Cumhurbaşkanı Erdoğan Memleketi Rize'de Hemşerilerine Seslendi

Şu muh­te­şem ka­tı­lı­ma bakın. Si­ya­set­te bu­gü­ne kadar Rize'mde böyle bir ka­tı­lım gör­me­miş­tim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müj­de­si­dir.

Yerel Haberler 8.05.2023 15:27:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Memleketi Rize

 Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, 14 Mayıs’ta ya­pı­la­cak Cum­hur­baş­ka­nı ve 28. Dönem Mil­let­ve­ki­li Genel Se­çim­le­ri se­be­biy­le ili­miz­de par­ti­si­nin Rize İl Baş­kan­lı­ğın­ca 15 Tem­muz Cum­hu­ri­yet ve De­mok­ra­si Mey­da­nı'nda dü­zen­le­di­ği ve 80 bin ki­şi­nin ka­tıl­dı­ğı açık­la­nan mi­ting­de hem­şe­ri­le­ri­ne hitap etti.
 Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’ndaki hi­ta­bın­da, "Şu muh­te­şem ka­tı­lı­ma bakın. Si­ya­set­te bu­gü­ne kadar Rize'mde böyle bir ka­tı­lım gör­me­miş­tim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müj­de­si­dir." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ ve Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Rize Mil­let­ve­ki­li Aday­la­rı ile bir­lik­te Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN’ın teş­rif­le­riy­le Rize'de dü­zen­le­nen mi­tin­ge ka­tıl­dı­lar.
ÇAY FİYATI 11 LİRA 30 KURUŞ OLDU
Ken­di­le­ri­nin Rize ve çay üre­ti­ci­le­ri için yap­tık­la­rı­nın or­ta­da ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­do­ğan, "Rız­kı­nı çay­dan ka­za­nan hem­şeh­ri­le­ri­mi hep en güçlü şe­kil­de des­tek­le­dik. Şimdi siz­ler­le bu yılki yaş çay alım fi­ya­tı­nı pay­laş­mak is­ti­yo­rum. Geç­ti­ği­miz yıl des­tek öde­me­siy­le bir­lik­te yaş çaya kilo ba­şı­na 7 lira alım fi­ya­tı ver­miş­tik. Bu yıl için, yine des­tek öde­me­siy­le bir­lik­te yaş çay alım fi­ya­tı­nı kilo ba­şı­na yüzde 64 ar­tı­ra­rak 11 lira 30 ku­ru­şa çı­kar­tı­yo­ruz. Yeni çay alım fi­ya­tı­nın ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum." Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, “Çay iş­çi­le­ri­mi­zin 4 aylık ça­lış­ma sü­re­si­ni 6 aya biz çı­kart­tık. İşçi­le­ri­mi­zin ça­lış­ma­dık­la­rı dö­nem­ler­de­ki sağ­lık si­gor­ta­sı so­ru­nu­nu biz çöz­dük. Mev­cut sı­kın­tı­la­rı­mı­zı da hal yo­lu­na yine biz ko­ya­ca­ğız. Ar­ka­daş­la­rı­ma ge­re­ken ça­lış­ma­yı yap­ma­la­rı için ta­li­ma­tı ver­dim. Yeter ki biz ara­mı­za kim­se­yi sok­ma­ya­lım, yeter ki biz bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi boz­ma­ya­lım. Ge­ri­si Allah'ın iz­niy­le ge­lecek, ül­ke­mi­zin im­kan­la­rı ge­niş­le­dik­çe ge­re­ken neyse o ya­pı­la­cak­tır.” dedi.
HAVALİMANI ŞEHRE AYRI BİR GÜ­ZELLİK KA­ZAN­DI­RI­YOR
Ri­ze­li­ler­le, 21 yılda 15 seçim za­fe­ri­ne imza at­tık­la­rı­nı, Tür­ki­ye'yi ta­ri­hi­nin en büyük ba­şa­rı­la­rıy­la be­ra­ber ta­nış­tır­dık­la­rı­nı vur­gu­la­yan Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, şöyle devam etti: "Ha­va­li­ma­nın­dan yol­la­ra, köp­rü­ler­den tü­nel­le­re nice ya­tı­rı­mı ül­ke­mi­ze yine son 21 yılda be­ra­ber­ce ka­zan­dır­dık. Az önce ha­va­li­ma­nı­mı­za indik, el­ham­dü­lil­lah. Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın o gü­zel­li­ği Rize'ye ayrı bir zen­gin­lik ka­zan­dı­rı­yor. Ben Rize'nin uşa­ğı­yım, bu hiz­met ola­cak. İnşa et­ti­ği­miz yol­lar­la Rize'yi sa­de­ce İstan­bul'a, An­tal­ya'ya, Di­yar­ba­kır'a değil, Av­ru­pa'dan Asya'ya tüm dün­ya­ya bağ­la­dık. Rize ile bir­lik­te ül­ke­mi­zin 81 vi­la­ye­ti­ni eser ve hiz­met­le­ri­miz­le nakış nakış iş­le­dik." dedi.
RİZE’DE 21 YILDA 64 MİLYAR TL’LİK KAMU YA­TI­RI­MI
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, ken­di­le­ri­nin mey­dan­lar­da ne söz ve­ri­yor, neyi ta­ah­hüt edi­yor­lar­sa, gö­re­ve gel­dik­le­rin­de bun­la­rı tek tek ha­ya­ta ge­çir­dik­le­ri­ni bil­dir­di. Bu an­la­yış­la, Rize'de son 21 yılda 64 mil­yar li­ra­lık kamu ya­tı­rı­mı yap­tık­la­rı­nı an­la­tan Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, eği­tim­de 2 bin 11 yeni ders­lik inşa et­tik­le­ri­ni, kente üni­ver­si­te ka­zan­dır­dık­la­rı­nı söy­le­di.
80 BİN KİŞİ CUM­HUR­BAŞ­KA­NI ER­DO­ĞAN’I KAR­ŞI­LA­DI
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, "Şimdi bugün bu­ra­da kar­şım­da al­dı­ğım resmi rakam ne bi­li­yor mu­su­nuz? Rize, 80 bin ki­şiy­le bu­ra­da. El­ham­dü­lil­lah, bu, bir şeyi gös­te­ri­yor. Ne diyor Rize, 'Biz güm­bür güm­bür san­dı­ğa gi­di­yo­ruz'. Şimdi de Rize'de İlk Evim'le 1100 konut ya­pı­yor, İlk Arsam'la 300 alt­ya­pı­sı hazır arsa ve­ri­yo­ruz. Şeh­ri­miz­de risk­li yapı ola­rak be­lir­le­di­ği­miz 1451 ba­ğım­sız bö­lü­mün dö­nü­şü­mü­nü ger­çek­leş­tir­dik. Rize'nin adeta sem­bo­lü ha­li­ne gelen Ayder yay­la­mı­zın yo­lu­nu ve alt­ya­pı­sı­nı ye­ni­le­dik. Bu­ra­da, yak­la­şık 2 bin araç­lık ka­pa­lı oto­park­la bir­lik­te bir ter­mal te­si­sin, ko­nak­la­ma bi­rim­le­ri­nin, Ge­lin­tü­lü Şe­la­le­si Seyir Teras'ının ya­pı­mı sü­rü­yor." dedi.                       

 Haber Merkezi


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °