ÇEPRİ’NİN GALASI İSMAİL KAHRAMAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE YAPILDI

ÇEPRİ’NİN GALASI İSMAİL KAHRAMAN KÜLTÜR MERKEZİ

2 yıl önce İlçe­miz Ça­tak­lı­ho­ca Ma­hal­le­sin­de Rize Va­li­li­ği­nin hi­ma­ye­le­rin­de DOKAP ta­ra­fın­dan des­tek­le­nen Ça­ye­li Be­le­di­ye­si’nin de katkı sun­du­ğu “Top­rak­tan Tez­ga­ha Ken­dir İpinin Se­rü­ve­ni” adlı

2 yıl önce İlçe­miz Ça­tak­lı­ho­ca Ma­hal­le­sin­de Rize Va­li­li­ği­nin hi­ma­ye­le­rin­de DOKAP ta­ra­fın­dan des­tek­le­nen Ça­ye­li Be­le­di­ye­si’nin de katkı sun­du­ğu “Top­rak­tan Tez­ga­ha Ken­dir İpinin Se­rü­ve­ni” adlı pro­je­nin ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­nin ar­dın­dan ya­pı­lan güzel ve öz ve­ri­li ça­lış­ma­la­rın ser­gi­len­me­si için gala prog­ra­mı dü­zen­len­di.

Rize’de dü­zen­le­nen prog­ram­da pro­je­ye katkı sunan Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih DEMİREL’e, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’ye, Ça­ye­li Halk Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Han­dan YEL­KENCİ’ye ve ÇBİ Genel Mü­dü­rü Murat GÜ­REŞÇİ’ye Rize Va­li­si Kemal ÇEBER ta­ra­fın­dan pla­ket tak­dim edil­di. Pla­ket tak­di­mi so­ra­sın­da pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı ya­pı­la­rak ar­dın­dan da ÇEPRİ Bel­ge­se­li sa­lon­da­ki mi­sa­fir­le­re iz­le­til­di.

İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zin­de dü­zen­le­nen gala prog­ra­mın­da Azal Der­ne­ği­nin iki yıl bo­yun­ca Rize kül­tü­rü­nün en önem­li de­ğer­le­rin­den biri ola­rak kabul edi­len ve son za­man­lar­da ye­ni­den ka­zan­dı­rıl­ma­ya ça­lı­şı­lan ken­dir ipi ve Rize be­zi­nin ta­ri­hi se­rü­ve­ni­nin an­la­tıl­dı­ğı bel­ge­sel gös­te­ri­mi ya­pıl­dı. Pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı ve te­şek­kür bel­ge­le­ri­nin tak­di­mi­nin ar­dın­dan il­çe­miz­de do­ku­nan ken­dir ipin­den ta­sar­la­na­rak ha­zır­la­nan kı­ya­fet­ler ser­gi­len­di.
Gala prog­ra­mın­da ko­nuş­ma yapan Rize Va­li­si Kemal Çeber, “Yap­tı­ğı­mız fa­li­yet­ler­de yerel un­sur­la­ra, geç­mi­şi­mi­ze mut­la­ka geniş yer ver­me­li­yiz. Biz çok özel bir böl­ge­de ya­şı­yo­ruz. Çok özel kül­tü­rü­müz, de­ğer­le­ri­miz, ta­ri­hi­miz var. Bu özel­le­rin kıy­met­len­di­ri­le­bil­me­si ve ile­ri­ye ta­şı­na­bil­me­si bizim der­di­miz ol­ma­lı “ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.      Haber Merkezi