Tarih: 11.05.2023 10:34

DENİZ FENERİ SOSYAL TESİSİ ÇOŞKUYLA HİZMETE AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

 Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan 2021 yı­lın­da şeh­rin batı ya­ka­sın­da inşa ça­lış­ma­la­rı baş­la­tı­lan, be­le­di­ye­nin im­kan­la­rıy­la deniz dol­gu­su ya­pı­la­rak elde edi­len 10 dönüm arazi üze­rin­de ya­pı­lan, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si kar­şı­sı, Boğaz Ma­hal­le­si “Deniz Fe­ne­ri Sos­yal Te­si­si” hal­kın hiz­me­ti­ne açıl­dı.
Şeh­ri­miz­de sos­yal do­na­tı alan­la­rı­nı fark­lı böl­ge­ler­de inşa ede­rek hal­kı­mı­zın de­niz­le bü­tün­leş­me­si­ni sağ­la­yan Rize Be­le­di­ye­si­nin, Boğaz Ma­hal­le­si sa­hi­lin­de inşa etmiş ol­du­ğu Deniz Fe­ne­ri Sos­yal te­si­si içe­rin­de res­to­ran, seyir te­ra­sı, de­ni­ze sıfır otur­ma alan­la­rı, de­niz­ci­lik mü­ze­si, fark­lı yaş gu­rup­la­rın­da iki ayrı çocuk oyun alanı, yeşil alan­lar ve araç oto­par­kı yer alı­yor.
Genç­le­rin, Öğ­ren­ci­le­rin, Ço­cuk­la­rın ve Aile­le­rin sev­dik­le­riy­le bir­lik­te de­ni­zin ko­ku­su­nu his­se­de­rek ferah ve nezih bir or­tam­da vakit ge­çi­re­bi­le­cek­le­ri bir tesis ola­rak di­zayn edi­len Deniz Fe­ne­ri Sos­yal Te­si­sin­de yer alan De­niz­ci­lik Mü­ze­si içe­ri­sin­de ise geç­miş­ten gü­nü­mü­ze de­niz­ci­lik­te kul­la­nı­lan ma­ter­yal­ler mi­sa­fi­re ser­gi­le­necek. Şeh­rin batı ya­ka­sın­da hiz­met ve­recek olan sos­yal te­si­sin resmi açı­lı­şın­da va­tan­daş­lar­la bir araya ge­le­rek günün an­la­mı­na yö­ne­lik bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­ti­ren Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin; Rize Be­le­di­ye­si ola­rak şeh­rin sahil kıs­mın­da fark­lı böl­ge­ler­de bu ve ben­ze­ri sos­yal te­sis­ler ve yeşil alan­lar oluş­tu­ra­rak va­tan­daş­la­rı­mı­zı de­niz­le bu­luş­tur­mak için ça­lış­tık­la­rı­nı ifade ede­rek buna ben­zer hiz­met­le­rin devam ede­ce­ği­ni dile ge­tir­di. Baş­kan Rahmi Metin, Deniz Fe­ne­ri Sos­yal Te­si­si ile Rize’de geç­miş­te şeh­rin batı kıs­mın­da uzun yıl­lar önce var olan ve za­man­la yok olan fener’den esin­le­ni­le­rek ta­ri­hi bir kim­li­ğin gü­nü­müz­de ye­ni­den ya­şa­tıl­dı­ğı­nı ifade etti. Açı­lış prog­ra­mı­na ka­tı­lan Rize Mil­let­ve­ki­li ve Adayı Mu­ham­med Avcı yap­mış ol­du­ğu se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sın­da; AK Parti dö­ne­mim­de Rize’de ha­va­li­ma­nı, has­ta­ne­ler, tü­nel­ler, köp­rü­ler, kent­sel dö­nü­şüm­ler gibi bir­çok önem­li ya­tı­rım­la­rın ya­pıl­dı­ğı­nı ve va­tan­daş­la­rın ken­di­le­rin­den sos­yal yaşam alan­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı nok­ta­sın­da ta­lep­le­rin ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Dolgu ça­lış­ma­la­rı ta­mam­la­nan mil­let bah­çe­si pro­je­si­nin yakın bir za­man­da üst ya­pı­sı için iha­le­si­nin ya­pı­la­ca­ğı­nı ve onun ön­ce­sin­de şe­hir­de ya­pı­lan bu sos­yal te­sis­le­rin ye­rin­de bir ça­lış­ma ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Açı­lış kur­de­le­si, Rize Mil­let­ve­ki­li ve Adayı Mu­ham­med Avcı, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı, AK Parti Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Burak Ak, Muh­tar­lar ve Be­le­di­ye Mec­lis üye­le­ri ta­ra­fın­dan ke­sil­di. Açı­lı­şın ar­dın­dan Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve be­ra­be­rin­de­ki heyet sos­yal tesis içe­ri­sin­de bu­lu­nan de­niz­ci­lik mü­ze­si ve seyir te­ra­sı­nı ge­ze­rek va­tan­daş­lar­la ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı çek­tir­di.
          

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —