Tarih: 31.07.2024 10:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de hemşehrileriyle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, "Gün­cel ra­kam­lar­la Ayder'e top­lam 2 mil­yar 687 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım ya­pa­rak eski gü­zel­li­ği­ne ka­vuş­tur­duk." dedi.

 Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Va­li­lik önün­de ter­tip edi­len Ayder Yay­la­sı Ko­ru­ma ve Ye­ni­le­me Pro­je­si, İl Ge­ne­li Kent­sel Dö­nü­şüm, Afet Ko­nut­la­rı Anah­tar Tes­li­mi ve Toplu Açı­lış Tö­re­ni'ne hem­şeh­ri­le­riy­le bu­luş­tu.
5 ay sonra ata top­ra­ğı olan Rize'de ol­mak­tan mem­nu­ni­yet duy­du­ğu­nu ifade eden Er­do­ğan, "Köküm sen­sin, dalım sen­sin, evim sen­sin, yolum sen­sin, gön­lüm sen­sin, dilim sen­sin. Rabb'im ver­miş seni bize, ömrüm sana feda Rize. Köküm olan, dalım olan, evim bar­kım yolum olan, gön­lüm­den ve di­lim­den düş­me­yen Rize'yi bugün bir kez daha sev­giy­le se­lam­lı­yo­rum." ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
Rize ile ara­la­rı­na kim­se­nin gi­re­me­ye­ce­ği­ni be­lir­ten Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, gö­nül­den gö­nü­le giden o gizli yolu kim­se­nin yı­ka­ma­ya­ca­ğı­nı ve Rize'nin her za­man­ki gibi ev­la­dı­nı aşkla bağ­rı­na bas­tı­ğı­nı ifade etti.
Rize'ye dün öğ­le­den sonra gel­dik­le­ri­ni söy­le­yen Er­do­ğan, şöyle devam etti:
"Hem siz­ler­le ku­cak­la­şa­lım hem de in­şa­sı ta­mam­la­nan eser­le­rin toplu açı­lı­şı­nı ya­pa­lım is­te­dik. Rize'ye hiz­met bizim ev öde­vi­miz. Ev öde­vi­mi­zi Allah'a şükür bu­gü­ne kadar ak­sat­ma­dık. Hem­şeh­ri­le­rim­den daima tam not aldık. Gir­di­ği­miz tüm se­çim­ler­de Rize'nin güçlü des­te­ği­ni ya­nı­mız­da bul­duk. 31 Mart'ta da Ri­ze­li hem­şeh­ri­le­ri­miz bize sahip çıktı. Par­ti­miz­den ve it­ti­fa­kı­mız­dan des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­di. AK Parti'nin 'Ger­çek Be­le­di­ye­ci­lik' viz­yo­nu­na ver­di­ği­niz des­tek için her bi­ri­ni­ze siz­le­rin şah­sın­da, tüm hem­şeh­ri­le­ri­me te­şek­kür edi­yo­rum. Şe­hir­le­ri­mi­ze hiz­met sev­da­mız dö­nem­lik değil ömür­lük­tür.
Rize ile ba­ğı­mız da bu can tende ol­duk­ça güç­le­ne­rek devam ede­cek­tir. Allah ömür ver­dik­çe Rize ve diğer 80 ili­miz için ça­lış­ma­ya, taş üs­tü­ne, taş koy­ma­ya, ha­yal­le­ri tek tek ger­çek­leş­tir­me­ye devam ede­ce­ğiz. Ne deriz o güzel ke­lam-ı ki­bar­da? 'Gönül ne kahve ister ne kah­ve­ha­ne. Gönül mu­hab­bet ister, kahve ba­ha­ne.' Bizim için de önem­li olan mil­le­ti­miz­le gönül köp­rü­le­ri­mi­zi ye­ni­le­mek­tir. Zi­ya­ret­le­ri­miz­de, mi­ting­le­ri­miz­de, toplu açı­lış tö­ren­le­ri­miz­de ve iş­ti­rak et­ti­ği­miz fark­lı prog­ram­lar­da bunu ya­pı­yo­ruz. Mil­le­ti­mi­zin te­vec­cü­hü­ne layık olmak için gece gün­düz koş­tu­ru­yo­ruz."
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Rize'de, afet ko­nut­la­rı­nın anah­tar tes­li­mi­ni yap­mak ve in­şa­sı ta­mam­la­nan eser­le­rin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­mek üzere bu­lun­duk­la­rı­nı anım­sa­ta­rak, "2021'de Rize'miz sel afe­ti­ne maruz kaldı. Bir bay­ram günü ya­şa­nan sel fe­la­ke­tin­de can ka­yıp­la­rı­mız oldu. Selde vefat eden kar­deş­le­ri­mi­ze tek­rar Allah'tan rah­met di­li­yo­rum. Son yıl­la­rın en şid­det­li sel bas­kı­nın­da yu­va­la­rı­mız, dük­kan­la­rı­mız da zarar gör­müş­tü. Mil­let ola­rak bay­ram günü acıyı ya­şa­mış kar­deş­le­ri­mi­ze ya­ra­la­rı­nın sa­rı­la­ca­ğı, ev­le­ri­nin en ka­li­te­li şe­kil­de ya­pı­la­ca­ğı­nın sö­zü­nü ver­miş­tik. Hemen bir­kaç gün için­de kol­la­rı sı­va­dık, te­mel­le­ri­mi­zi attık. Gece gün­düz de­me­den ar­ka­daş­la­rı­mız ça­lış­tı." ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
"Muh­te­şem eser­le­re imza attık"
Afet­ze­de­ler için inşa edi­len köy ev­le­ri, ko­nut­lar, dük­kan­lar, çay alım ev­le­ri­ni, alt­ya­pı­la­rı ve çevre dü­zen­le­me­le­riy­le bir­lik­te söz ver­dik­le­ri şe­kil­de ta­mam­la­dık­la­rı­nı söy­le­yen Er­do­ğan, şun­la­rı be­lirt­ti:
"AFAD Baş­kan­lı­ğı­mız, TOKİ ile be­ra­ber Ça­ye­li Bü­yük­köy ve mer­kez Mu­ra­di­ye'de 108 ko­nu­tun yanı sıra 10 dük­ka­nı tüm alt­ya­pı­sı ve üst­ya­pı­sıy­la ta­mam­la­dı. Bugün işte bun­la­rın anah­tar tes­li­mi­ni ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Rabb'im Rize'mize ve ül­ke­mi­ze bir daha bu tür acı­lar ya­şat­ma­sın ni­ya­zın­da bu­lu­nu­yo­rum. Tabii Rize'de sa­de­ce afet böl­ge­sin­de ça­lış­ma­dık, şeh­ri­mi­zin bir­çok nok­ta­sın­da kent­sel dö­nü­şüm pro­je­le­ri­ni ha­ya­ta ge­çir­dik. Ger­çek­ten muh­te­şem eser­le­re imza attık. Yine TOKİ ta­ra­fın­dan Rize mer­kez Taş­lı­de­re'de 133 konut ve 20 dük­kan ile Gü­ney­su'da 127 sos­yal konut inşa edil­di. Kent­sel dö­nü­şüm pro­je­le­ri­miz­le 260 ko­nu­tun ve 21 dük­ka­nın ya­pı­mı­nı ta­mam­la­dık. Yeni, sıcak, gü­ven­li yu­va­la­rı­nın da kar­deş­le­ri­me ha­yır­lı uğur­lu ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Böy­le­ce top­lam­da 368 konut ve 31 dük­ka­nı tes­lim etmiş olu­yo­ruz."
Ayder Yay­la­sı Ko­ru­ma ve Ye­ni­le­me Pro­je­si, ka­pa­lı oto­park in­şa­atı ile alt­ya­pı ve çevre dü­zen­le­me­si­nin de resmi açı­lı­şı­nı yap­tık­la­rı­nı be­lir­ten Er­do­ğan, 1800 araç­lık ka­pa­lı oto­par­kın, eşine az rast­la­nır şe­kil­de üstü yeşil alan ve ağaç­lar­la süs­le­ne­rek yer al­tı­na inşa edil­di­ği­ni ifade etti.
Artık Ayder Yay­la­sı'nda araç­la­rın bu oto­park­la­ra bı­ra­kıl­dı­ğı­nı söy­le­yen Er­do­ğan, söz­le­ri­ni şöyle devam etti:
"Va­tan­da­şı­mız ring ara­cı­na bi­ni­yor, zi­ya­re­ti­ni ya­pı­yor, key­fi­ni çı­ka­rı­yor ve ara­cı­na geri dö­nü­yor. Ayder'in hiç­bir ye­rin­de insan kay­nak­lı kir­li­lik ya­şan­mı­yor. Top­lam 517 mil­yon lira ma­li­yet­le hiz­me­te ver­di­ği­miz bu önem­li alt­ya­pı ya­tı­rı­mı­nın da şeh­ri­mi­ze ve ül­ke­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Böy­le­ce sa­de­ce çevre ve şe­hir­ci­lik ala­nın­da bugün Rize'mize 855 mil­yon li­ra­lık bir ya­tı­rı­mı ka­zan­dır­mış olu­yo­ruz. Ka­ra­de­niz'in göz be­be­ği olan Ayder'e yap­tık­la­rı­mız bun­lar­la sı­nır­lı değil. Alt­ya­pı ye­ni­le­me­si, çevre dü­zen­le­me­le­ri ve diğer pek çok ça­lış­ma­mız­la Ayder'imizi kir­li­lik­ten, çir­kin ya­pı­laş­ma­dan kur­tar­dık.
Yık­tı­ğı­mız çar­pık bi­na­la­rın ye­ri­ne bir ter­mal otel ve 6 apart otel inşa ettik. Bu otel­le­rin tüm inşa mal­ze­me­le­ri de böl­ge­nin yö­re­sel özel­lik­le­ri­ne ve renk­le­ri­ne uygun şe­kil­de doğal mal­ze­me­ler­le ya­pıl­dı. Ayder'de daha evvel ya­pıl­mış tüm otel­le­rin, ev­le­rin, kirli su­la­rı Fır­tı­na De­re­si'ne akı­yor­du. Son tek­no­lo­ji­ye sahip bir arıt­ma te­si­si ya­pa­rak su kir­li­li­ği­ni de ön­le­dik. Gün­cel ra­kam­lar­la Ayder'e top­lam 2 mil­yar 687 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım ya­pa­rak eski gü­zel­li­ği­ne ka­vuş­tur­duk. Ayder'in gü­zel­li­ği­ne gü­zel­lik katan bütün bu pro­je­ler­de emeği olan Çevre ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı­mı­zı, Sayın Bakan ve eki­bi­ni teb­rik edi­yor, mi­mar­la­rı­mı­za, mü­hen­dis­le­ri­mi­ze, iş­çi­le­ri­mi­ze ay­rı­ca te­şek­kür edi­yo­rum." dedi.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan Bü­yük­köy'e do­ğal­gaz ta­li­ma­tı­nı verdi
Bü­yük­köy Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hamza Sa­ru­han; "En kısa za­man­da Bü­yük­köy Bel­de­mi­zin Do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nı baş­la­ta­ca­ğız" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İlçe­mi­zin Bü­yük­köy Bel­de­si­nin do­ğal­ga­za ka­vuş­ma­sı ile il­gi­li ta­lep­le­rin Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’a ile­til­me­si üze­ri­ne afet ko­nut­la­rı anah­tar tes­lim tö­re­nin­de Ener­ji Ba­ka­nı Al­pars­lan Bay­rak­tar'a ta­li­mat ver­di­ği kay­de­dil­di.
EN KISA ZA­MAN­DA ÇA­LIŞ­MA­LAR BAŞ­LA­YA­CAK!
Konu ile il­gi­li müj­de­li ha­be­ri du­yu­ran Bü­yük­köy Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hamza Sa­ru­han; “Daha önce müj­de­si­ni ver­di­ği­miz Bü­yük­köy Bel­de­mi­zin do­ğal­ga­za ka­vuş­ma­sı ile il­gi­li hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin­de ta­lep­le­ri üze­ri­ne Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan afet ko­nut­la­rı anah­tar tes­lim tö­re­nin­de Ener­ji Ba­ka­nı­mız Sayın Al­pars­lan Bay­rak­tar'a konu ile il­gi­li ta­li­mat­la­rı­nı ver­miş­tir. Tö­re­nin ar­dın­dan gö­rüş­tü­ğüm Ener­ji Ba­ka­nı­mız, en kısa za­man­da Bü­yük­köy Bel­de­mi­zin Do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nı baş­la­ta­cak­la­rı­nı ifade et­miş­tir. Bel­de­mi­ze ha­yır­lı uğur­lu olsun”
Sa­ru­han; “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sn. Recep Tay­yip Er­do­ğan’a bel­de­mi­ze ka­zan­dır­dı­ğı­mız eser ve hiz­met­le­re ver­miş ol­du­ğu des­tek­ler için ve bugün ver­miş ol­du­ğu Do­ğal­gaz ta­li­ma­tı için Bü­yük­köy Bel­dem ve hem­şeh­ri­le­rim adına te­şek­kür­le­ri­mi arz ettim” şek­lin­de açık­la­ma yaptı.
         Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —