Diş Estetiği Uygulamalarının Kalıcı Olması Ağız Hijyenine Ve Diş Hekimine Bağlı

diş es­te­ti­ğin­de ka­lı­cı­lı­ğın ön­ce­lik­le ya­pı­lan iş­le­rin has­sa­si­ye­ti­ne ve has­ta­nın ağız hij­ye­ni­ne bağlı ol­du­ğu­nu açık­la­dı.

Güncel Haberler 13.01.2024 10:57:00 0
Diş Estetiği Uygulamalarının Kalıcı Olması Ağız Hijyenine Ve Diş Hekimine Bağlı

 Diş He­ki­mi Betül Yur­te­ri, son gün­ler­de ol­duk­ça ko­nu­şu­lan diş es­te­ti­ği hak­kın­da önem­li bil­gi­ler pay­la­şa­rak, diş es­te­ti­ğin­de ka­lı­cı­lı­ğın ön­ce­lik­le ya­pı­lan iş­le­rin has­sa­si­ye­ti­ne ve has­ta­nın ağız hij­ye­ni­ne bağlı ol­du­ğu­nu açık­la­dı. Diş He­ki­mi Betül Yur­te­ri, diş es­te­ti­ği­nin ta­ma­men detay işi ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “Diş es­te­ti­ğin­de ka­lı­cı­lık, ya­pı­lan iş­le­rin has­sa­si­ye­ti­ne ve has­ta­nın ağız hij­ye­ni­ne bağ­lı­dır.
Es­te­tik diş he­kim­li­ği bir­çok te­da­vi­yi kap­sa­dı­ğın­dan do­la­yı çok iyi bir plan­la­ma ya­pıl­ma­lı. Ön­ce­lik­le diş eti te­da­vi­le­ri ve ge­rek­li cer­ra­hi te­da­vi­ler, ar­dın­dan diş­ler­de­ki çü­rük­ler vs. te­da­vi edi­lir.
Son­ra­sın­da eğer plan­la­ma­nın için­de ise or­to­don­tik te­da­vi­ler ya­pı­lır. En ni­ha­ye­tin­de ön­ce­den ta­sar­lan­mış olan por­se­len la­mi­na­lar, kron­lar ya da diğer ge­rek­li uy­gu­la­ma­lar ta­mam­la­nır.” dedi.
Ağız hij­ye­ni ve ba­kı­mı kri­tik öneme sahip
Tüm bu te­da­vi­le­rin ve uy­gu­la­ma­la­rın ba­şa­rı­lı ola­bil­me­si­nin diş he­ki­mi­nin kont­ro­lün­de ol­du­ğu­nu da söz­le­ri­ne ek­le­yen Yur­te­ri, “Diş es­te­ti­ği uy­gu­la­ma­la­rı­nın ka­lı­cı ol­ma­sın­da­ki diğer fak­tör de hasta fak­tö­rü­dür. Bu­ra­da te­da­vi­ler ve her şey bit­tik­ten sonra mut­la­ka va­ka­ya göre 6 aylık veya yıl­lık kont­rol­le­re gi­dil­me­si ge­re­kir. Bu kont­rol­ler­de “Diş­le­ri­ni­ze iyi ba­kı­yor mu­su­nuz?
Diş et­le­ri­ni­zi de güzel fır­ça­lı­yor mu­su­nuz, diş­le­rin ara yüz ba­kım­la­rı­nı ya­pı­yor mu­su­nuz?” so­ru­la­rı so­ru­la­rak tüm ce­vap­lar de­ğer­len­di­ri­lir.
Rutin diş eti ba­kım­la­rı da ihmal edil­me­me­li
Ay­rı­ca has­ta­nın ok­lüz­yon de­di­ği­miz ka­pa­nı­şın­da fark­lı­lık­lar oluş­muş mu? Ya­pı­lan res­to­ras­yon­lar­da dü­zel­til­me­si ge­re­ken yer­ler var mı? Çünkü za­man­la do­ku­lar­da­ki de­ği­şik­lik­le­re mü­da­ha­le edil­me­si ge­re­ke­bi­lir. Yaş iler­le­dik­çe diş et­le­rin­de de­ği­şik­lik­ler ola­bi­lir, hatta kul­la­nı­lan ilaç­lar, hor­mo­nal de­ği­şik­lik­ler diş et­le­ri­ni et­ki­le­ye­bi­lir. Bu da ya­pı­lan diş es­te­ti­ği uy­gu­la­ma­la­rı­nı et­ki­le­ye­bi­lir. So­nuç­ta zaman geç­tik­çe diş es­te­ti­ğin­de ka­lı­cı­lık is­ti­yor­sak, en başta rutin diş eti ba­kım­la­rı­nı ihmal et­me­mek ge­re­ki­yor.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
                         Ha­ber-Fo­to: Han­dan Kan


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °