ÇAYMER Doğu Karadeniz'in 1 Numaralı Laboratuvarı Oldu

Çay­mer Özel Gıda Kont­rol La­bo­ra­tu­va­rı Türk Ak­re­di­tas­yon Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan Ak­re­di­te ola­rak Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si’nde çay ana­liz­le­rin­de en yet­kin ku­ru­luş oldu.

Güncel Haberler 3.06.2023 09:34:00 0
ÇAYMER Doğu Karadeniz

 Rize Çay Araş­tır­ma ve Uy­gu­la­ma Mer­ke­zi(ÇAY­MER) bün­ye­sin­de bu­lu­nan Çay­mer Özel Gıda Kont­rol La­bo­ra­tu­va­rı Türk Ak­re­di­tas­yon Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan Ak­re­di­te ola­rak Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si’nde çay ana­liz­le­rin­de en yet­kin ku­ru­luş oldu.
 Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı’nın ku­ru­lu­şu olan Rize Çay Araş­tır­ma ve Uy­gu­la­ma Mer­ke­zi bün­ye­sin­de bu­lu­nan Çay­mer Özel Gıda Kont­rol La­bo­ra­tu­va­rı; Rize Çay Araş­tır­ma ve Uy­gu­la­ma Mer­ke­zi Bi­na­sın­da 2018 yı­lın­dan iti­ba­ren fa­ali­ye­te baş­la­mış­tır. 2018 yı­lın­da fa­ali­ye­ti­mi­ze baş­la­dı­ğı­mız da ilk he­de­fi­miz yap­mış ol­du­ğu­muz ça­lış­ma­lar­da Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­mi­zin de­ğer­li ürünü olan Ça­yı­mı­za değer kat­mak ve üre­ti­ci­le­ri­mi­zi daha ka­li­te­li ürün­ler üret­me­de yol gös­te­re­bil­mek­tir. Bu amaç­la yola çı­ka­rak La­bo­ra­tu­va­rı­mız Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı Gıda ve Kont­rol Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan 19.09.2019 ta­ri­hin­de Ku­ru­luş İzin Bel­ge­si, 10.12.2021 tra­ihin­de de Ça­lış­ma İzin Bel­ge­si ala­rak Çayda Ba­kan­lık onay­lı bir la­bo­ra­tu­var ol­muş­tur.
Çay­mer La­bo­ra­tu­va­rı ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı yet­kin­li­ği olan bir la­bo­ra­tu­var olmak içi­nak­re­di­tas­yon ça­lış­ma­la­rı­nı 2022 yılı so­nun­da ta­mam­la­ya­rak 4-5 Şubat 2023 ta­ri­hin­de TÜR­KAK’dan ba­şa­rı­lı bir de­ne­tim ge­çir­miş­tir. TÜR­KAK ta­ra­fın­dan dosya in­ce­len­me­si ve onay­lan­ma­sı so­nu­cu 26 Mayıs 2023 ta­ri­hin­de çayda 13 Ana­liz­de ak­re­di­te ol­muş­tur.
Ko­nuy­la ilgli açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, “Ri­ze­mi­ze ve çay sek­tö­rü­ne ver­di­ği­miz bir sözü daha ye­ri­ne ge­tir­me­ni gru­ru­nu ya­şı­yo­ruz. İlimiz bir çay mem­le­ke­ti ça­yı­mı­za katma değer ka­zan­dı­ra­cak tüm ça­lış­ma­la­rı des­tek­le­dik. Bun­dan son­ra­da des­tek­le­ye­ce­ğiz. Bu bağ­lam­da Bor­sa­mı­zın ku­ru­lu­şu olan ÇAY­MER Gıda La­bo­ra­tu­va­rı’nın ak­re­di­te ol­ma­sı çok önem­li­dir. Ak­re­di­tas­yon ça­lış­ma­la­rın­da emek har­ca­yan başta Çay­mer Mü­dü­rü Te­oman Kü­çük­mus­ta­fa’ya, La­bo­ra­tu­var Mü­dü­rü­müz Ayfer Kıyak’a ve tüm ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­na bu­ra­dan te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­yo­rum. Bu bel­ge­nin ül­ke­mi­ze, böl­ge­mi­ze ve ili­mi­ze ha­yır­lar ge­tir­me­si­ni di­le­rim” dedi.
        

Ha­ber-Fo­to: İlkay KA­VAL­CI YA­ZI­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °