ÇORUH EDAŞ, İLÇEMİZİ YATIRIMLARIYLA AYDINLATIYOR

Çoruh EDAŞ, il­çe­miz­de­ki, Senoz Va­di­si’nde ya­şa­na­bi­lecek afet­ler­den kay­nak­lı ener­ji ke­sin­ti­le­ri­ni en aza in­dir­mek için ener­ji arz gü­ven­li­ği­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­nı ta­mam­la­dı.

Yerel Haberler 14.04.2022 10:30:00 0
ÇORUH EDAŞ, İLÇEMİZİ YATIRIMLARIYLA AYDINLATIYOR

    Çoruh Elekt­rik Da­ğı­tım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Senoz Va­di­si’nin coğ­ra­fi şart­la­rın­dan do­la­yı, özel­lik­le kış ay­la­rın­da mey­da­na ge­le­bi­len ener­ji ke­sin­ti­le­ri­nin ön­le­mek için il­çe­miz­de­ki ça­lış­ma­la­rı­nı ta­mam­la­dı.
    Proje ile ener­ji­de, Senoz Va­di­si’nde ya­şa­na­bi­lecek olası afet­ler­den kay­nak­lı ener­ji ke­sin­ti­le­ri­nin en aza in­di­ril­me­si he­def­le­ni­yor. Çoruh EDAŞ, böl­ge­nin da­ğı­tım şe­be­ke­si­ni iyi­leş­tir­me ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da, hâ­li­ha­zır­da 15 kV ge­ri­lim se­vi­ye­sin­de olan ge­ri­lim se­vi­ye­si­ni 36 kV ge­ri­lim se­vi­ye­sin­de yük­selt­mek için yak­la­şık 30 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da­ki ener­ji hat­tı­nı 8 adet elekt­rik ka­bi­niy­le des­tek­le­di. Senoz Va­di­si’nde yer alan 1 belde ve 12 köy­de­ki 3 bin 380 abo­ne­ye ke­sin­ti­siz ener­ji arzı sun­mak için Şir­ket, orta ge­ri­lim se­vi­ye­sin­de ring şe­be­ke­yi de (al­ter­na­tif hat) ta­mam­la­ya­rak hiz­me­te sundu. Proje doğ­rul­tu­sun­da ay­rı­ca, Ça­tal­de­re ve Uzun­de­re köy­le­ri­ni de kap­sa­ya­cak ve kar­şı­lık­lı ener­ji alış­ve­ri­şi ya­pı­la­bi­lecek şe­be­ke­ler­le, Ma­den­li bel­de­miz­de ener­ji arz gü­ven­li­ği ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­la ar­tı­rı­la­rak Senoz Va­di­si’ndeki abo­ne­le­rin hiz­me­ti­ne su­nul­muş­tur de­nil­di.
                      

Haber Mer­ke­zi


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °