DEPREM ACISINA MİNİK YÜREKLERİNDE HİSSEDİP YARDIMA KOŞTULAR

Ül­ke­mi­zi yasa boğan dep­rem böl­ge­si­ne yar­dım ulaş­tır­mak için

Güncel Haberler 16.02.2023 09:02:00 0
DEPREM ACISINA MİNİK YÜREKLERİNDE HİSSEDİP YARDIMA KOŞTULAR

 Ül­ke­mi­zi yasa boğan dep­rem böl­ge­si­ne yar­dım ulaş­tır­mak için, “Rize Tek Yürek” ha­lin­de ça­lı­şır­ken Rize’deki ço­cuk­lar da harç­lık­la­rı ve kum­ba­ra­sın­da­ki pa­ra­la­rı, Rize Va­li­si Kemal Çeber’e ve­re­rek dep­rem böl­ge­le­ri­ne gön­der­di­ler.
 Tür­ki­ye’yi de­rin­den sar­san dep­rem son­ra­sı tüm Tür­ki­ye’de ol­du­ğu gibi Rize de gen­ciy­le yaş­lı­sıy­la se­fer­ber olmuş du­rum­da, bir yan­dan ayni yar­dım­lar diğer yan­dan da nakdi yar­dım­lar top­la­nıp dep­rem böl­ge­le­ri­ne gön­de­ri­li­yor.
Rize Doğuş Çay İlko­ku­lu öğ­ren­ci­si 7 ya­şın­da­ki Esma Sena Şa­doğ­lu 1 yıl­dır bi­rik­ti­ği kum­ba­ra­sı­nı, çocuk ev­le­rin­de­ki ço­cuk­la­rı ise harç­lık­la­rı­nı top­la­ya­rak dep­rem böl­ge­si­ne gön­de­ril­mek üzere Rize Va­li­si Kemal Çeber’e tes­lim etti.
Rize Va­li­li­ği top­lan­tı sa­lo­nun­da koca yü­rek­li minik yav­ru­la­rı­mız­la bir araya gelen Vali Çeber, ya­pı­lan yar­dım kar­şı­sın­da duy­gu­la­na­rak, “Tüm ül­ke­miz dört bir yan­dan dep­rem böl­ge­sin­de­ki va­tan­daş­la­rı­mı­za yar­dım gön­de­ri­yor. İnanın siz­le­rin bu ha­re­ke­ti bizim için çok büyük an­la­mı olan bir des­tek oldu. Siz­ler küçük ben­de­le­ri­niz­de­ki koca yü­rek­le­ri­niz­le o kadar büyük bir yar­dım ya­pı­yor­su­nuz ki ke­li­me­ler­le bunu ifade ede­mem, he­pi­ni­zi al­nı­nız­dan öpü­yo­rum yav­ru­la­rım” dedi.
1 yıl­dır bi­rik­tir­di­ği kum­ba­ra­sı­nı Rize Vali Çeber’e tes­lim eden Esma Sena Şa­doğ­lu “Kum­ba­ram­da bir yıl­dır ailem­den al­dı­ğım harç­lık­la­rı bi­rik­tir­dim. Bu pa­ray­la ha­yal­le­rim vardı, on­la­rı ger­çek­leş­ti­re­cek­tim ama dep­rem böl­ge­si­ni gö­rün­ce hemen bu pa­ra­yı ora­da­ki ar­ka­daş­la­rı­ma gön­der­mek is­te­dim” dedi.
Harç­lık­la­rıy­la top­la­dık­la­rı yar­dım­la­rı Vali Çeber’e tes­lim eden çocuk ev­le­rin­de­ki ço­cuk­lar, “Biz­ler ora­da­ki ar­ka­daş­la­rı­mı­zı gö­rün­ce çok üzül­dük ve on­la­rın ye­ri­ne ken­di­mi­zi koy­duk.
Biz bu­ra­da sıcak ya­ta­ğı­mız­da ya­tar­ken onlar o so­ğuk­ta hayat mü­ca­de­le­si ve­ri­yor. Ar­ka­daş­la­rı­mız­la bir­lik­te harç­lık­la­rı­mı­zı top­la­yıp dep­rem böl­ge­sin­de­ki ar­ka­daş­la­rı­mı­za gön­der­me­ye karar ver­dik” de­di­ler.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °