Tarih: 08.11.2023 09:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlimizde Toplu Açılış Törenine Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

İli­miz­de toplu açı­lış tö­re­ni­ne ka­tı­lan Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, Ri­ze­li hem­şeh­ri­le­ri­ne açık­la­ma­lar­da bu­lun­du: Kent­te eği­tim ala­nın­da 2 bin­den fazla yeni ders­lik inşa et­tik­le­ri­ni söy­le­yen Er­do­ğan, "Üni­ver­si­te­mi­zi kur­duk. yak­la­şık 6000 ka­pa­si­te­li yük­sek öğ­re­nim yurt bi­na­la­rı açtık. 110 adet spor te­si­si ka­zan­dır­dık. Bütün öğ­re­tim üye­le­ri­ne loj­man­la­rı­nı sa­lar­ha de­re­si bo­yun­da loj­man yap­tık mı yap­tık. Sağ­lık­ta 911 ya­tak­lı 11 has­ta­ne dahil 29 sağ­lık te­si­si­ni ta­mam­la­yıp hiz­me­te sun­duk. Şehir has­ta­ne­miz ile Gü­ney­su ve Ça­ye­li dev­let has­ta­ne­le­ri­mi­zin ihale sü­re­ci şu andadevam edi­yor. Çevre ve Şe­hir­ci­lik TOKİ eli ile Rize’de top­lam 3742 ko­nu­tu ta­mam­la­yıp hak sa­hip­le­ri­ne tes­lim ettik. 1150 ko­nu­tun ya­pı­mı­na devam edi­yo­ruz. Gü­ney­su mil­let bah­çe­mi­zi ta­mam­la­dık, İyi­de­re mil­let bah­çe­si­nin ya­pı­mı Rize, Ça­ye­li ve Pazar mil­let bah­çe­le­ri­nin pro­je­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı sü­rü­yor." dedi. Er­do­ğan, "Ulaş­tır­ma­da 20 ki­lo­met­re­den devr al­dı­ğı­mız bö­lün­müş yol uzun­lu­ğu­nu top­lam­da 191 ki­lo­met­re­ye çı­kar­dık. Ovit tü­ne­li­ni, İyi­de­re-İkiz­de­re yolu ve Hur­ma­lı tü­nel­le­ri­ni Sa­lar­ha tü­ne­li­ni ta­mam­la­yıp tra­fi­ğe açtık." ifa­de­le­ri­ne yer verdi. Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'na dik­kat çeken Er­do­ğan, "De­ni­zin üze­ri­ne inşa et­ti­ği­miz yıl­lık 3 mil­yon ka­pa­si­te­li Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’nı şeh­ri­mi­ze ka­zan­dır­dık. Şu anda yolcu ka­pa­si­te­si gayet iyi ve yıl so­nu­na kadar 1 mil­yon yolcu ka­pa­si­te­si­ne ha­va­li­ma­nı­mız ula­şa­cak." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İyi­de­re Lo­jis­tik Li­ma­nı­nı 2 yıl içe­ri­sin­de ta­mam­la­ya­cak­la­rı­nı söy­le­yen Er­do­ğan söz­le­ri­ne şu şe­kil­de devam etti:
"Tarım ve Or­man­da Rize’ye 3 içme suyu te­si­si 78 taş­kın ko­ru­ma te­si­si ve 17 HES olmak üzere top­lam 98 tesis inşa ettik. Çift­çi­le­ri­mi­ze 9 mil­yar lira tu­ta­rın­da ta­rım­sal des­tek ver­dik. Sa­na­yi ve tek­no­lo­ji­de şeh­ri­mi­ze yeni bir or­ga­ni­ze sa­na­yi si­te­si ve birde tek­no­kent kur­duk. Ener­ji’de Rize’ye Gü­ney­su’ya, Ar­de­şen’e, Ça­ye­li’ne Fın­dık­lı’ya Pazar’a Kal­kan­de­re’ye De­re­pa­za­rı’na, İyi­de­re’ye, Ken­dir­li’ye ve Sa­lar­ha’ya do­ğal­gaz ar­zı­nı sağ­la­dık. Yıl so­nu­na kadar İkiz­de­re’ye se­ne­ye­de Mu­ra­di­ye’ye do­ğal­gaz ar­zı­nı sağ­la­ya­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Tabi bun­lar­lar kal­mı­yo­ruz bu­gün­kü toplu açı­lış ta­mam­la­nan ya­tı­rım­la­rı hiz­me­te ve­ri­yo­ruz. Eği­tim’de 3 ana­oku­lu 1 imam hatip or­ta­oku­lu üni­ver­si­te­mi­zin çe­şit­li ya­tı­rım­la­rı­nı in­şal­lah bu­ra­dan ya­pı­yo­ruz. Rize Mer­kez’in­de­ki çarşı ma­hal­le­sin­de ya­pı­lan kent­sel dö­nü­şüm­le 404 ofis ve 133 iş­ye­ri alt­ya­pı­sı ve çevre dü­zen­len­me­siy­le ta­mam­lan­dı. Ham­dol­sun şu gü­zel­li­ği gö­rün­ce Rize bam­baş­ka oldu diye bi­li­yo­rum. Sa­lar­ha’da 465 konut ve 12 dük­kan, fener ma­hal­le­sin­de 22 hakim ve savcı ko­nu­tu yap­tık." dedi.                     Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —