"Devlet, TMO ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Bakkallara Destek Sağlamalıdır"

Rize Bak­kal­lar ve ba­yi­ler esnaf odası baş­ka­nı Galip Koç yaptığı açık­la­ma­da,

Yerel Haberler 17.03.2022 14:54:00 0

Rize bakkallar ve bayiler esnaf odası başkanı Galip Koç,
"Devlet, TMO ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Bakkallara Destek Sağlamalıdır"

Koç, Yap­tı­ğı açık­la­ma­da Top­rak Mah­sul­le­ri Ofisi, tarım kredi ko­ope­ra­tif­le­ri ve çift­çi­le­ri­mi­zin ürün­le­ri üze­ri­ne tav­si­ye edi­len pe­ra­ken­de satış fi­ya­tı ya­zı­lıp pa­ket­len­me­li ve bak­kal am­ca­la­rı­mı­zın sa­tı­şı­na ola­nak sağ­lan­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti.
Rize Bak­kal­lar ve ba­yi­ler esnaf odası baş­ka­nı Galip Koç yaptığı açık­la­ma­da,
    “Biz­ler ma­aş­sız men­fa­at­siz gö­re­ve ha­zı­rız yeter ki gıda te­rö­rü or­ta­dan kalk­sın va­tan­da­şı­mız ve es­na­fı­mız ka­zan­sın her­han­gi bir ma­li­yet ge­rek­tir­me­yecek ve dev­le­ti­mi­ze yük ol­ma­ya­cak olan bu uy­gu­la­ma­nın ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si en büyük ar­zu­muz­dur.
    Söz­leş­me­li tarım ile ül­ke­mi­zin yıl­lık tü­ke­tim ürün­le­re göre tes­pit edi­lip ona göre çift­çi­miz des­tek­le­ne­rek üre­tim yap­ma­sı­na ola­nak sağ­lan­ma­lı ve artık bu gıda te­rö­rü son bul­ma­lı­dır.
    Gıda mad­de­le­ri üze­ri­ne tav­si­ye edi­len satış fi­ya­tı ya­zıl­ma­sı hem fi­yat­la­rın bi­ran­da yük­sel­me­me­si­ne sebep olur hem de va­tan­da­şı­mı­zın ce­bin­den elini hiç çı­kart­ma­yan stok­çu ve ka­ra­bor­sa­cı­la­ra iyi bir ders ve­ril­miş olur.
    Gıda mad­de­le­ri­nin am­ba­la­jı aynı fakat içe­ri­ği gra­ma­jı de­ğiş­ti­ri­le­rek satış yapan ulu­sal zin­cir ma­ğa­za­la­rın va­tan­da­şı­mı­zı ya­nılt­ma­sı­nın biran önce tes­pit edi­le­rek en­gel­len­me­si ge­rek­mek­te­dir” dedi.
    Rize bak­kal­lar ve ba­yi­ler esnaf odası baş­ka­nı Galip Koç, “Dev­le­ti­miz tan­zim satış ve tarım mar­ket­le­ri kur­mak ye­ri­ne ha­zır­da olan ül­ke­miz ge­ne­lin­de sa­yı­la­rı 2 mil­yo­na yakın BAK­KAL es­na­fı­nı de­ğer­len­di­re­rek va­tan­da­şı­mı­zın bu TMO ve tarım kredi ürün­le­ri­ne ko­lay­ca eri­şe­bil­me­si­ne ola­nak sağ­la­ma­lı­dır.
    Söz­leş­me­li tarım ile çift­çi­le­ri­mi­zin üret­miş ol­du­ğu ürün­le­ri her ili­miz­de esnaf odası baş­kan­la­rı­mız ara­cı­lı­ğı ile bak­kal am­ca­la­rı­mı­za ulaş­tı­ra­rak satış ger­çek­leş­tir­me­si va­tan­da­şı­mı­zın bu ürün­le­re daha kolay eriş­me­si­ne ve bak­kal es­na­fı­mı­zın iş­le­ri­nin ha­re­ket­len­me­si ne ola­nak sağ­lar.
    Hem va­tan­da­şı­mız hem es­na­fı­mız ı mem­nun edecek bu uy­gu­la­ma için biz­ler ma­aş­sız men­fa­at­siz gö­re­ve ha­zı­rız hem dev­le­ti­mi­ze ekst­ra bir ma­li­yet olmaz hem de bak­kal am­ca­la­rı­mız ulu­sal zin­cir mar­ket­ler ile re­ka­bet gücü ka­za­na­rak ayak­ta kalır” dedi.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °