CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ, RİZE BASINIYLA RİZE VE ÜLKE GÜNDEMİNDEKİ KONULARI PAYLAŞTI

CHP Rize İl Başkanımız Saltuk Deniz, CHP Rize İl Binasında düzenlemiş olduğu kahvaltılı basın toplantısında, Rize ve Türkiye gündemi ile ilgili sorunları ve çözümlerini dile getirdi.

Güncel Haberler 18.07.2024 09:31:00 0
CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ, RİZE BASINIYLA RİZE VE ÜLKE GÜNDEMİNDEKİ KONULARI PAYLAŞTI

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kaçan, Rize İl Sekreteri Özlem Kuleli Çemberci, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve Rize Kadın Kolları İl Başkanı Berrin Piyadeoğlu katıldılar. 

Basın toplantısında başta uzun zamandır her geçen gün artarak devam ettiğini dile getiren başkan Saltuk DENİZ, "Ülkemiz genelinde olduğu gibi Rize’mizde de ekonomik krizin getirdiği ağır zorluklar her sektörde artarak devam etmekte. Halkımız her geçen gün biraz daha fakirleşmektedir. Enflasyon rakamlarının hiç inandırıcı olmadığına halkımız da, bizlerde inanmıyoruz. Ülkemizde ve ilimizde derin yoksunluk her geçen gün artarak devam etmektedir. İlimizin en önemli hayatı ürünü olan çayımızın geleceği yönelik sorunlarla ilgili umudumuz azalmaktadır. Ekonominin başındaki kişi çifte vatandaş olup, ekonomiyi bilmemektedir. Ne açıdır ki, Arnavutluk 'tan sonra en düşük ekmekli maaşını halkına ödeyen ülke konumundayız. Önemli bir tarım ürünü ve de ihraç ürünü olmayan komşu devlet Gürcistan’ın ekonomisi bizden çok iyi durumda olup, paramızın Gürcistan 'da bile bir değeri kalmamıştır. Türkiye genelinde ve Rize ilimiz genelinde, emeklilerimiz, asgarî ücretle çalışanlar, yaş çay üreticileri geçinmek noktasında büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Ekonomik olarak ülke çok kötü yönetilmektedir. Geçim sıkıntısı isyan noktasına gelmiştir. Enflasyon düşmüyor, hükümet düşüyor algısını pompalıyor.  İşsizlik giderek artmaya devam ermektedir. O nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çayda destekleme bedelleri bir an önce ödenmelidir. Çok hazindir Rize ilçelerimizden başta öğrenciler, gençler ve vatandaşlarımız birçoğu toplu taşıma ücretlerin çok yüksek olması nedeniyle eskisi gibi Rize şehir merkezine gelemediklerini bizlere ifade etmektedirler. Ekonomide başta emekliler ve asgarî ücretle çalışan vatandaşlarımız olmak üzere acil düzenleme yapılmadığı takdirde; CHP olarak, "Ya geçim, ya seçim." diyoruz.

Haber-Foto: BAYRAM ALİ KAVALCI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °