Tarih: 16.03.2022 10:17

DİKKAT! KARAYOLUNDA ÇAMUR VAR

Facebook Twitter Linked-in

Ulaş­tır­ma Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan İyi­de­re’de deniz dol­du­ru­la­rak ya­pıl­ma­sı plan­la­nan Lo­jis­tik Li­man­da kul­la­nı­la­cak olan taş İkiz­de­re İşken­ce­de­re Va­di­sin­den alın­ma­ya baş­lan­dı.
    Taş ocağı açı­la­cak alan­dan kam­yon­lar­la İyi­de­re’ye mal­ze­me ta­şın­ma­sı yol­da­ki tra­fik için teh­li­ke­li olu­yor ve yet­ki­li­ler ta­ra­fın­dan bu ko­nu­da bir ted­bir alın­ma­ma­sı dik­kat çe­ki­yor.
    İkiz­de­re Mi­ni­büs­çü­ler Ko­ope­ra­tif Baş­ka­nı İlyas İspir konu hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da ’yolda sü­rü­cü­ler için teh­li­ke var.
    Bu çamur ön­len­me­li.
    Ay­rı­ca taş ta­şı­yan kam­yon­la­rın üzer­le­ri açık.
    Ka­nu­nen bun­la­rın üzeri bran­day­la ör­tül­me­li ama bu yolda bu araç­lar için böyle bir uy­gu­la­ma yok.
    Bir ka­za­ya yer ver­me­den ted­bir alın­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz’’ dedi.
Yol­da­ki Çamur Tü­ne­le kadar devam edi­yor
    Firma ta­ra­fın­dan ara sıra tan­ker­le yı­ka­ma ya­pı­lı­yor­sa da ye­ter­li ol­mu­yor.
    Taş oca­ğın­dan ka­ra­yo­lu­na iner­ken ıslak mal­ze­me­li ça­mur­lu suyun ka­ra­yo­lu­na ak­ma­sı ve bi­rik­me­si araç sü­rü­cü­le­ri için teh­li­ke­li olu­yor.
    Ka­ra­yo­lun­da bi­ri­ken ça­mur­lar Rize is­ti­ka­me­tin­de 4816 metre uzun­lu­ğun­da­ki Gü­ney­ce Tü­ne­li­nin içine kadar yer al­ma­sı dik­kat çe­ki­yor.
    Tünel içine akan çamur ku­ru­du­ğun­da araç­lar ta­ra­fın­dan toz ola­rak yine araç­la­rın üze­ri­ne dü­şü­yor.
    İyi­de­re Lo­jis­tik Liman deniz dol­gu­su için 16 ile 20 Mil­yon ton ara­sın­da Ba­zalt taş alı­na­cak.
    Taş Ocağı çev­re­ye zarar ve­re­ce­ği ge­rek­çe­siy­le Gür­de­re köy­lü­le­ri ta­ra­fın­dan Yar­gı­ya in­ti­kal et­ti­ril­me­si­ne rağ­men ara­zi­den ağaç­lar ke­si­le­rek taş alın­ma­ya devam edi­li­yor.
    Va­di­de 97 Hek­tar­lık alan­da Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan Ham­mad­de üre­tim alanı izni için ruh­sat alın­mış ve bu ala­nın için­de 13.5 Hek­tar­lık yerde Taş çı­ka­rıl­ma­sı için ça­lış­ma Ruh­sa­tı alın­mış­tı.

 

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —