CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ'DEN RİZE ZİRAAT ODASINA ZİYARET

CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ

CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz be­ra­be­rin­de­ki he­yet­le bir­lik­te Rize Zi­ra­at Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan’ı zi­ya­ret etti.

 RZO Baş­ka­nı Ars­lan, zi­ya­ret­ten duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­re­rek oda fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da, İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz'e ve be­ra­be­rin­de ki CHP he­ye­ti­ne ça­lış­ma­lar­la il­gi­li bilgi verdi.
 Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Arlan; Zi­ra­at Odası ola­rak Çay­kur ve üre­ti­ci­yi il­gi­len­di­ren ko­nu­lar­da eli­miz­den ne ge­li­yor­sa her or­tam­da an­lat­ma­ya ve uy­gu­la­ma­ya devem edi­yo­ruz.
Çünkü biz­ler için önem­li olan Çay­kur’un böl­ge­de ’ki de­ğe­ri­ni ön plana çı­kar­mak ve so­run­la­rı­nı dile ge­ti­re­rek bir ça­lış­ma or­ta­mı ha­zır­la­mak­tır.
Geç­ti­ği­miz gün­ler­de ili­mi­ze zi­ya­ret­te Bu­lu­nan Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Cev­det Yıl­ma­za Çay­kur'un ve müs­tah­si­lin so­run­la­rıy­la il­gi­li bir sunum yapma im­ka­nı bul­dum.
Böl­ge­de ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rı dile ge­tir­dim.
Biz­ler için önem­li olan konu baş­lık­la­rı ara­sın­da yer bulan; Yaş Çay Des­tek­le­me Pri­mi­nin art­tı­rıl­ma­sı, Tarım Bağ-Kur prim­le­ri­ni öde­ye­me­yip mu­afi­yet alan Çift­çi­le­ri­mi­zin ihya kap­sa­mı­na alın­ma­sı, yaş çay des­tek kre­di­si­nin ve­ril­me­si, alan bazlı des­tek için ‘ÇKS’ ‘Çift­çi kayıt sis­te­mi’ mazot, gübre ve top­rak ana­li­zi des­tek­le­rin­den ya­rar­lan­mak için Çay­kur Ruh­sat­la­rı­nın Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan kabul edil­me­si konu baş­lık­la­rı­nı ken­di­si­ne sun­dum.
‘RİZOB FALİYETE BAŞ­LA­DI’
Öte yan­dan; geç­ti­ği­miz gün oda­mı­zı zi­ya­ret eden AK Parti İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar’la aynı ko­nu­lar üze­rin­de is­ti­şa­re ya­pa­rak çözüm odak­lı ol­ma­mız ko­nu­sun­da bilgi alış­ve­ri­şin­de bu­lun­duk.
Bu­da­ma ko­nu­la­rın­da daha ob­jek­tif adım­la­rın atıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­dim.
Rize Zi­ra­at Odası ola­rak çift­çi aya­ğın­da önem­li bir adım olan ‘RİZOB’ Ta­rım­sal Ürün­ler Sa­na­yi ve Ti­ca­ret Li­mi­ted Şir­ke­ti­ni Ku­ra­rak Çay mo­to­ru sa­tış­la­rı­na baş­la­dık.
Özel­lik­le va­tan­daş­la­rı­mı­zın ürün­le­ri­miz­den fay­da­lan­ma­sı için uygun fi­ya­ta pi­ya­sa­ya sü­re­rek ilk etap­ta 2 bin adet satma im­kâ­nı bul­duk.
‘ÇAY ÇA­LIŞ­TA­YI YA­PA­CA­ĞIZ’
Rize de­nin­ce ak­lı­mı­za ilk gelen şey, Çay­dır.
Eğer ak­lı­mı­za ilk gelen şey çay ise bu ko­nu­da sa­de­ce ko­nuş­mak­la kal­ma­yıp uy­gu­la­ma ko­nu­sun­da bu şeh­rin pay­daş­la­rı­nı bir araya ge­tir­mek için bir adım atıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum.
204 bin üre­ti­ci ve bir mil­yon in­sa­nı ya­kın­dan il­gi­len­di­ren bu konu için biz­ler üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­mak için eli­mi­zi taşın al­tı­na koy­ma­ya ha­zı­rız.
Ars­lan, Böl­ge­miz­de bu­lu­nan si­ya­si par­ti­ler, Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, STK’lar, yağ­mu­run­da ça­mu­run­da bah­çe­de bu işin ce­fa­sı­nı çeken çift­çi­le­ri­miz ve her ke­sim­den va­tan­da­şın ka­tı­la­ca­ğı Çay ça­lış­ta­yı için Rize Zi­ra­at Odası ön­cü­lük ya­pa­cak­tır,’’ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
CHP İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da;
Rize Zi­ra­at Odası fa­ali­yet alanı ola­rak hitap et­ti­ği kitle ba­kı­mın­dan Rize’de önem­li bir yere sahip ol­du­ğu­nu söy­le­mek is­te­rim. kısa za­man­da güzel işler ya­pıl­dı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz.
Sezin’de konu baş­lık­la­rın­da sü­rek­li bah­set­ti­ği­niz şe­kil­de Çay­kur bölge için önem­li bir kurum.
Çünkü 204 bin üre­ti­ci ve bir mil­yon in­sa­nı ya­kın­dan il­gi­len­dir­di­ği için so­run­la­rı­nı ve çö­züm­le­ri­ni bir­lik­te is­ti­şa­re edip çözüm odak­lı olmak zo­run­da­yız.
Bunun için­de bah­set­ti­ği­niz Çay Ça­lış­ta­yı ko­nu­sun­da biz­ler CHP il Teş­ki­la­tı ola­rak des­tek için her zaman hazır ol­duk­la­rı­nı,’’ şek­lin­de dile ge­tir­di.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI