Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlimizi Ziyaret Etti

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, 31 Mart yerel se­çim­le­ri ön­ce­sin­de par­ti­li­le­re ses­le­ne­rek ili­miz­de hem­şeh­ri­le­ri ile bu­luş­tu.

Güncel Haberler 21.02.2024 09:19:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlimizi Ziyaret Etti

 Er­do­ğan, ili­miz­den tüm hal­kı­mı­za ses­le­ne­rek, “Be­le­di­ye baş­ka­nı ola­rak kimi gör­mek is­ter­si­niz so­ru­su­nu bile mil­le­te değil de yapay ze­ka­ya so­ran­la­ra, sizin fik­ri­ni­ze, ta­lep­le­ri­ni­ze, has­sa­si­yet­le­ri­ni­ze saygı gös­ter­me­yen­le­re kendi şahsi ik­bal­le­ri için ka­pa­lı ka­pı­lar ar­dın­da bö­lü­cü ör­gü­tün uzan­tı­la­rı ile ‘Dem’le­ne­nen­le­re, an­la­dı­nız değil mi ? Bizim çayın dem­len­me­si değil ha DEM diye bir parti var ya. On­lar­la dem­le­nen­ler var. Ha­sı­lı size rağ­men si­ya­set ya­pan­la­ra bu se­çim­de esas­lı bir ders ver­me­ye hazır mıyız ?” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Rize Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’nda hal­kı­mı­za hitap eden Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, 22 yıl­dır ken­di­si­ne des­tek veren ve sahip çıkan hem­şeh­ri­le­ri­ne te­şek­kür ede­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­dı. Er­do­ğan, 31 Mart se­çim­le­rin­de ata yurdu, ana yurdu Rize’den rekor bir oy bek­len­ti­si ol­du­ğu­nu söy­le­di.
“Kav­ga­lar­dan en büyük za­ra­rı mil­let ve dev­let ola­rak biz gör­dük ”Yıl­lar­ca köken üze­rin­den, meş­rep ve hayat tarzı üze­rin­den ül­ke­yi böl­me­ye ça­lı­şan­lar ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­do­ğan, “Her ke­sim­den in­sa­nı­mı­zın ara­sın­da nifak du­var­la­rı ör­dü­ler. Geç­miş­te ger­çek­ten çok zor ve ka­ran­lık gün­ler ya­şa­dık. Genç­le­ri­mi­zi, ev­lat­la­rı­mı­zı ide­olo­jik kör dö­vü­şü­ne kur­ban ver­dik. Bu kav­ga­lar­dan en büyük za­ra­rı mil­let ve dev­let ola­rak biz gör­dük. Eko­no­mi­miz kan kay­bet­ti, top­lum­sal hu­zu­ru­muz bo­zul­du. Kar­deş kar­de­şe, komşu kom­şu­ya düş­man edil­di. De­mok­ra­si­miz yıl­lar­ca ve­sa­ye­tin göl­ge­sin­den çı­ka­ma­dı. Kendi iç me­se­le­le­ri­miz­le uğ­raş­mak­tan dün­ya­da­ki de­ği­şi­mi dö­nü­şü­mü ye­ni­lik­le­ri tek­no­lo­ji ve sa­na­yi ham­le­le­ri­ni ya­ka­la­ya­ma­dık. Her alan­da Şam­pi­yon­lar Ligi’nde oy­na­ma­sı ge­re­ken ül­ke­mi­zi yıl­lar­ca ikin­ci lige mah­kum et­ti­ler. Bu fasid ta­li­hi kır­ma­ya ça­lı­şan dev­let ve si­ya­set adam­la­rı­nı ya şehit et­ti­ler ya linç et­ti­ler ya da elini ko­lu­nu bağ­la­dı­lar. Mer­hum Men­de­res ül­ke­ye ve mil­le­te hiz­me­tin be­de­li­ni ca­nıy­la ödedi. Rah­met­li Özal’ı hiç­bir zaman rahat bı­rak­ma­dı­lar. Mer­hum Tür­keş ve Er­ba­kan’a yö­ne­lik iti­bar su­ikast­la­rı­nın ardı ar­ka­sı hiç ke­sil­me­di. Tür­ki­ye ne zaman be­li­ni doğ­rult­ma­ya, ye­ni­den ayağa kalk­ma­ya, ken­di­ni to­par­la­ma­ya ça­lış­sa bi­ri­le­ri hemen dev­re­ye gi­re­rek buna fır­sat ver­me­di. Ül­ke­mi­zi içine düş­tü­ğü bu cen­de­re­den kur­ta­ran ham­dol­sun biz olduk. Te­rö­rist­ler bi­zim­le baş ede­me­di. Bun­la­rı Gabar’a göm­dük. Cudi’ye göm­dük. Bütün o ma­ğa­ra­la­ra göm­mek su­re­tiy­le ne­fes­le­ri­ni kes­tik. Şimdi de sınır öte­sin­de aynen devam edi­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.                 Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °