“DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLE PSİKOSOSYAL DESTEK PERSONELİ SEVK EDİLDİ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı;

Güncel Haberler 15.02.2023 10:08:00 0
“DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLE PSİKOSOSYAL DESTEK PERSONELİ SEVK EDİLDİ”

 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş'ın Pa­zar­cık il­çe­si olan dep­rem­den et­ki­le­nen 10 ile psi­ko­sos­yal des­tek per­so­ne­li sevk edil­di.
 Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş'ın Pa­zar­cık il­çe­si olan ve 10 ili et­ki­le­yen 7,7 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem son­ra­sı Ba­kan­lık Psi­ko­sos­yal Des­tek Ekip­le­ri ivedi ola­rak saha ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı.
Bu kap­sam­da Kah­ra­man­ma­raş'a 116, Adana'ya 100, Hatay'a 108, Ga­zi­an­tep'e 53, Os­ma­ni­ye'ye 64, Ma­lat­ya'ya 62, Adı­ya­man'a 33, Di­yar­ba­kır'a 67, Şan­lı­ur­fa'ya 65, Kilis'e 28 psi­ko­sos­yal des­tek per­so­ne­li sevk edil­di.
Hatay'a mobil sos­yal hiz­met mer­ke­zi (SHM) tırı, Kah­ra­man­ma­raş, Os­ma­ni­ye ve Ma­lat­ya'ya ise mobil SHM araç­la­rı­mız ha­re­ket etti. Ayni yar­dım­la­rın top­lan­ma­sı ve ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne da­ğı­tı­mı­nın ya­pıl­ma­sı için Ma­lat­ya, Şan­lı­ur­fa, Adana, Os­ma­ni­ye, Kah­ra­man­ma­raş'ta birer, Ga­zi­an­tep'te 2, Adı­ya­man'da ise 3 olmak üzere top­lam 10 depo ku­rul­du.
Top­lan­ma alan­la­rın­da­ki va­tan­daş­la­ra da­ğı­tıl­mak üzere Ma­lat­ya Ayni Bağış De­po­sun­dan Ma­lat­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­ne 2 bin 209 bat­ta­ni­ye, Bat­tal­ga­zi Be­le­di­ye­si­ne 643 bat­ta­ni­ye, Ya­zı­han Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Va­kıf­la­rı­na (SYDV) 152 olmak üzere top­lam­da 3 bin 4 bat­ta­ni­ye tes­lim edil­di.
Ay­rı­ca acil ih­ti­yaç­la­rın kar­şı­lan­ma­sı ama­cıy­la 10 il­de­ki Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Va­kıf­la­rı­mı­za ilk etap­ta 250 mil­yon lira nakdi yar­dım ak­ta­rıl­dı.
Dep­rem böl­ge­si­ne yö­ne­lik ba­ğış­lar
İlçe­ler­de top­la­nan ayni ba­ğış­la­rın ko­or­di­nas­yo­nu Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Va­kıf­la­rın­ca sağ­la­na­rak afet böl­ge­le­ri­ne ulaş­tı­rı­la­cak.
Ayni ba­ğış­ta bu­lun­mak is­te­yen ku­rum­sal fir­ma­la­rın ise Afet Acil Durum Baş­kan­lı­ğı­na ula­şa­rak Ayni Bağış Depo Yö­ne­ti­mi ve Da­ğı­tım Ça­lış­ma Grubu ile ile­ti­şi­me geç­me­si ge­re­ki­yor.
Son kul­lan­ma ta­ri­hi geç­miş veya geç­me­ye yakın mal­ze­me ba­ğı­şı, ikin­ci el, kul­la­nıl­mış mal­ze­me ba­ğı­şı ya­pıl­ma­ma­sı bek­le­nir­ken, ön­ce­lik­li kabul edi­lecek ba­ğış­lar ise şu şe­kil­de:
El­di­ven, mont, bot, bere, ço­cuk­lar için mont ve kış­lık giysi, tüplü ka­ta­li­tik soba, tüp, yatak, bat­ta­ni­ye, po­wer­bank, gıda ko­li­si (kon­ser­ve), çocuk bezi, çocuk ma­ma­sı, kadın pedi, te­miz­lik hij­yen mal­ze­me­si.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °