CHP RİZE KADIN KOLLARINDAN CİNAYETE TEPKİ, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

CHP Rize Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Nur­dan Ta­vuk­çu­oğ­lu Ardal Rize’de mey­da­na gelen kadın ci­na­ye­ti­ne tepki gös­te­re­rek bir açık­la­ma­da bu­lun­du.

Güncel Haberler 16.06.2022 09:31:00 0
CHP RİZE KADIN KOLLARINDAN CİNAYETE TEPKİ, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

    Rize CHP Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Nur­dan Ta­vuk­çu­oğ­lu Ardal’ın açık­la­ma­sı şöyle’ ’Bir kadın ci­na­ye­ti daha… Çok üz­gü­nüz ki bu vah­şet Rize’mizde ya­şan­mış­tır. Eşi ta­ra­fın­dan hun­har­ca kat­le­di­len üç çocuk an­ne­si olan kız kar­de­şi­miz Özlem Dur­sun dün sabah ha­ya­tı­nı kay­bet­miş­tir. Şimdi so­ru­yo­ruz ça­re­siz genç bir ka­dı­nın ka­nun­la­rın ye­ter­siz­li­ği yü­zün­den der­di­ne çare ola­ma­yan ada­let sis­te­mi­miz bu durum kar­şı­sın­da artık iş­le­yecek mi? Hak, hukuk, ada­let ye­ri­ni bu­la­cak mı?
İstan­bul Söz­leş­me­si uy­gu­la­na­cak mı?
    Evde ke­ne­vir ye­tiş­ti­re­rek uyuş­tu­ru­cu kul­la­nan bir eş ta­ra­fın­dan sü­rek­li şid­det gören sa­vun­ma­sız bir kadın, hukuk ku­ral­la­rı ol­ma­dı­ğı için ma­ale­sef ki be­de­li­ni kendi ha­ya­tıy­la öde­miş­tir. KADES’e baş­vur­sa da ço­cuk­la­rı ile teh­dit edil­di­ği için aynı gün eve geri dön­mek zo­run­da bı­ra­kıl­mış­tır. Bu psi­ko­lo­jik bas­kı­yı kız kar­de­şi­miz, ço­cuk­la­rı ve tüm aile­si ile bir­lik­te ya­şa­mak zo­run­da kal­mış­tır. Bu bas­kı­la­ra maruz kalan tüm ka­dın­la­rın da­ya­na­ğı olan İstan­bul Söz­leş­me­si ive­di­lik­le geri gel­me­li­dir. Artık kadın ci­na­yet­le­ri ve kadın is­tis­ma­rı bu ül­ke­de ya­şan­ma­sın di­yo­ruz. Si­ya­set üstü olan kadın ci­na­ye­ti da­va­la­rın­da, tüm ka­dın­la­rı ve hal­kı­mı­zı İstan­bul Söz­leş­me­si­ne sahip çık­ma­ya ça­ğı­rı­yo­ruz. Özlem Dur­sun da­va­sın­da ge­re­ken cezai mü­ey­yi­de uy­gu­lan­sın. Ka­dın­lar ka­nun­lar­la ko­run­sun, hak eden hak et­ti­ği kadar ceza alsın is­ti­yo­ruz. “Kadın ci­na­yet­le­ri son bul­sun, daha fazla kadın cins kırım ya­şa­ma­sın. Kız kar­de­şi­miz Özlem'in ev­lat­la­rı­na, an­ne­si­ne ve tüm se­ven­le­ri­ne baş sağ­lı­ğı di­li­yo­ruz. Rize’mizin Başı Sa­ğol­sun.
                 

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °