he­de­fim­de her­han­gi bir di­zi­de ya da si­ne­ma­da ken­di­mi gös­ter­mek ve bana emek veren des­tek­çi­le­ri­min kar­şı­sın­da se­nin­le gurur du­yu­yo­ruz ke­li­me­si­ni de­dirt­mek is­ti­yo­rum. Bun­dan son­ra­da, ina­dı­na horon, ina­dı­na çay­luk, ina­dı­na mü­ca­de­le ama­cım sa­de­ce çay­lık­ta nasıl çay top­la­nır, nasıl zor­luk olur ve eğ­len­ce­miz na­sıl­dır onu gös­ter­me­ye devam ede­ce­ğim. Sa­na­tım­da yö­re­mi­zin, örf ve adet­le­ri­ni boz­ma­yan, böl­ge­mi­zin mü­zi­ği­ne ve folk­lo­ru­na uygun ça­lış­ma­lar yap­ma­ya devam ede­ce­ğim. Ke­men­çe mü­zi­ği­nin en ha­re­ket­li oy­na­yan kişi ola­rak ta­nın­ma yol­cu­lu­ğum­da bu zaman kadar beni yal­nız bı­rak­ma­yan bü­yük­le­ri­me, dost ve ar­ka­daş­la­rı­ma çok te­şek­kür edi­yo­rum. Ay­rı­ca ya­zı­lı ba­sın­da benim müzik öy­kü­mü ha­ber­leş­ti­ren ga­ze­te­ci Sayın B. Ali Ka­val­cı’ya da şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °