"Deprem Bölgesi için Çadır Üretimi Devam Ediyor"

Rize Valisi Kemal Çeber,

Yerel Haberler 22.02.2023 11:48:00 0

 Vali Çeber, Hatay'da ku­ru­la­cak 200 ki­şi­lik tam do­na­nım­lı çadır kent için ya­pı­mı devam eden çadır ve so­ba­la­rın üre­til­di­ği atöl­ye­le­ri ge­ze­rek ça­lış­ma­lar hak­kın­da bil­gi­ler aldı. Vali Çeber, ilk ola­rak Rize Be­le­di­ye­si atöl­ye­si­ne gi­de­rek bu­ra­da üre­ti­len çadır ve sey­yar tu­va­let ban­yo­la­rı in­ce­le­di.
 Rize İl Özel İda­re­si ta­ra­fın­dan lo­jis­tik des­tek ve­ri­len çadır ken­tin içe­ri­sin­de yer ala­cak ve üre­ti­mi devam eden 1 adet sey­yar mut­fak, 2 adet 5’erli bay ve bayan sey­yar tu­va­let­ler, 2 adet 5’erli sey­yar bay ve bayan ban­yo­lar hak­kın­da bilgi aldı.
 Zi­ya­ret ve in­ce­le­me­le­ri­ne devam eden Vali Çeber, ça­dır­lar­da kul­la­nıl­mak üzere soba ima­la­tı yapan Hasan Kemal Yar­dım­cı Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si ile Tev­fik İleri Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si’ne gi­de­rek ça­lı­şıl­ma­la­rı ye­rin­de ge­ze­rek bil­gi­ler aldı. Ay­rı­ca dep­rem böl­ge­si­ne gön­de­ril­mek üzere soba üre­ti­min­de bu­lu­nan Nurak Ku­zi­ne atöl­ye­si­ni de zi­ya­ret etti.
Rize Va­li­si Kemal Çeber, in­ce­le­me­ler sı­ra­sın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Dep­re­min ilk anın­dan iti­ba­ren Rize ola­rak he­pi­miz ayak­ta­yız. Neler ya­pa­bi­li­riz diye her alan­da uğ­ra­şı­mız devam edi­yor. İli­miz­de to­par­la­ya­bil­di­ği­miz tüm ça­dır­la­rı top­la­dık. Gür­cis­tan’daki baş­kon­so­los­luk­la­rı­mız­la da ko­nu­şa­rak ora­da­ki çadır im­kân­la­rı­nı da zor­la­dık. Ama im­kân­lar tü­ken­dik­ten sonra bu işi çöz­me­miz lazım dedik. Be­le­di­ye­miz­le bir­lik­te böyle bir alan oluş­tur­duk. Be­le­di­ye­miz­de bu işle uğ­ra­şa­cak ar­ka­daş­la­rı­mız ve Rize pi­ya­sa­sın­da bu işi ya­pa­cak ar­ka­daş­la­rı­mız bu­ra­da bir araya ge­le­rek çadır üre­ti­mi­ne baş­la­dı­lar. Bu ça­dır­la­rın her biri kış şart­la­rı­na uygun.
Al­tın­da­ki ya­pı­dan do­la­yı içe­ri­si­ne soğuk al­mı­yor. Bran­da­sı kar ve yağ­mur ge­çir­mi­yor. Buna özgü so­ba­la­rı­mız Özel İdare şan­ti­ye­le­ri­miz­de, mes­lek li­se­le­ri­miz­de ve bazı özel gi­ri­şim­ci­le­ri­mi­zin te­sis­le­rin­de ya­pı­lı­yor. Bu ça­dır­la­rı­mı­zı de­mon­te şe­kil­de gön­de­ri­yo­ruz. Git­ti­ği yerde ko­lay­ca ku­ra­bi­lecek halde olu­yor. Ça­dır­la­rı­mı­zı içe­ri­sin­de so­ba­sı, ya­ka­cak odun kö­mü­rü ve ça­dır­da lazım ola­cak mal­ze­me­le­ri ile be­ra­ber afet böl­ge­si­ne gön­de­ri­yo­ruz. İlk etap­ta bun­la­rı Hatay’a gön­de­re­ce­ğiz. Orda 200 ça­dır­lık bir çadır kent oluş­tu­ra­ca­ğız. İhti­yaç bi­te­ne ka­dar­da bizim üre­ti­miz devam edecek. Allah emek veren ekip­le­ri­miz­den razı olsun” dedi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °