Çoruh ve Fırat Bölgelerinde Elektrik Tüketiminde Artış Kaydedildi

Aksa Çoruh ve Fırat Elektrik, hizmet bölgelerindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı:

Güncel Haberler 7.08.2023 09:23:00 0
Çoruh ve Fırat Bölgelerinde Elektrik Tüketiminde Artış Kaydedildi

 Aksa Çoruh ve Aksa Fırat Elekt­rik, 2023 yı­lı­nın ikin­ci çey­re­ği olan Nisan, Mayıs ve Ha­zi­ran ay­la­rı­na ait elekt­rik tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı. Ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre her iki böl­ge­de de geç­ti­ği­miz yılın aynı dö­ne­mi­ne göre elekt­rik tü­ke­tim­le­rin­de artış kay­de­dil­di.
 Çoruh ve Fırat böl­ge­le­rin­de­ki 9 ilde elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2023 yı­lı­nın Nisan, Mayıs ve Ha­zi­ran ay­la­rı­na ait tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı. Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Rize ve Trab­zon il­le­ri­nin bağlı bu­lun­du­ğu Çoruh böl­ge­sin­de, top­lam elekt­rik tü­ke­ti­min­de (mes­ken, sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne) bir ön­ce­ki yılın ikin­ci çey­re­ği­ne kı­yas­la yak­la­şık yüzde 7 ora­nın­da artış gö­rü­lür­ken, Ma­lat­ya, Elâ­zığ, Tun­ce­li ve Bin­göl il­le­ri­nin yer al­dı­ğı Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­min­de yüzde 26 ora­nın­da arttı.
Fırat ve Çoruh böl­ge­le­rin­de Gü­müş­ha­ne dı­şın­da bütün il­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı
Ço­ruh-Fı­rat böl­ge­sin­de mes­ken, sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne grup­la­rın­dan top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­ne ba­kıl­dı­ğın­da Gü­müş­ha­ne’de geçen yılın aynı dö­ne­mi­ne göre yüzde 20 aza­lış gö­rü­lür­ken, en yük­sek tü­ke­tim oranı ise yüzde 14 ile Gi­re­sun’da gö­rül­dü. Fırat böl­ge­sin­de yer alan diğer il­le­rin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­ne ba­kıl­dı­ğın­da, yüzde 47 ora­nın­da Ma­lat­ya’da, yüzde 17 ora­nın­da Bin­göl’de, Tun­ce­li’de yüzde 17, Ela­zığ’da yüzde 6 ora­nın­da artış gö­rül­dü. Çoruh böl­ge­sin­de ise Art­vin’de yüzde 7, Trab­zon’da yüzde 9, Gi­re­sun’da yüzde 14 ve Rize’de yüzde 8 ora­nın­da artış ger­çek­le­şir­ken Gü­müş­ha­ne’de yüzde 20 düşüş kay­de­dil­di.
Sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne grubu­nun top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı İki böl­ge­de­ki il­ler­de abone grup­la­rı dahil edi­le­rek ba­kıl­dı­ğın­da, yılın ikin­ci çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre, sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne top­lam tü­ke­ti­min­de artış gö­rül­dü. Fırat böl­ge­sin­de artış oranı yüzde 42 ola­rak gö­rü­lür­ken, Çoruh böl­ge­si­ne ise yak­la­şık yüzde 21 ora­nın­da artış kay­de­dil­di. Mes­ken ba­zın­da elekt­rik tü­ke­ti­min­de ÇoruhBöl­ge­sin­de üç ilde aynı oran­da elekt­rik tü­ke­ti­mi kay­de­dil­di. 2023 yı­lı­nın il­kin­ci çey­re­ğin­de bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la Fırat böl­ge­sin­de­ki mes­ken­ler­de top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi yüzde 16 ora­nın­da ar­tar­ken, Çoruh böl­ge­sin­de ise bu oran­da yak­la­şık yüzde 7 artış ol­du­ğu göz­len­di.
    Ha­ber-Fo­to: Ser­hat Nam


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °