CEZAEVİ SOSYAL TESİS OLUYOR

İkiz­de­re’de Ada­let Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 1985 yı­lın­da bo­şal­tı­lan ve yıl­lar­dır boş bu­lun­du­ğu için ha­ra­be­ye dönen İkiz­de­re Ceza ve Tu­tu­ke­vi Sos­yal Tesis ha­lin­de va­tan­da­şa hiz­met ve­recek.

Güncel Haberler 8.12.2022 10:25:00 0
CEZAEVİ SOSYAL TESİS OLUYOR

 İkiz­de­re’de 1985 yı­lın­da bo­şal­tı­lan yıl­lar­ca boş kal­dı­ğı için yı­kıl­ma­ya yüz tutan zaman eski ceza ve tu­tu­ke­vi bi­na­sı­nın bu­lun­du­ğu alana sos­yal tesis ya­pı­lı­yor.
İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram ‘’ben İkiz­de­re’ye gel­me­den önce ön­ce­ki Kay­ma­ka­mı­mı­zın baş­lat­tı­ğı pro­je­nin hiz­me­te geç­me­si ile bir­lik­te va­tan­daş­la­rın akıl­la­rın­da kalan kötü ha­tı­ra­lar si­lin­miş ola­cak. İlçede ya­şa­nan arazi sı­kın­tı­sı ne­de­niy­le atıl du­rum­da­ki bu ala­nın de­ğer­len­di­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni dü­şün­dük. İlçe­nin ih­ti­ya­cı olan sos­yal alana dö­nüş­tü­rü­yo­ruz. İkiz­de­re'de ya­şa­yan­la­rın nefes ala­bi­le­ce­ği, aile­ce gelip din­le­ne­bi­le­cek­le­ri, ço­cuk­la­rın eğ­le­ne­bi­le­ce­ği sos­yal ha­yat­la­rı­nı zen­gin­leş­ti­re­bi­le­cek­le­ri bir alana dö­nüş­tü­re­bil­mek için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık’’ dedi. İlçe Çarşı Ma­hal­le­sin­de­ki yak­la­şık bir dönüm arazi üze­ri­ne inşa edi­len ve 1985 yı­lın­da bo­şal­tı­lan ce­za­evi bi­na­sı 37 yılda harap du­ru­ma geldi.
'KÖTÜ ANI­LAR SİLİNMİŞ OLA­CAK'
Ce­za­evin­den ge­ri­ye kalan ori­ji­nal çevre du­var­la­rı­nı boz­ma­dan, ko­ru­ya­rak, sa­ha­da ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram’’ Bu­ra­da yap­tı­ğı­mız te­sis­te, çocuk oyun alan­la­rıy­la, spor alan­la­rıy­la, il­çe­miz için sos­yal bir alan ola­cak. Yıl­so­nu­na kadar hiz­me­te açmış ola­ca­ğız. İlçede bazı suç­lar­dan do­la­yı, bu ce­za­evin­de yat­mak zo­run­da kalan va­tan­daş­lar var. Bir va­tan­da­şı­mız ce­za­evin­de 6 ay yat­tı­ğı­nı ve orayı gör­dük­çe kötü anı­la­rı­nın ak­lı­na gel­di­ği­ni söy­le­miş­ti. Hatta bu­ra­ya ya­pı­la­cak güzel bir te­sis­le, kötü ha­tı­ra­la­rın si­li­ne­ce­ği­ni be­lirt­miş­ti­ler. Bu te­si­si­mi­zin hiz­me­te geç­me­si ile bir­lik­te va­tan­daş­la­rın akıl­la­rın­da kalan kötü anı­lar si­lin­miş ola­cak ‘’dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: CEZAEVİ SOSYAL TESİS OLUYOR
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °